自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

仔仔腦膜炎,宜家已經渡過危險期,係面對後遺症嘅時候!
今日醫生照實同我講:因發炎已經影響到脊椎,使到控制右邊腳的神經線受損,要做物理治療,希望唔洗用輔助工具行路。
我仔仔仲未夠兩歲,以後條路點行?!
請問有冇jm知有咩可以做?如針灸,中醫?
仔仔之前跑得好快,我接受唔到佢可能行都行唔到!好想攬住佢做個了斷算啦!但係我唔可以留底c6一個人傷心!
大家幫幫我啊!

男爵府

回覆:有冇人幫下我?

冷靜d,唔好做傻事喔,呢個時候仔仔更加需要你! 我唔識點幫你,唯有推post睇下其他jm 有無呢方面知識!

kncl  Agree!  發表於 14-5-4 14:40

禁止訪問

水晶宮

千祈唔好做傻事!
雖然我無咩實際意見比你

但小朋友既發展可以無限潛力無限大
最緊要做媽媽既唔放棄
覺得攰上來呻下等我地幫你打下氣
任何育兒路都漫長而又困難重重
加油!

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

伯爵府

你要堅強先可以带住呀仔行以后嘅路。加油!!

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆 Rabbitwong-1987 的帖子

樓主冷靜呀!你囝囝好需要你支持佢,陪佢行落去。

男爵府

冷靜呀媽媽,情況未必係想像中咁差,不要未開始先放棄呀!
加油,堅強呀

珍珠宮

畀面勳章

樓主加油
小朋友復原可以想像唔想既快
你要陪佢度過難關
好快就可以再跑過

珍珠宮

親子王國15週年勳章

小朋友復原快.你一定要堅持.更加要好好保重自己,因為佢好需要你.

珍珠宮

小朋友好快好返。。加油。。。

大宅

回覆:Rabbitwong-1987 的帖子

明白你心如刀割,但孩子已渡過危險,應該慶幸!佢即使跑唔到,你需要佢做賽跑選手嗎?佢先2歲,有你鍚佢,佢一樣有精彩人生㗎!

dictor  Agree  發表於 14-5-3 13:19

子爵府

媽媽唔好儍、你個仔好需要你、
醫生講既野係最差既情況、
小朋友新陳代謝快,即使有咩事會好快康復

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

樓主要堅強D, 才可幫助仔仔呀! 加油!

用戶要求終止服務

回覆:Rabbitwong-1987 的帖子

雖然幫唔到你啲咩,但係都想為你同仔仔打氣。

做咗媽媽,子女有咩事真係會痛入心。小朋友復原能力高,物理治療一定會幫到佢,唔好諗埋一邊,仔仔需要你同佢一齊努力。

加油!

大宅

多謝咁多位!

大宅

樓主,你信中醫嘛?我識個中醫識醫好多奇難雜症,但頗貴,你有興趣pm我,祝你兒子早日康復!

伯爵府

畀面勳章

引用:仔仔腦膜炎,宜家已經渡過危險期,係面對後

原帖由 Rabbitwong-1987 於 14-05-02 發表
今日醫生照實同我講:因發炎已經影響到脊椎,使到 ...
首先要冷靜D先,情況未必咁壞。

大宅

引用:樓主,你信中醫嘛?我識個中醫識醫好多奇難

原帖由 wrongmary 於 14-05-02 發表
樓主,你信中醫嘛?我識個中醫識醫好多奇難雜症,但頗貴,你有興趣pm我,祝你兒子早日康復!

...
請pm我、感謝!

大宅

樓主你冷靜點, 好多事情都要向好方面諗, 事情未必想像中咁差。 樓主你要加油呀, 仔仔一定會無事身體健康。

珍珠宮

畀面勳章

引用:仔仔腦膜炎,宜家已經渡過危險期,係面對後

原帖由 Rabbitwong-1987 於 14-05-02 發表
今日醫生照實同我講:因發炎已經影響到脊椎,使到 ...
堅強d〜
問多幾個醫生意見!

雖然唔同你仔仔case

但我朋友係因工整傷頸到盤骨(由頸開刀落盤骨位)幾個醫生話康復得一半,但兩年後我朋友行得走得查車周圍去

只要有信心!一定可以康復咖!俾心機唔好放棄!一放棄連少少機會都無咖啦!

首頁
12345...8

尾頁

跳至