懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我而家7w6,15/9星期四已經入過急症流啡、唔係太多,而醫生亦都照過陰超肚超,話見到胎囊 但未搵到心跳所以就叫我返屋企休息,一路都流血+血塊,18/9終於忍唔住又入急症,因為今次好肚痛,而且有宮縮現象,去到 醫生有幫我照陰超肚超,都係未有心跳,個size有增長但比預期細,我一向經期都唔準時,本來約咗星期二私家cheak下,點知又入咗急症唔出得要改期,但醫生之後放假, 好辛苦先book到 王紹宏醫生但要26/9先有得睇,仲要等多7日,有小小名嘅醫生都要去到10月中先可以睇!
請問大家,會否再揾最快嘅私家醫生去檢查?定等政府個期返去再睇?政府就28/9返去再照[/ 請各位 畀啲意見我吖,都唔知bb仲係唔係到 個人好亂

大宅

1984may 發表於 16-9-19 19:15
我而家7w6,15/9星期四已經入過急症流啡、唔係太多,而醫生亦都照過陰超肚超,話見到胎囊 但未搵到心跳所以 ...

多謝,咁多位,請問有冇好介紹,我本人住將軍澳

大宅

曳曳豬B 發表於 16-9-19 20:30
去藥房買安胎藥頂住先,如果母體唔夠黃體素都會影響胎兒不能成長,由於我是高0產婦,早期個E生仲開埋雌激素 ...

請問有冇樣可以參照去買係點用/食?

大宅

曳曳豬B 發表於 16-9-19 20:43
E生開呢隻安胎藥(藥房有售125一盒),初期懷孕E生要我早、晚一次,每次2粒塞下體,三星期前流啡又流血,佢 ...

咁我係未應該都早,午,晚,三次每次兩粒?因為而家冇流啫喱,但依然流血,但比入院時小咗!

大宅

曳曳豬B 發表於 16-9-19 20:54
試咗每日三次先la,搏下係咪黃體素問題,當然亦要bed rest

係未十字藥房可以買到?

大宅

曳曳豬B 發表於 16-9-19 20:56
網上資料

好詳盡,thx

大宅

曳曳豬B 發表於 16-9-19 21:09
我之前流啡和血塊,E生話應該係間屋有old blood加上未陀隱,希望大家都一樣安然渡過,亞B痴住你哋
...

好,thx
其實我已經第二胎,第一胎完全感覺好好,好順利,唸都冇唸過依樣事會發生係自己身上

大宅

1984may 發表於 16-9-19 19:15
我而家7w6,15/9星期四已經入過急症流啡、唔係太多,而醫生亦都照過陰超肚超,話見到胎囊 但未搵到心跳所以 ...

旺角嘅王學勤醫生、真係冇得頂、一講一摸就已經有答案,再照埋就清清楚楚、阿b已走了!

大宅

夢裡人 發表於 16-9-20 20:19
其實,我之前有個親人都差唔多情況,個醫生比較熟,佢就苷同我地解釋,個種子唔靚,補得翻都會有缺憾,所以 ...

係你就係你,緣分未到!不過政府嘢真係唔好十足信

大宅

jimmycow 發表於 16-9-20 23:46
樓主其實我同你情況差咖多!前後喺東區照左4次陰超確定真係冇長大、冇心跳先叫我考慮用藥流產!我諗喺地區 ...

唉,我都係東區尤德,不過可能我週數太細呱,算啦,事到如今,都走咗啦,我第一胎都係係東區生,好好不過係四年前嘅事

大宅

jimmycow 發表於 16-9-21 09:40
其實我都係岩岩呢個星期一塞藥,不過好似冇咩反應!血唔多又好似冇組織流過出黎!姑娘頭先打黎問情況,我 ...

唉~所以好無奈,你努力吖

首頁

尾頁

跳至