時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大力大力 發表於 22-12-24 19:06
三幾日後就冇傳染性、唔明啲人有乜好驚?

驚就戴好口罩、好多人仲話叫政府唔使 ...

可能年初內地大力批鬥香港人返去播毒,咁香港人就話播毒,內地人吾會。
其實一D會員主要擔心醫療系統承受力,冇用同樣語句形容返內地,已經算系咁啦,你都住香港交香港税啦糸咪?

子爵府

大力大力 發表於 22-12-24 19:23
香港街市阻街、後巷堆滿雜物汙水、幾十年都能撥亂反正、相信李家超政府、亦會處理這些走數問題。 :fortuna ...
不如咁啦,如果真係有幾單走數嘅,你呢個老闆級數嘅同胞負責填數啊,咁少錢,或者根本吾會有人走數,你應承啦

子爵府

hellomiki 發表於 22-12-24 19:26
終於都真正通關
但希望兩地政府細節安排好點,逐步有序,比如內地而家正處於爆發期,內地人來港 ...
係,通關是一定要實行的。
要研究吓如何逐步有序,有D細節問題可以諗吓點做會好D,順D。係保護到市民保障到香港利益嘅同時,又可今內地人士感到歡迎。

子爵府

Bbpig2014 發表於 22-12-24 19:58
過往有好多貪心大6人, 衝關去急症室求醫生仔, 搞掂就走數, 之後仲繼續搵著數, 大陸人為咗著數, 冇底線, 冇 ...

就算睇返呢個post, 有D jm話驚其實系擔憂多。
香港人系香港生活交香港税,當然要以香港為先啦。吾通真系免費服務其他地方咩?
吾通事前講吓擔心可能損害香港利益都吾得?

子爵府

applepayto 發表於 22-12-24 20:19
不講得架。
會被班盲毛攻擊架!

我以一普通香港市民角度出發,講緊真話,而且是真心話,真正想香港好嘅人吾會連呢D都攻擊!

首頁

尾頁

跳至