自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

前幾日有個中X既b6 agent打黎,最初聽到佢d唔鹹唔淡普通話都唔想show佢,但佢好似好有誠意咁,咪尋日俾佢黎……

點知一開門,個agent招呼都冇打,就咁遞張卡片俾我,之後一路當我同老公透明,乜都冇講過,個樣仲超串……個客又騎呢, 叫佢地入屋除鞋,大人除左,但就唔幫細路除, 個細路對鞋仲係好易除,一除就得,又唔似腳有咩事(因見佢自己行係冇野)但大人就唔肯幫佢除,大人話抱住細路就得啦,但佢對鞋底不停掂/踢到我d野(因我家好細)……仲要大人成日話累,係咁放低個細路……我再話不如除鞋啦,大人話唔洗,但又繼續放細路落地,如是者,幾次係咁……踩晒成個地下,抱時又踢到我d野…………
仲要俾我感覺係,佢地係黎參觀下,好快走,所以費事幫小朋女除……

後尾佢地走,個客都算,但連agent bye bye都冇

我自問睇親樓,agent唔叫,自己一定係門口除鞋,從來未試過要屋主叫,仲要三番四次都唔肯除……agent由頭到尾都冇乜出聲又冇禮貌……

雖然話唔好一竹竿打一船人,但我真係覺得d b6人好騎呢,我決定以後唔俾所有b6 agent黎睇樓

Evilo  唔除鞋即走  發表於 14-6-2 15:29
SoHaBaby  有次有個講野唔正既aa打俾我,我叫佢搵個識廣東話既先打黎  發表於 14-6-2 08:48
babytai  下次有呢啲情況,咪即刻"請"佢地走囉  發表於 14-6-2 08:32

水晶宮

回覆:我以後唔會俾b6 agent入屋

最近好多agent都係b6

大宅

引用:最近好多agent都係b6

原帖由 zoekayan 於 14-06-02 發表
最近好多agent都係b6
我都覺,所以最初電話傾佢好有誠意,諗住冇可能避晒b6,先俾佢黎……點知咁冇禮貌,樣又串

子爵府

BK Milk勳章

上星期簽租, 個agent 都係態度勁差, 講住電話然後個入住票嘅信封, 撞下我手臂, 又唔講係乜。 我都唔介意等你做埋d 野, 真係離晒譜!

大宅

引用:上星期簽租, 個agent 都係態度勁差, 講住

原帖由 Babybaby120 於 14-06-02 發表
上星期簽租, 個agent 都係態度勁差, 講住電話然後個入住票嘅信封, 撞下我手臂, 又唔講係乜。 我都唔介 ...
而家做agent真係咁易?咁差態度都有生意?

翡翠宮

個agent 態度差姐係倒自己米

曼谷奶茶    發表於 14-6-2 15:12

珊瑚宮

收返個盤先得

大宅

引用:個agent 態度差姐係倒自己米

原帖由 Dwmn 於 14-06-02 發表
個agent 態度差姐係倒自己米
咪係!離譜!

大宅

引用:收返個盤先得

原帖由 wonderlulu 於 14-06-02 發表
收返個盤先得
我會block左佢

禁止訪問

大宅

block左個agent

大宅

雖然我欣賞d自食其力既b6,但點解做agent都可以態度咁差架?

greenpea    發表於 14-6-2 16:09

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

引用:入屋除鞋係基本禮貌

原帖由 ANDREAMLEE 於 14-06-02 發表
入屋除鞋係基本禮貌
咪係!我覺得我好唔受專重!仲要除左個買家,agent d態度都咁差!冇諗過俾人睇樓會有咁既感覺!

公爵府

期待2019

男爵府

咁無禮貌唔好比生意佢做

大宅

引用:咁無禮貌唔好比生意佢做

原帖由 ananlove 於 14-06-02 發表
咁無禮貌唔好比生意佢做
我都係咁諗

珍珠宮

打電話去佢公司投訴

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

珍珠宮

引用:上星期簽租, 個agent 都係態度勁差, 講住

原帖由 Babybaby120 於 14-06-02 發表
上星期簽租, 個agent 都係態度勁差, 講住電話然後個入住票嘅信封, 撞下我手臂, 又唔講係乜。 我都唔介 ...
超無禮貌,等佢講完電話即鬧佢啦:你都幾無禮貌喎!

宜家係你俾生意佢做仲要咁既態度

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 zoekayan 於 14-06-02 發表最

原帖由 翠B 於 14-06-02 發表
我都覺,所以最初電話傾佢好有誠意,諗住冇可能避晒b6,先俾佢黎……點知咁冇禮貌,樣又串

...
香港地太多新移民啦,地產乜人都請,所以

首頁

尾頁

跳至