親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原帖由 wai001 於 09-6-29 14:14 發表
好似有一度叫COEX MALL o既地方,裡面有個aquarium,同埋一個好大o既地庫o既shopping mall law!!!
唔知有冇人曾經去過???
請給一下意見!!! ...

我啱啱跟團去完返嚟... coex 係一個好大好大既 shopping mall, 裏面幾乎有晒各種專門店 ( 但 skin care 又未必間間有 ) 我吔跟團 only 行一個鐘, 但如果你吔自己去, 真係一個幾好行既地方 .

明洞, 我覺得冇野好行, 除咗買 skin care 既野, 如果可以係 coex 買晒, 明洞個人覺得可以唔去

侯爵府

原帖由 kiu_bb 於 09-7-7 08:51 發表
你d資料好詳細喎~真係唔該晒~
你係咪自游行?
我係跟團,都唔知有冇禁多時間shopping...

我主要買雪花秀同missha,不過,好似好多隻牌子,而家都好平,仲有sample送,我都會大包圍,樣樣買d試下...

知唔知係咪機場用coupon ...

機場換 - hk$1 = 159 won

但响明洞 - hk$1 = $162 won

你可以响機場唱 d, 又响明洞再唱囉 ( 但明洞 d 細店仔, 小心有假 won )

仲有, 買 skin care, 如果响專門店買, d samples 係多到你用唔晒, 我試過買少少野, 都有好多 samples 送

我啱啱 6 月尾去完返嚟, 而家都仲想去多回, shopping , 狂掃 skin care 野.

我返嚟 hk compare 咗 d price
skin food, hk 價錢係 = korea 3 倍, 如果有人用開呢隻, 要買多 d

lengine , 太約比 hk 平一半到啦 .

侯爵府

原帖由 wai001 於 09-7-7 23:41 發表
如果同小朋友一齊去,不妨去Lotte World, Coex Aquarium啦,我相信都好o岩小朋友去玩架!!!

樂天冇咁啱小朋友玩, 除非係 1x yrs 果 d, 小朋友最好去 everland 啦, 多好多野玩 & 動物睇, 但自由行可能交通冇咁方便啦

侯爵府

原帖由 wai001 於 09-7-9 16:17 發表
有冇人知如何去會賢地下街???
係近明洞呀?定係近南大門呀???

唔知係咪你講果條, 我見明洞下面有條地下街架, 如果係, 其實 2 邊都近, 明洞同南大門一街之隔渣

侯爵府

原帖由 sylam28 於 09-7-21 20:25 發表
用visa賣東西, 香港銀行會收手續費, 恆生收1.75%, 其他銀行收1.95%

係咩... 我啱啱 6 月尾去完, 用嚟 look card 買咗 skin care & 人參, 但見佢對 rate, 冇收 handing 喎... 我見佢對個 rate 仲係 1 / 162won tim

侯爵府

原帖由 wawaliluk 於 09-7-29 10:27 發表

你用邊間銀行嘅credit card?

我用 恒生

侯爵府

原帖由 jazzmama 於 09-7-30 09:14 發表
我都考慮幫朋友入貨是look card
好過唱多左時兌番轉頭蝕rate

wai001返反來話我知d 房大唔大, d 床可唔可以訓2人
因我大仔 12歲, 要分房
我寧願逼埋一家4口一間房
係怕全部單人床訓唔落

幫我探埋路d superma ...

一家 4 口迫埋一齊, 勉勉強強得呱... 我吔住既房, 通常係一張 4-5 呎雙人床 + 一張 單人床. 有 d 只係 2 張 4 尺雙人床. 你可以到時同領隊 request 要 2 張雙人床應該得既

侯爵府

原帖由 jazzmama 於 09-7-31 13:20 發表
wai001

玩得開心 d 啦
如果件領隊掂, 問下佢 8/22 係咪佢帶團
你睇下有無可能拎完辦即晚係酒店 test
第2日先返去大批入貨

希望到時有足夠時間比我地掃貨

我仲想入d 衫 & 童裝
可以的話幫我留意下邊樹有 : ...

大人衫响新村, 明洞好多, 新村果邊直情係 5000 won 一件 tee, 但童裝... 唔知點解我行晒咁多景點都見唔到靚既....

but 我都好想出年去多轉 korea :lol :lol :lol

侯爵府

原帖由 wai001 於 09-7-31 16:16 發表
我個同事之前去o左,佢話東大門果度d shopping mall 裡面賣d 女人衫都好靚wow, 不過唔知貴唔貴呢???

去完探o左路,就返黎話你知!!!

東大門冇 shopping mall, 應該係明洞果邊.... 我行過其中一個 shopping mall, d 衫真係好靚, 我唔敢問 price, 因為驚佢呃我, 又唔敢買, 因為太肥驚著唔落 ..
d 短 / 三腳骨 jeans 都好靚, 但都要 hk$150 左右一條

侯爵府

原帖由 wai001 於 09-8-11 16:08 發表
我在明洞M Plaza 樓上4/F o既Daiso $1000won 店,有買到d 只係$1000won o既一pack紫菜(內有獨立10小包2.5g包裝),應該係最平架啦~!!!

仲有冇人買到可以平得過我!!!

哈哈哈!!! ...

嘩 ! 真係勁勁勁平喎....

首頁

尾頁

跳至