跳至

首頁

尾頁

別墅

你屋企個工人會否.....

話說我屋企個bunbun回鄉探親,揾咗個替工。呢幾日我發覺屋企d食物和drinks去得很快。Gina幾天前買咗隻Easter egg比nienie復活節食,昨天發覺失咗踪,今日問佢,佢居然好有道理咁話我知:Oh, Mom, I ate it.激死我啦!我都未捨得食啦!Nienie㗎嘛!

我諗Gina知道會殺死佢...

侯爵府

原文章由 GrandmaIrene 於 08-3-19 08:38 發表
你屋企個工人會否.....

話說我屋企個bunbun回鄉探親,揾咗個替工。呢幾日我發覺屋企d食物和drinks去得很快。Gina幾天前買咗隻Easter egg比nienie復活節食,昨天發覺失咗踪,今日問佢,佢居然好有道理咁話我知:Oh, Mom, I ate ...

佢冇野呀??? 真係佢食左? 幫我殺c佢呀唔該~~

叫佢倍番比NIE NIE呀~~

大宅

不問自取, 真係好過份喎.
Gina 冷靜 d, 殺人係犯法架.
今晚返去 , 唔好比飯佢食, 唔好比佢沖涼, 要佢訓廳...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 GrandmaIrene 於 08-3-19 08:38 發表
我諗Gina知道會殺死佢...

婆婆..你好絕丫

講得咁宛轉既..一post上黎...gina一定知

珊瑚宮

原文章由 stephenietam 於 08-3-19 09:14 發表

佢冇野呀??? 真係佢食左? 幫我殺c佢呀唔該~~

叫佢倍番比NIE NIE呀~~

好難買架?如果唔係..就咁叫佢買番隻咪得囉

大宅

Cuz she knows she's just a temp, so she'll take advantage! Be careful of other valuables too!
你屋企D野食一定太吸引啦﹗

侯爵府

原文章由 iris_mui 於 08-3-19 09:18 發表
不問自取, 真係好過份喎.
Gina 冷靜 d, 殺人係犯法架.
今晚返去 , 唔好比飯佢食, 唔好比佢沖涼, 要佢訓廳...

佢仲要係咩都好似係佢o既咁, 個日呀, 拎晒成箱nie nie bb d鞋仔入黎話要洗, 我話唔洗啦, 要比人架啦, 我有個朋友有bb咁 話, 點知佢拿起一對, 話:"你可唔可以比呢對我呀? 我有個女3歲, 佢啱著" 有病咩, 真係比你都唔緊要, 但係你唔係咁問人攞野呀ma... 黎我屋企食早餐, 開雪櫃攞lemon tea飲, 話都唔洗話聲你知...

佢好彩, 我唔會見到佢, 佢只係日頭黎, 唔係我一定...

子爵府

嘩佢係未有病呀!真係好過份wor!

隻蛋一睇就知係for 小朋友la, 都仲要食!

對鞋,可以俾你既就會出聲la, 都話左係俾朋友lok, 都仲要問!

侯爵府

原文章由 月希 於 08-3-19 10:02 發表

婆婆..你好絕丫

講得咁宛轉既..一post上黎...gina一定知

就算唔post上黎我都會知架啦, 呢個世界有電話架ma.. 我同我阿媽從來都唔洗宛轉既~ 係想大家知個工人咁過份姐~

侯爵府

原文章由 月希 於 08-3-19 10:03 發表

好難買架?如果唔係..就咁叫佢買番隻咪得囉

我諗唔係難唔難買o既問題, 係我專登買比nie nie, 而nie nie好想食, 好期待easter食o既問題...

隻蛋又唔係好難食, 但係亦唔係度度有得買lor~~

大宅

原文章由 stephenietam 於 08-3-19 10:11 發表

佢仲要係咩都好似係佢o既咁, 個日呀, 拎晒成箱nie nie bb d鞋仔入黎話要洗, 我話唔洗啦, 要比人架啦, 我有個朋友有bb咁 話, 點知佢拿起一對, 話:"你可唔可以比呢對我呀? 我有個女3歲, 佢啱著" 有病咩, 真係比你都 ...

真係幫到手嘅﹐買對新嘅比你都得。

最憎~~~~哥D唔正正經經做野D工人。淨係要 jackso.

侯爵府

原文章由 MegumiSan 於 08-3-19 10:04 發表
Cuz she knows she's just a temp, so she'll take advantage! Be careful of other valuables too!
你屋企D野食一定太吸引啦﹗

因為我地成家都係為食人, 所以... 我以前同學仔黎我屋企, 成日話好似supermarket...

侯爵府

原文章由 MegumiSan 於 08-3-19 10:20 發表

最憎~~~~哥D唔正正經經做野D工人。淨係要 jackso.

咪就係lor, 黎幾日就要對鞋, 黎多幾日比埋間屋你好冇...

侯爵府

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-19 10:17 發表
嘩佢係未有病呀!真係好過份wor!

隻蛋一睇就知係for 小朋友la, 都仲要食!

對鞋,可以俾你既就會出聲la, 都話左係俾朋友lok, 都仲要問!

我只係見過佢一次, 係第一次, 佢就問我攞鞋... 應該係想試tam我...

唔止, 佢仲會黎我屋企煮麵食...

大宅

原文章由 stephenietam 於 08-3-19 10:21 發表

因為我地成家都係為食人, 所以... 我以前同學仔黎我屋企, 成日話好似supermarket...

珊瑚宮

原文章由 stephenietam 於 08-3-19 10:18 發表

就算唔post上黎我都會知架啦, 呢個世界有電話架ma.. 我同我阿媽從來都唔洗宛轉既~ 係想大家知個工人咁過份姐~

我知..不過婆婆後面加左句...
如果你知就....
即係你未知嘛...
我咪話婆婆好野囉....係度post你實知...唔駛再講多次....

珊瑚宮

原文章由 stephenietam 於 08-3-19 10:20 發表

我諗唔係難唔難買o既問題, 係我專登買比nie nie, 而nie nie好想食, 好期待easter食o既問題...

隻蛋又唔係好難食, 但係亦唔係度度有得買lor~~

如果唔係難買..叫佢買過隻就算..嬲都冇為..佢只係temp..話知你咁多...有著數就拎左先架啦...
nienie好期待係正常...我都買左隻係home..等easter同駿駿食..不過係nienie未知比人食左之前買番隻一樣既...小朋友都唔會失望嘛

珊瑚宮

原文章由 stephenietam 於 08-3-19 10:23 發表

我只係見過佢一次, 係第一次, 佢就問我攞鞋... 應該係想試tam我...

其實..可唔可以唔用佢呢?反正temp黎姐...一係自己辛苦幾日..一係搵過個好d既temp囉..
佢咁搞法..今日問要nienie既鞋...聽日會唔會拎你地d衫話佢岩著..再過2日搵埋你屋企有乜值錢野...拎左先算

子爵府

原文章由 MegumiSan 於 08-3-19 10:20 發表

agree x 2

子爵府

原文章由 stephenietam 於 08-3-19 10:23 發表

佢真係一d都唔客氣wor, 莊閒點都要分下la

首頁

尾頁

跳至