興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我媽咪本身用開數x通3G限速無限plan,佢而家想轉用4G,其實主要上網睇下新聞同mytv,仲有whatsapp之類,mytv所用流量大嗎?應該選擇咩用量plan好呢?

公爵府

hashtag影視迷勳章 趣教勳章 畀面勳章

ravian 發表於 14-10-7 09:57
我媽咪本身用開數x通3G限速無限plan,佢而家想轉用4G,其實主要上網睇下新聞同mytv,仲有whatsapp之類,myt ...
MYTV流量大0架, 一套戲你預幾十MB, 屋企無WIFI? 如果無, 你媽咪要不停睇劇就算5G都快爆我之前有個舊同事佢好似5G定6G, 睇左2-3日MYTVB同韓/日劇, 好快出WARNING話就爆~

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-10-7 09:57 我媽咪

原帖由 secrethk 於 14-10-07 發表
MYTV流量大0架, 一套戲你預幾十MB, 屋企無WIFI? 如果無, 你媽咪要不停睇劇就算5G都快爆我之前有個舊同事佢 ...
佢唔算狂睇嘅,都係追返早一晚嘅劇集,可能一日睇1-2集咁,聽你咁講可能5G都唔夠佢用呀

公爵府

ravian 發表於 14-10-7 13:01
佢唔算狂睇嘅,都係追返早一晚嘅劇集,可能一日睇1-2集咁,聽你咁講可能5G都唔夠佢用呀

...
所以WIFI安全D或照返用無限或者你先CHECK下佢過往每個月流量幾多, 可以望返STATEMENT, 再作決定~~

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-10-7 13:01 佢唔算

所以WIFI安全D或照返用無限或者你先CHECK下佢過往每個月流量幾多, 可以望返STATEMENT, 再作決定~~
...
佢而家用量唔多,因為經常都睇唔到mytv,我怕佢用咗4G之後狂煲劇

公爵府

ravian 發表於 14-10-7 15:16
佢而家用量唔多,因為經常都睇唔到mytv,我怕佢用咗4G之後狂煲劇
你同佢講聲囉~~ 我諗佢會睇住0既~~

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-10-7 15:16 佢而家

你同佢講聲囉~~ 我諗佢會睇住0既~~
嘿嘿…希望佢會啦,我啱啱轉咗用家庭plan,可以加佢個no.落去

公爵府

ravian 發表於 14-10-7 18:15
嘿嘿…希望佢會啦,我啱啱轉咗用家庭plan,可以加佢個no.落去
咁你同佢講聲, 如果唔係你地好快爆

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-10-7 18:15 嘿嘿…

原帖由 secrethk 於 14-10-08 發表
咁你同佢講聲, 如果唔係你地好快爆
而家d plan真係好貴,我地要就住用好唔痛快,我啱啱轉咗1010家庭plan $807/3張咭share 10GB,不過就送部z3,20GB已經要過千啦

公爵府

ravian 發表於 14-10-8 10:13
而家d plan真係好貴,我地要就住用好唔痛快,我啱啱轉咗1010家庭plan $807/3張咭share 10GB,不過就送部z3 ...
咦, 抵丫, 1010 PLAN $807 SHARE 10GB 送Z3喎~ 接收好???

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-10-8 10:13 而家d

咦, 抵丫, 1010 PLAN $807 SHARE 10GB 送Z3喎~ 接收好???
我覺得好過123,雖然同公司,但1010訊號強d,$807要加隨道費$18同$39增值服務(買一送一,即係有2個),仲有d嘢係1010先有得送嘅(例如飛行里數同禮券,飛行里數用唔著可以轉成其他嘢),呢d都係123無架,我計過條數都抵用先轉呀,純粹分享,千其唔好誤會我係sales呀

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-10-8 10:13 而家d

唔要z3可以要note 4呀,iphone 6+都得,不過我鍾情sony影相同防水,所以先無要iphone 6咋

公爵府

ravian 發表於 14-10-8 11:04
唔要z3可以要note 4呀,iphone 6+都得,不過我鍾情sony影相同防水,所以先無要iphone 6咋

...
我諗你選IP6+佢未必有貨俾你要你等。。note 4 同 z3 比又的確影相 sony好,我未玩過呢兩部

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-10-8 11:04 唔要z3

我諗你選IP6+佢未必有貨俾你要你等。。note 4 同 z3 比又的確影相 sony好,我未玩過呢兩部
...
事實sony影相無得輸呀

公爵府

ravian 發表於 14-10-8 16:24
事實sony影相無得輸呀
呢個我絕對同意~!! 可惜我今期一早鎖定期待已多年大芒IPHONE, 否則都會考慮Z3

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-10-8 16:24 事實so

呢個我絕對同意~!! 可惜我今期一早鎖定期待已多年大芒IPHONE, 否則都會考慮Z3 ...
我都鍾意iphone,不過以前用過覺得ios 無andriod咁方便,所以放棄佢啦

公爵府

ravian 發表於 14-10-8 17:32
我都鍾意iphone,不過以前用過覺得ios 無andriod咁方便,所以放棄佢啦
我IPHONE 1到4, 跟住轉左去ANDROID大芒, 跟住用到佢出大芒先返0黎~~~玩一排先再睇下佢有無令我悶先~~~

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-10-8 17:32 我都鍾

我IPHONE 1到4, 跟住轉左去ANDROID大芒, 跟住用到佢出大芒先返0黎~~~玩一排先再睇下佢有無令我悶先~~~:hand ...
到時上黎分享下

公爵府

引用:Quote:原帖由+secrethk+於+14-10-08+發表咦

原帖由 ravian 於 14-10-08 發表
我覺得好過123,雖然同公司,但1010訊號強d,$807要加隨道費$18同$39增值服務(買一送一,即係有2個),仲有d ...
等我都考慮轉先,數碼通太失望

大宅

引用:Quote:原帖由 ravian 於 14-10-08 發表我覺

原帖由 secrethk 於 14-10-09 發表
等我都考慮轉先,數碼通太失望
1010有iphone 6+呀

首頁

尾頁

跳至