婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我唔喜歡孝順既老公,偏偏我老公都係,完全疏忽左我既需要,現在做緊婚姻輔導,希望他會改善

別墅

我作小產都掉低我一人在家,返去煮飯比佢媽食和陪伴她,愚孝兼無腦,小產後鬧離婚,他求我比機會佢改,他承認自己做得唔好,現在我哋做緊婚姻輔導

別墅

所以樓主你老公只是出錢出力,但無疏忽你需要,已經比我幸運,我老公是獨仔,出錢出力不特止,我99是要求一日照顧她3餐,困死我哋連旅行都去唔到,仲一日幾次追魂call,2夫婦想假日瞓晏啲都不能,一切其實都是我老公縱容99攪成咁

別墅

ilovecafe 發表於 21-11-21 17:31
你老公唔洗返工?一日三餐?佢長期病?

中左風半身行動不便,我老公要返工,要求煮定比佢中午翻熱,電鍋雪櫃搬出廳方便佢用囉,咁其實好困身,日日都要去買餸去煮,完全無時間去理我哋屋企

別墅

Rainnie2020 發表於 22-1-26 23:31
我都試過作小產,果陣我老公返咗工之後,我一個人成日經常係房喊,跟住不斷感受下身正在流血…好無助好驚 ...

我情況唔係,我先生係返去陪佢媽睇電視,仲得閒睇買咩型號氣炸鍋,我氣炸了,現在事情已經過去1年幾,個氣炸鍋仲未有人敢用,因為個個都知我幾憎依個氣炸鍋。

別墅

iwong25 發表於 22-1-31 18:03
我情況唔係,我先生係返去陪佢媽睇電視,仲得閒睇買咩型號氣炸鍋,我氣炸了,現在事情已經過去1年幾,個氣 ...

仲要我小產淨係請左半日假,比我細佬請得更少,個注意力放哂係阿媽身上,現在想我再生喎,睬佢都傻

別墅

HaibaoChen 發表於 22-3-4 03:53
去邊度可以做婚姻輔導

社工真係人夾人,我初初去明愛,見左一段時間但成效不大,我有朋友就夾到,現在我是出去搵私人做,明愛是免費你試左先

別墅

yumilee 發表於 22-4-27 17:25
好想知婚姻輔導做完係咪真係有用?又係叫你回想下當初點解愛佢?

Btw, 你99問題其實唔難解決。兩條路,老 ...

請左工人一年,依一年我99和工人嘈到幾次去搵中介搵社工,工人話我99比唔夠食物她,提議分食想我哋比伙食費,我99玩嘢成日炆豬手,我想話我99本身唔食豬既

別墅

yumilee 發表於 22-4-27 17:25
好想知婚姻輔導做完係咪真係有用?又係叫你回想下當初點解愛佢?

Btw, 你99問題其實唔難解決。兩條路,老 ...

有用,無社工我諗已經離左婚,或者我已經要食精神科藥物,無叫我回想當初點解愛他,了解我哋過去,有咩問題,雙方各自睇法,有時大家既怨恨可能只是角度不同,我怪我先生由我大肚直至小產都無理我,連問他拎個地址去醫院做登記都比唔到,總之淨係掛住佢媽和打機,做輔導時我先生哭到豬頭咁,話好後悔話自己唔識所以無理,我諗我哋無依番對話,一年前我就已經走左

首頁

尾頁

跳至