家庭理財

跳至

首頁

尾頁

公爵府

bb1.5歲,agent話每個月比2千幾就可享有住院頭等房服務
無論有無claim過,20年後都保能取回全數供款
期間仲會有紅利
我唔識做投資,所以唔多買股票,d錢都係儲在銀行
你地覺得買得過嗎

公爵府

回覆:yl88 的帖子

公爵府

回覆:yl88 的帖子

男爵府

引用:bb1.5歲,agent話每個月比2千幾就可享有住

原帖由 yl88 於 15-05-06 發表
bb1.5歲,agent話每個月比2千幾就可享有住院頭等房服務
無論有無claim過,20年後都保能取回全數 ...
你依家係買保險,唔係投資喎!同你識唔識投資無關係。
不論依份保險抵唔抵,識得放上嚟問已經可以比個“叻”你。

男爵府

回覆:oliloo 的帖子

你份單唔完整,仍有後續未放上嚟。

公爵府

回覆:可否幫我看看這份保單

吾抵!

買基本便可!

甘细個要2千幾,有冇計過20年共要幾錢?

保險只係保障……吾係投資!

大宅

唔洗住頭等啦
供廿年。。2k per month
幾十萬

大宅

住頭等果個係$2000蚊以上ge費用都陪喔!即係話touch wood用左$100萬,份保單就陪到98萬8千喔!但我唔明點解要買埋

大宅

引用:住頭等果個係$2000蚊以上ge費用都陪喔!即

原帖由 Kitin427 於 15-05-06 發表
住頭等果個係$2000蚊以上ge費用都陪喔!即係話touch wood用左$100萬,份保單就陪到98萬8千喔!但我唔明點解 ...
續:但唔知點解佢要你買埋特級健康之寶,因為呢個都係住院保障,兩個會重複左,買其中一個醫療就得!睇你想BB住私家房無上限定係住普通房但唔係無上限

大宅

我見到你係做兩個醫療,一個平民版,一個富豪版

你無需幫個B買兩份醫療,個愛無憂係儲蓄計劃,佢應該想你後期唔使再俾錢去供,但做唔做到就唔識答你

大宅

MommyPanel勳章

AGENT 話小朋友細過3歲買危疾同住院最貴
因好多小朋友病係3歲前病發
但小朋友保險都要供20年.....都真係好貴
仲要賠得USD 35000

只計第一PART:
年供HK$16,267 X 20年 = HK$325, 345
賠HK$271,259 (=USD 35000)

賠得仲少過份保費

同埋住院部份係咪會加保費? 通常住院無得FREEZE 個保費額....

大宅

仲有, 佢話20年後保証拎番全數....
拎左就無左個保障, 係咪真係打算咁做?

大宅

就咁睇你份單,我睇唔到有邊度講個保額有100萬...
如果洗左100萬, 只需自己俾$2000...CLAIM 足99萬8千...係邊度反映到出來?

男爵府

引用:bb1.5歲,agent話每個月比2千幾就可享有住

無論有無claim過,20年後都保能取回全數 ...
請留意 \"非\" 保證取回金額,
唔好聽經紀齊講,
就算親人都係咁sales,
要睇清楚文字,
經紀一定想你買份大保單,
你去睇吓入職保險經紀資料
就知抽幾多佣金

男爵府

引用:

請留意清楚_細項1,2,3,4

公爵府

引用:我見到你係做兩個醫療,一個平民版,一個富

原帖由 Kelvinnchan 於 15-05-06 發表

你無需幫個B買兩份醫療,個愛無憂係儲蓄計劃,佢應該想你 ...
佢話因富貴版每次入院都要先墊資$20000所以要加埋個平民版,咁就可以唔洗自己比了大約意思係咁

公爵府

引用:吾抵!買基本便可!甘细個要2千幾,有冇計

原帖由 bbyou 於 15-05-06 發表
吾抵!
佢話供了幾多就保證20後可取回本金,仲話有紅利之後cut 又得,唔cut都得。
佢意思係話當草畢錢比bb,但又有更好的醫療

大宅

我好想知點解你地話保額有100萬?。。。
我睇來睇去都係得USD 35000
講真我唔會理非保証果part囉。

公爵府

引用:仲有, 佢話20年後保証拎番全數....拎左就無

原帖由 sinam 於 15-05-06 發表
仲有, 佢話20年後保証拎番全數....
拎左就無左個保障, 係咪真係打算咁做?
佢話到時自己決定是否再供
or bb大個自己比錢供

公爵府

引用:我見到你係做兩個醫療,一個平民版,一個富

原帖由 Kelvinnchan 於 15-05-06 發表

你無需幫個B買兩份醫療,個愛無憂係儲蓄計劃,佢應該想你 ...
係2000墊資才對

首頁

尾頁

跳至