懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

但姑娘說6個月後才可以食米胡同飲水,99就罵我聽D姑娘講,唔聽佢講喎!好無奈!

大宅

熱血勳章

引用:但姑娘說6個月後才可以食米胡同飲水,99就

原帖由 Yukngoryau 於 15-03-21 發表
但姑娘說6個月後才可以食米胡同飲水,99就罵我聽D姑娘講,唔聽佢講喎!好無奈! ...
米糊唔得, 最快5個月先比啦, 水就冇話唔得, 只係飲得水多bb 飽左就會食少左奶

大宅

回覆:99話BB一出世就可以食米胡同飲水,好驚,究竟可以嗎?

米糊係咪指米水?如果係煲米水都可以

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:99話BB一出世就可以食米胡同飲水,好驚,究竟可以嗎?

你99係專業定姑娘專業?
BB頭六個月嘅腸胃未發展得好,淨係可以飲奶,如果佢比米糊嘅話,bb會便秘同好易傷胃,佢唔想害到個孫胃出血掛!

如果你餵人奶,連水都唔洗比,因為人奶入面已經有水份,餵奶粉嘅話就兩餐中間比少少就夠

天生女人購物狂

大宅

米糊定米水呀?差好遠喎!你唔好聽99講呀,六個月先開始食固體架,頭半年只飲奶,水都唔駛另外俾架,奶入面有架啦!我都係姑娘,你要信健康院講呀,帶埋你99去健康院見姑娘等人地同佢講,同埋你小心99會亂俾野bb食,我99都係咁!

大宅

咪聽你99亂講。

大宅

一出世食米糊?😱唔係掛?係咪用米水開奶咋?如果係米水開奶就得。
呀仔一打c egg我都會比少少水佢飲,一飲就無打

男爵府

Don\'t listen to your 99

大宅

我都估佢係咪話用米水開奶呀?米糊就真係講笑 水就睇你自己啦,我自己就覺得一兩啖濕下口應該唔會太大問題,總未去到個腎負荷唔到掛,因為果陣為左呢樣野D姨媽姑爹好鬼煩,做下樣,嘈少樣

男爵府

BB .未識吞固體,千祈米亂黎,隨時有意外
你同奶奶遲 d 先食有咩問題先,如果萬一出現咩意外你陪唔陪到個b 比我

複式洋房

初生唔應飲水,自己係媽咪,自己保護BB

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我有朋友個奶奶真係痴到bb2個幾月大煲瘦肉粥餵,個b差d梗死咗,好彩我朋友嗰日早咗收工返去

依家個小朋友因為bb時傷咗個胃,食好多都唔吸收,比同齡小朋友矮細

大宅

sorry, 聽到都嬲,要見醫生果個係你99,樓主,請好好保護自己bb

大宅

回覆 Kitcwy 的帖子

都吾知我99指的米胡是否米水,為有到時睇下佢比D咩BB食,至於飲水,99話D人奶係咸,所以BB要飲水,真係服左佢!

大宅

回覆 2von 的帖子

我99就係聽左D3姑6婆講,有樣學樣,我都唔想同佢嘈,為有到時睇緊BB!

大宅

回覆 竇漪房 的帖子

我都好驚到時99係咁!

大宅

竇漪房 發表於 15-3-22 04:06
我有朋友個奶奶真係痴到bb2個幾月大煲瘦肉粥餵,個b差d梗死咗,好彩我朋友嗰日早咗收工返去

依家 ...
咁樣真係嬲死喎

侯爵府

回覆 竇漪房 的帖子

好恐怖!阿B差點沒命

男爵府

DHA勳章

bb都唔識吞啦

大宅

回覆:Yukngoryau 的帖子

你聽你奶奶講真係死得

首頁

尾頁

跳至