自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

600萬一個青年人點還?有冇腦?一般超過年薪18倍都冇可能還 ,除非突然暴富中左陸阿彩,幫佢唔係借錢比佢,叫佢快快攪破產啦。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

健康的我 發表於 22-8-3 16:25
回覆 andyman 的帖子

佢又唔破產 又無報警

欠錢報警有咩用?
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

健康的我 發表於 22-8-3 16:32
回覆 andyman 的帖子

因為佢話生意上唔知咩嘅拍檔都差佢錢

成年人做錯事諗辦法解決,哭咩啫,哭左又唔會有錢,佢邊度搵到咁多錢去做生意,就算銀行都唔會借咁多錢比佢,我懷疑層樓已被佢按上按。仲可能按左比有牌大耳窿。

翡翠宮

健康的我 發表於 22-8-3 16:47
回覆 Adiezz 的帖子

我都唔知佢哋 搞咗幾個月好似都未賣 但佢哋話喺房屋署搞緊 ...

房屋署?佢果層係居屋,咁點賣到600萬呀,就算賣到,都要贖政府的地啦,到時3下五除二,得番果300零萬,杯水車薪??真係賣埋老婆都未夠還,呢啲親戚886,下世有縁再做啦。

翡翠宮

@bear 發表於 22-8-3 17:50
換轉我一定唔會借,欠6球喎,幫得佢幾多?點解佢唔考慮債務重組?

冇得重組過曬額。

首頁

尾頁

跳至