懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我唔鍾意掉野!
但係我媽咪&sister比咗D舊衫我
我全部都唔想比BB着!

大宅

回覆:BB舊衫

問題係我生一個兩個有能力都唔想BB着舊野,而且平有平著貴有貴着

男爵府

吾著可以送俾人!或者叫佢地吾好俾你!我亞囡都有好多舊衫!一係係屋企著,吾岩著米再送俾其他有需要嘅人!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

但係著人地BB舊衫好似係寓意快高長大既福氣....
我就好樂意收到...除非真係太舊太肉酸就唔會著囉...新新淨淨都可以接受

haqianmm  me2!  發表於 14-7-21 22:43
Linbb  贊成!  發表於 14-7-21 20:38

男爵府

唔要咪話俾人知囉,著舊衫有咩問題?又環保又係別人俾嘅祝福,BB衫好快唔啱著,舊得去邊

yimyim_paul  AGREE  發表於 14-7-22 18:33

子爵府

引用:問題係我生一個兩個有能力都唔想BB着舊野

原帖由 kittycircle 於 14-07-21 發表
問題係我生一個兩個有能力都唔想BB着舊野,而且平有平著貴有貴着
其實真唔係能力問題
同意樓上d jm講
舊衫寓意快高長大。 又環保
同埋真係好快唔岩著

大宅

你係咪第一胎啊?通常第一胎都係咁,我親戚個時都俾好多衫我,但係我諗因為大家出生季節唔同,所以有好多啊女都著唔到,之後見有第2個親戚有bb就即刻俾晒佢,都幾多袋,仲好ar位添
到而家第二胎,反而無咩所謂,著返大女既舊衫加少少新衫,有人問我要唔要舊衫,今次我就無要,因為根本只有我自己先知啊b要著咩衫,人地俾既好多都用唔著,好好彩啊女同啊b出世月份差唔多

別墅

我都有朋友想送BB衫比我,但聽聞如果果個BB成日病,要距d衫唔系咁好,其他媽咪有無聽講過?

大宅

我都有收過朋友衫仔, 都知人地係一番心意。 不過呢, 我見到有些起左毛粒同有些有迹,就唔想比bb 著。 比著我會新新淨淨但d 先會比人。

大宅

其實人地俾舊衫你時,你唔想要咪話聲人知囉,你揀d自己岩心水留係屋企著。因為你會意想唔到原來一日要換咁多件衫.....嘔奶,漏尿,爆片,出完街返屋企又換,再大d食野整污糟,出汗.......其他真係好唔靚先捐左佢

大宅

引用:吾著可以送俾人!或者叫佢地吾好俾你!我亞

原帖由 gigi_ypc 於 14-07-21 發表
吾著可以送俾人!或者叫佢地吾好俾你!我亞囡都有好多舊衫!一係係屋企著,吾岩著米再送俾其他有需要嘅人! ...
所以我有D捐咗出去la

大宅

回覆:kippykippy 的帖子

同我一樣feeling,起哂毛粒,我自己都唔會着更何況比BB着

大宅

回覆:butterflyk 的帖子

問題係唔要又比我阿爸阿媽鬧
不過我自己想清,最緊要係自己想法,唔理得人咁多

大宅

捐出去啦!

公爵府

引用:其實我唔鍾意掉野!但係我媽咪&sister比咗

其實我唔鍾意掉野!
我全部都唔想比BB着!
一開始會唔中意…不過等寶寶大大下就會覺得冇所謂。

珍珠宮

引用:其實我唔鍾意掉野!但係我媽咪&sister比咗

其實我唔鍾意掉野!
我全部都唔想比BB着!
我冇得執,所以買買下都好肉赤咖…keep啲唔太殘太舊嘅喇…其他嘅捐咗佢囉…

複式洋房

我屋企既bb衫全部都係舊衫,d衫好快就唔啱著,我寧願鏗番d錢啦!

男爵府

著舊衫絕對唔係能力問題,有人送俾我地,我覺得係一種祝福,亦代表有人記得我個仔,錫佢先會山長水遠拎俾我地!
我仔有一半以上都係舊衫,新衫可以數得出,而且人地俾得都唔會太殘,我好歡迎舊衫架,我仔唔啱的話我會再轉送俾人,大家都好歡迎,又環保。

大宅

BB舊衫係一種祝福,我多多都要!人地俾完,咪自己scan下,太殘的就回收,一般的就在家穿,反正一污漕左就要換架啦,自己再買d新的岀街穿。

大宅

引用:BB舊衫係一種祝福,我多多都要!人地俾完,

原帖由 蕃茄囡囡 於 14-07-21 發表
BB舊衫係一種祝福,我多多都要!人地俾完,咪自己scan下,太殘的就回收,一般的就在家穿,反正一污漕左就要 ...
絕對認同
舊衫多多都要
係屋企著之嘛
初生bb成日嘔奶爆屎,一日換幾套衫
狂洗舊衫都不知幾好,唔肉痛
仲有,舊衫洗得多,無曬化學成份,比新衫好啦

首頁

尾頁

跳至