跳至

首頁

尾頁

大宅

追追追追追呀努力追
蝦米沈日去健康院打針,得16.03磅咋,
真係救命
雖然話早產輕磅嘅道理,但係見親D長輩都好大壓力,
最鐘意"比"下去,
仲好記得蝦米一歲生日有人帶左個5個月大嘅bb女嚟,
DADDY同虾米講:你睇下?點解你咁水皮,人地同你一樣咁高咁大...
雖然佢未必記得佢講过呢句說話,但係就係呢句說話,
搞到我個心好似打針咁痛,我一個人孤軍作戰咁
老公,你可唔可以成熟D 呀.....
呻完..........

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 leungwaimin 於 08-3-14 15:56 發表
追追追追追呀努力追
真係救命
最鐘意"比"下去,
...

唔好唔開心, 體重嘅嘢唔緊要, 最緊要蝦米妹冇病冇痛健健康康, 開開心心咪得囉唔好將啲唔啱聽嘅嘢放係心, 加油呀你唔係一個人作戰仲有我哋呢班媽媽陪住你。

男爵府

唔緊要啦,健康就得架啦~

大宅

我諗我亞波仔吾好得好多. 佢足月出世, 有6 lb 6 oz. 但現在有16lb 我都 OK. 上個月到clicnic都吾到15lb

條友仔吾多like食嘢, maybe出牙吾想食...

Hope her weight will gain gain gain....

原文章由 leungwaimin 於 08-3-14 15:56 發表
追追追追追呀努力追
真係救命
最鐘意"比"下去,
...

別墅

傻媽講得好啱, 仲有我地班媽媽陪住你.
總之蝦米妹冇病冇痛就得啦.

原文章由 babycanny 於 08-3-14 16:07 發表

唔好唔開心, 體重嘅嘢唔緊要, 最緊要蝦米妹冇病冇痛健健康康, 開開心心咪得囉唔好將啲唔啱聽嘅嘢放係心, 加油呀你唔係一個人作戰仲有我哋呢班媽媽陪住你。 ...
健康成長,智慧浩瀚.小小男子瀚

子爵府

zoe, 蝦米妹係早產嬰兒, 除左體重外, 其他都可以追到, 其實已經好叻, 你呢個媽咪功不可沒啦! 放鬆~~~

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

追追追追追呀努力追
真係救命
最鐘意"比"下去,
...

我之前咪話有朋友生7星女嘅,佢女女一歲時都係得15磅咋,仲成日出出入入瑪嘉烈,成鬼日病,因為佢呀媽成差日帶佢去街,又飲茶,又打麻雀....etc......,總之個女無日安寧,唉,呀zoe你自問問心無愧,又對得住個女,比最好嘅嘢佢,,,,,蝦米感受到架.......,所以無論人哋(c6+老人家)點講都好,蝦米知你鍚佢咪得囉,重都未必係好事黎架

珍珠宮

唔緊要啦...最緊要佢健健康康咪得啦,如果你真係想佢重啲..俾佢瞓多啲..會生肉啲架,另外如果蝦米妹仲有飲奶...試下用米水開奶俾佢飲..會吸收得好啲啦!
anyway..唔係得你一個人架...仲有我哋成班媽咪陪你架

追追追追追呀努力追
真係救命
最鐘意"比"下去,
...

子爵府

唔好咁啦,磅數次要,最緊要健康嘛,
蝦米ba可能想讚吓個bb先咁講啫,最緊要無病痛

追追追追追呀努力追
真係救命
最鐘意"比"下去,
...

別墅

睛靈勳章

我都明白你小小感受,囝囝都算輕, 細佢半歲的表妹都差不多大件過囝囝,d人一比較佢地兩個我就好難受.
唔好唔開心同俾咁大壓力自己啦!最重要係bb健康同精伶嘛!

男爵府

輕有咩問題, 最緊要健康.

我地支持你架.

男爵府

畀面勳章

我都明白你感受呀~哎 我囡囡現咖都係得14LB左右乍 我62又係成日話囡囡甘瘦~比多D野距食啦甘(意思係想話我唔整野比距食)~距又日日返工又點知我無整哦 係我囡唔中意食野(一擠距食就嘔返出來 )~飲奶又好少(現咖食緊5安半左右乍)

不過現咖我都睇化左了~可能我遺傅比距甘瘦...只有甘念....唔係既話壓力真係好大咖~我辛苦時距又辛苦最緊要距健康就OK~

[ 本文章最後由 曳曳囡 於 08-3-14 18:33 編輯 ]

大宅

呀........ 真係好感動
多謝你哋鼓厲(勵)呀,都係唔諗咁多,
努力向前呀!!!!!!
我會做好呢份工呀
有錯自改先

[ 本文章最後由 leungwaimin 於 08-3-14 19:39 編輯 ]

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 leungwaimin 於 08-3-14 19:35 發表
呀........ 真係好感動
多謝你哋鼓厲(勵)呀,都係唔諗咁多,
努力向前呀!!!!!!
我會做好呢份工呀
有錯自改先

蝦米好~~呀zoe好~Bk好~大家好~特首好~香港好~~~~~~

子爵府

正如其他媽媽講既一樣~~
肥瘦真係唔太重要既~~最緊要係健健康康就得!!
加上虾米妹其他發展都發展得咁好......
ZOE,你都唔洗太唔開心.........
你一直以黎對虾米妹既照顧,,,,,,,真係一D都唔容易...
你加油呀!!!!

別墅

唔洗同人哋比喎, 你自己知道蝦米之前的情況, 其實最緊要健康啫, 輕重唔係咁重要, 比佢好重但係唔健康咁咪重衰!!! 不過話時話, 你蝦子餅真係抵打 , 佢唔應該講呢啲嘢喎!!!

追追追追追呀努力追
真係救命
最鐘意"比"下去,
...

別墅

千祈唔好唔開心,可以話要去習慣,因為我大仔出世時只得1.9kg(4.5磅) ,一路長大時,我都有你同樣的經歷,但我會同d人講,係阿,佢係加細碼bb黎,成條藤咁,不過都幾健康,重好少病痛添,d人就會收聲,而我亦會同自己講,bb係早產b,唔好同d normal b比,你唔洗理人點講架,努力湊好蝦米妹最緊要嘛,支持你

追追追追追呀努力追
真係救命
最鐘意"比"下去,
...

子爵府

Very true. Health is most important of all. Just heavy, tall, etc. means nothing. As long as your bb is good and happy, you have done a good job. We are here to stand by you

大宅

唔好down!!!健康最緊要!!!

蝦米妹加油呀!Zoe加油呀!

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

Zoe,
唔駛唔開心,最緊要係蝦米妹健健康康,其實由蝦米妹出世到而家,你已經係一個好叻ge媽咪黎ga la,努力呀!!

首頁

尾頁

跳至