自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問洗唔洗罰錢,我有咩要做呀,驚驚

子爵府

回覆:衝左海底隧道autotoll

佢會寄信黎追

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我試過一次,路面情況容許我停埋一邊,我即時比番

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

無事嘅,佢會寄信俾你交錢,唔會罰錢嘅~

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得你可以主動聯絡番佢,比日期時間佢

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

建議樓主自動投案
如果等收信
好難唔收你行政費
而且係如果要上庭
金錢事少....時間就........
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

伯爵府

明天去隧道口office 俾車牌號碼同交隧道$就ok

kittycat0519  好,我聽日去,謝謝   發表於 14-8-2 02:14

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我試過,你可以主動聯絡番佢,比日期,時間,車牌佢,佢會叫你開支票寄返隧道費比佢OR可以親自去繳交

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

你主動搵佢。有次我c6 autotoll負左錢。唔記得入。行俾錢個邊俾小左5蚊。路面唔容許我地停埋一邊。返工時間。之後即刻打返俾佢。約好時間去返個條隧道。(佢到時會教你)到左打返俾佢有職員洛黎收。問過佢。如果由佢出信寄俾你。要罰你幾百蚊。

公爵府

畀面勳章

唔好等佢追,自動打上去自守,通常寄返支票去就得啦!

水晶宮

會寄俾車主

男爵府

引用:我試過,你可以主動聯絡番佢,比日期,時間,

原帖由 cherrie_q 於 14-08-01 發表
我試過,你可以主動聯絡番佢,比日期,時間,車牌佢,佢會叫你開支票寄返隧道費比佢OR可以親自去繳交 ...
我要打去autotoll?還是隧道公司?

公爵府

回程時交返就得 ,等佢追你的話要罰錢

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

你衝左海底隧道,其實唔關autotoll事,你上網check海底隧道聯絡電話,職員會教你點做

男爵府

引用:回程時交返就得 ,等佢追你的話要罰錢

原帖由 babyco 於 14-08-01 發表
回程時交返就得 ,等佢追你的話要罰錢
回程時果個窗口呀姐話佢唔知喎,頂,回程揀錯窗口入啦

男爵府

熱血勳章

試過,等佢封信再寄返20票比佢

男爵府

引用:Quote:原帖由 babyco 於 14-08-01 發表回程

原帖由 kittycat0519 於 14-08-01 發表
回程時果個窗口呀姐話佢唔知喎,頂,回程揀錯窗口入啦
揾收錢窗口職員真係唔知架!要去隧道口office揾職員check同交返先得架!我以前都試過

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

下次經過既時候同職員講聲同俾返就得,有朋友之前試過

分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

伯爵府

想生BB熱投 BK Milk勳章

我c6試過幾次...因為果時兩部車,一部有auto toll 一部無所以成日搞錯。第1次寄埋支票就得, 第2次開始會收行政費。

男爵府

如果等佢寄黎,西隧會收charge, 其他暫未有。

首頁

尾頁

跳至