2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

JM們,我要離開呢版啦,其實已經五週多(自己計預產6月24日),約左醫生星期五第一次產檢,結果呢兩天體溫大跌,再驗多次綠D冇埋,曼仔都冇,CB DIGITAL話PREG 1﹣2。心知不妙,今早一見體溫得36。57,即大喊一場,C6叫我唔好返工睇醫生去,去到醫生度陰超照唔到,都預左,都忍住唔喊,最後同醫生傾既時候都係佢面前喊了,唉~
醫生話我係化學懷孕,唔算小產,BB著了床但長唔到,自己凋謝了。其實唔算壞事,佢早D走,好過遲,仲有即係證明我C6同我係冇問題,不過依然要驗血,排除宮外孕。

我係覺得自己唔爭氣,對老公唔住。點解我要有PCOS?難得中左又要離開我,真係唔捨得。醫生話唔係PCOS易D,好多人都會,是安慰我吧?抽完血,諗住睇埋報告,點知今日成日作M痛,第一次流粉紅野,我諗BB係時候排出黎啦。
我好似黎掃興咁,希望大家加油啦~~~ 我又要再努力過啦。

hkcat239  Take more rest!  發表於 12-10-24 23:28

別墅

Add oil and take care!!

大宅

BK Milk勳章

take care! 保重自己身體!

好快小生命又會再來臨架啦! 唔好灰心! 堅強D!

大宅

回覆 Msbreadbread 的帖子

我都係PCOS, 第一胎冇心跳做手術, 之後第2個cycle就有左阿囡喇, 宜家呢次都有d擔心, 不過都係平常心啦

加油, BB好快返來!!

男爵府

養好身子,小天使好快會再來...take care

大宅

休息多D,唔好諗咁多野.

男爵府

回覆:各位再見了。

好好調理身體,休息多d 呀

大宅

開心吸收勳章

好好休息下..小天使好快再來...

大宅

好明白你的感受......上年我曾試過宮x孕,傷心得很,什麼人也不想見,外人好難明白,所以我過時成日上黎同jm們 share , 等我有途徑傾訴, 所以當你一切治療妥當後,再重新計劃,唔好俾太大壓力自己,加油!!雨過會天晴的:)))
The best is yet to come..i believe..

別墅

好多謝大家。大家要保重。

複式洋房

I nearly cried in mtr when i read this. I was being miscarriaged once..trusted that u will come back here again real soon but pls do take care and stay healthy!

別墅

回覆 kristylau0524 的帖子

kristy, thanks for your care, u must know the feeling of being miscarriage. How about now?
I hope I will come back soon, but it really takes long time to recover both mental and physical, and prepare and get ready again.

Really thanks for your message. God bless you too.

複式洋房

回覆:Msbreadbread 的帖子

Totally understand! Pls take more rest and love urself more! Smile more and laugh more, keep ur good mood! We will see in coming 王國媽媽版soon. May god bless u and ur c6! Stay strong ar!

別墅

回覆:kristylau0524 的帖子

You are so encouraging n caring. Thx yor blessing. So happy to feel the care n support here. U too kristy, god bless u n your family too.

別墅

回覆:Blueso 的帖子

唉〜你的經歷實在明白,因為感受到bb離開一刻,實在傷心。何況你是宮外孕。你必定用很多時間去復元,現在幾好嗎?

幸好我週數還短,醫生叫我當遲黎m,未有囊同心跳,否則更傷心。

醫生叫我停一個月唔好開工,仲親身打黎同我講報告,又安慰我,很感動。我話想去旅行,佢即刻讚成。

唉〜但又不知要等多久了。

別墅

引用:回覆+Msbreadbread+的帖子 好明白你的感受

原帖由 Blueso 於 12-10-24 發表

好明白你的感受......上年我曾試過宮x孕,傷心得很,什麼人也不想見,外人好 ...
Blueso 以上是給你的。

大宅

好媽媽勳章

take care and add oil !
快啲養好身子!

大宅

回覆:Msbreadbread 的帖子

Hi, 我現在身心都好多了,有時覺得個天好似同我地開左個換笑,
好呀〜同你c6去旅行散散心ya, 望遠d,個人都舒泰d~~~話你知我今次bingo ,係去澳門慶祝2週年.....所以我而家好小心,小心...你都係,抖足精神再加油!祝你大家都順順利利!

The best is yet to come..i believe..

複式洋房

你要加油呀! 雖然你承受的痛,旁人難以分擔,但大家都想你快快樂樂,迎接將來的小生命,等你回來啊!

別墅

Take care! 我們等你回來一起分享!加油!去玩啦,放鬆盡情享受旅行的樂趣吧!!回來告訴我們去邊到玩啦!

首頁

尾頁

跳至