跳至

首頁

尾頁

大宅

今日in joyful n班,佢完全坐唔定,扭計要落地,之後四圍走,老師叫佢睇書佢又唔睇係都要合埋本書,老師叫佢比返本書佢,佢竟然大力掉埋去,我戈下真係呆左。,好唔開心啊點解我個女會咁嫁又無望了好灰啊

禁止訪問

陪月勳章

回覆:女女今日面試表現好差,好失望

大宅

引用:佢幫你慳錢+媽媽,兩歲就跨區返學,好幸苦

原帖由 mgm00 於 14-03-22 發表
佢幫你慳錢
媽媽,兩歲就跨區返學,好幸苦,你有冇見過兩歲細b,返學既樣? 我自己就吾會囉。
我冇誇區,我住荃灣,in麗城戈間joyful

禁止訪問

陪月勳章

大宅

引用:回覆+cherrylammm+的帖子吾好意思,但係有

回覆 cherrylammm 的帖子
我只係覺得自己唔識教,教到佢咁既態度

禁止訪問

陪月勳章

回覆:cherrylammm 的帖子

大宅

引用:可能佢覺得你迫佢做野,佢就反叛你。

可能佢覺得你迫佢做野,佢就反叛你。
好難教教到好灰心

已刪除用户

引用:Quote:原帖由+mgm00+於+14-03-22+發表可能

禁止訪問

陪月勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

塞翁失馬,焉知非福,因為我女當年in 愉景分校N班,表現不佳唔收,否則入讀後要撲學校因為搬遷校舍

大宅

我今日都去咗in joyful,我個仔由頭都尾都無so個老師,只係專心玩車,因為我住青衣,我都唸住唔收就算,因為可能無校車

複式洋房

唔緊要啦!其實好多BB都係咁,佢地都唔知咩叫interview

男爵府

引用:唔緊要啦!其實好多BB都係咁,佢地都唔知咩

原帖由 Pikyiu722 於 14-03-22 發表
唔緊要啦!其實好多BB都係咁,佢地都唔知咩叫interview
你講得好啱呀,唔得咪算,唔好強求。

複式洋房

我個仔學野慢,人又細粒,又成日病,我都冇讀N班

男爵府

引用:我今日都去咗in+joyful,我個仔由頭都尾都

原帖由 小鼠 於 14-03-22 發表
我今日都去咗in joyful,我個仔由頭都尾都無so個老師,只係專心玩車,因為我住青衣,我都唸住唔收就算,因 ...
冇校車咩?

大宅

引用:Quote:原帖由+小鼠+於+14-03-22+發表我今日

原帖由 kaka-bb 於 14-03-23 發表
冇校車咩?
老師話依家係無校車去青衣,佢話遲d唔知喎

別墅

回覆 cherrylammm 的帖子

不要為孩子一次的表試表現而介懷吧。其實孩子也會有情緒,今次表現差,下次遇上喜歡的校園、老師、甚至發問方式,可能表現好得令你驚訝。而且孩子還很小,N與K的面試表現已很不同。
我女兒語言發展不錯的,舊年N面試,有幾間她完全不答,但那些問題她是全懂的。但最終遇上合適的學校,她的表現又不錯。

每個孩子都是獨特的,請相信你的孩子,悉心施教,不要氣餒呀。

男爵府

小朋友讀邊間學校其實都要講緣份, 我大囡當年PN面試時完成哂D屋企唔肯做既TASK, 學校當然收佢啦, 但見另一間學校既反應又唔同哂, 唔合作唔肯玩, 所以唔好懷疑自己同小朋友, 加油

大宅

我個女有上pg,平時見人會say hi bye,又會講謝謝,但到左in N班果陣時,佢全部無做不單止又扭計,仲匿係我後面,但我心情無影響,無唔開心,無失望,佢係第一次面試,反而我覺得佢唔喊已經好好,我仲好鼓勵返同佢講:「唔緊要,盡左力無人話你」,跟住個miss話:「無錯,唔緊要架」,當時我預佢唔收添,加上亞囡係十月細b,但兩星期後收到通知書佢收我個女,我當然開心,所以我覺得唔好比壓力佢,由佢自然d,鼓勵佢多d,令佢覺得開心舒服咁成長已經好夠

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至