2015年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

洋房

引用:Quote:原帖由 elainelee0310 於 14-11-16

原帖由 hkmimi 於 14-11-21 發表
我唔係,但有時放假湊幾日都好辛苦
咁之後生埋第二個都照工作?放心兩個被人湊?

大宅

引用:Quote:原帖由 hkmimi 於 14-11-21 發表我唔

原帖由 elainelee0310 於 14-11-25 發表
我大果個會返n班

大宅

引用:Quote:原帖由 hkmimi 於 14-11-21 發表我唔

原帖由 elainelee0310 於 14-11-25 發表
同埋做ftm我真係頂唔順,所以一直覺得ftm好偉大

大宅

引用:聽講兩胎的反應如果不同,很大機會性別不同

原帖由 maylulu 於 14-11-20 發表
聽講兩胎的反應如果不同,很大機會性別不同,really?
唔會,我嬸生一男一女胎胎都嘔到七彩。

大宅

回覆:第二胎辛苦d

我女女而家15m大
我8w幾,超累,咩都唔想做,食嘢又食唔多,食多又想嘔,反胃,成日肚餓,但明明想食果樣嘢,來到見到,又唔想食,覺得食咩都唔好味,滿足唔到我,又失眠,成個月都訓唔到,見頭暈,去廁所2至3日先去到,個人悶悶不樂,仲覺得對呀女唔住,因為小左同佢玩,希望快啲過左3個月應該會好啲

複式洋房

我都係,第一胎行得食得,仲要係超鍾意食,唔會嘔,都會覺得累,但無今胎咁,可以睏足18小時咁誇。
第二胎,超容易累,淨係坐都覺得累,成日暈,又作嘔,無胃口,食唔到野都算,但成日覺得肚餓,從未試過肚餓又唔想食嘅感覺,一放野入口就想嘔返出黎。
上一胎個人好熱,今胎好怕凍,想蓋綿被,成日覺得個人好寒,25度已經用頸巾,著大褸,現在出街成個怪人咁。個肚凸得奇快,10weeks已有同事問我係咪有左。

大宅

引用:我女女而家15m大我8w幾,超累,咩都唔想做

原帖由 babystar2013 於 14-11-30 發表
我女女而家15m大
我8w幾,超累,咩都唔想做,食嘢又食唔多,食多又想嘔,反胃,成日肚餓,但明明想食果樣嘢 ...
我又唔係冇胃口,但口淡淡,口酸酸咁,又係成日見暈,不過比起早兩個月好左d

複式洋房

回覆 alicelki 的帖子

我都係第二胎呀, 又係唔知點解好怕凍, 第一胎食得訓得好輕鬆!

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

引用:我都係,第一胎行得食得,仲要係超鍾意食,

原帖由 alicelki 於 14-11-30 發表
我都係,第一胎行得食得,仲要係超鍾意食,唔會嘔,都會覺得累,但無今胎咁,可以睏足18小時咁誇。
第二胎 ...
我第一胎勁作嘔,但真正嘔5隻手指數得晒,口味轉變大,同超怕熱。
今胎有噁心無係嘔都無嘔出,鐘意食少辣開胃啲,又係超眼瞓,之前無兩點都唔瞓,一有咗就日日10點就想瞓。我今胎保啦啦超怕畬,乜唔係大肚婆體溫高?我完全唔覺,出街仲一定要圍實條頸。

我反應算少,但有作小產流啡,要湊住大女真係超攰。

複式洋房

我都係呢胎好怕凍, 唔知點解? 我就無覺得對個大既唔住, 反而覺得好似對第二個無咁緊張, 心態覺得好似唔夠公平......

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

唉~~我唔知係忘記左第一胎有幾辛苦定點, 我就覺得e胎辛苦d, 但d胎又比第一胎食得, 但就耐不耐右邊pat pat好痛, 第一胎無架.

上一胎 5個月左右就好精神又無唔舒服, 希望唔舒服日子快d過去, 另外祝個個媽媽同bb都健康開心!!!

禁止訪問

別墅

我今次第二胎反而感覺好少少. 就係個口好苦食慾一般,其它都ok..

大宅

引用:Quote:原帖由 hkmimi 於 14-11-05 發表大果

原帖由 chichihello 於 14-11-05 發表
我個仔都係14個月,我仲餵緊人奶
我有左之後,佢唔知係咪呷醋,勁痴身
係呀,我女又係,我有左之後勁扭計,之前都唔係點扭計

大宅

我又係第一胎好舒服, 宜家勁辛苦, 我係ftm 個女宜家24m, 老公又忙 又冇工人 辛苦到爆, 希望過多兩星期會好d

大宅

引用:我又係第一胎好舒服, 宜家勁辛苦, 我係ft

原帖由 Rarity 於 15-01-03 發表
我又係第一胎好舒服, 宜家勁辛苦, 我係ftm 個女宜家24m, 老公又忙 又冇工人 辛苦到爆, 希望過多兩星期會 ...
咁咪全日一腳踢。。。take care

大宅

畀面勳章

我比第一胎嘔得太勁,又輕左好多,原來有甲狀腺亢進,第一胎無事,嘔到三個幾月無事,點知第二胎會咁,可能第一胎生完未復原好

複式洋房

第二胎無第一胎嘔得噤勁,但一聞到煙味都係喪嘔。個肚大得好快,尾x骨好快已經好pain..好快累好易累。個女得15個月,好多野都未明,抱距一陣已經好辛苦..老公又唔明,覺得我得三四個月無理由噤辛苦(上胎除左嘔真係去到6個月都行動自如)。
第二胎,情緒好勁,好易喊,好易紋。

大宅

引用:第二胎無第一胎嘔得噤勁,但一聞到煙味都係

原帖由 kinki_nat 於 15-01-14 發表
第二胎無第一胎嘔得噤勁,但一聞到煙味都係喪嘔。個肚大得好快,尾x骨好快已經好pain..好快累好易累。個女 ...
我個仔都16個月,湊住佢都幾辛苦架,何況你唔舒服

複式洋房

我估1x個月ge小朋友可能未知點表達自己,所以一唔順距意就喊同扭。不過我唔係ftm..我只係湊夜晚同放假湊,所以都唔係要成日湊。如果ftm真係好癲。

首頁

尾頁

跳至