親子旅遊

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

同BK姊妹分享下, 我們2大1小在布吉玩九日,3晚Angsana Laguna, 3晚千禧芭東, 2晚CENTARA west sand,大概行程& 洗費如下:

DAY 1 ~在機場買了7日上網卡+100 bht 電話費(399bht),貪佢set埋唔駛煩.3點到達Aangsana Laguna,即在酒店玩獨木舟, 之後坐FERRY去CANEL VILLAGE, 有餐廳, 有便利店, 有商鋪可shopping,之後行BANGTAO海灘, 睇下浪, 睇人騎馬, 再返酒店游泳, 太累不想行出去,叫了ROOM SERVICE, 埋單2200bht, 貴過酒店內的DINNER BUFFET, 成人990bht@, 小童免費.

DAY 2~早上去Island Safari tour 玩半日,搵MAN 哥包接送( BHT3000) ,騎了大象, 牛車, 睇馬騮同象仔表演, 仔仔睇泰拳表演, 仲走上台打添 ! 回程到了LAGUNA路口的FRAME餐廳吃午餐(800bht), 食物都多選擇,飯後打算沿著路口行回酒店, 但經過一間騎馬會, 比仔仔1000BHT騎了一個鐘,遊走了BANGTAO海灘一圈 回程返騎馬會,去附近的超市買定杯麵, 小食及水果做晚餐, 坐了白牌車回酒店(150BHT), 之後又去泳池HEA一陣.

DAY 3 ~酒店泳池又HEA,午餐到CANEL VILLAGE的餐廳吃, 非常好味, 價錢合理(1300BHT), 之後小朋友玩了KID YOGA 是免費且一對一呢! 5:30到 FANTASEA晚餐+睇SHOW, 搵MAN 哥包接送( BHT4400),但此SHOW只屬一般.

DAY 4 ~轉酒店去芭東千禧, 搵MAN 哥接送(600 BHT), 到帆船商場快餐食午餐(600bht),仔仔睇了兩套4D電影, 佢話好正.跟住行去格價蛋島& FLYING HANUMAN,慳時間我只問了3間AGENT. 沿途比TUK TUK引去玩 GO CART(150 BHT來回), go cart一大一小一架車800BHT ,芭東帆船商場food court晚餐, 有20幾檔野勁多選擇, 最後選了炒蟹, 米卷, 壽司, 魚肚湯(共800bht) 又唔多人, 價錢平,亞仔話要encore.

DAY 5 ~ 酒店泳池HEA,芭東海灘又HEA,睇人玩降落傘,之後去BANZAN MARKET 食海鮮餐, 點了一隻龍蝦仔, 一隻蟹, 蟶子,及蜆, 盛惠1400BHT, 加工400BHT, 之後去返coconut travel 訂蛋島(700@大人,500@小童及FLYING HANUMAN(1800@大小同價),一齊訂講到最平, 和朋友一齊係帆船商場餐廳食泰菜(3200 bht)

DAY 6 ~上午泳池HEA, 下午出蛋島玩, 即所謂 three islands, 係先到一沙灘島仔玩75分鐘, 餵下魚, 再去另一水域浮潛半小時, 然後又去另一沙灘島仔又玩75分鐘, 我們在第三處先玩水上活動(香蕉船500 bht @20mins).回程因老公暈船, 晚餐惟有買外賣sushi返酒店食, 住千禧的好處, 落去一出就係BIG C 買手信.

DAY 7 ~ 早餐後去玩FLYING HANUMAN, 非常開心, 有點後悔沒玩全程(我們選了journey c), 不過總算係玩過.芭東帆船商場food court午餐食多一轉, 飯後轉酒店, 搵MAN哥包接送( BHT800)入west sand, 用了半小時check in,之後食AFTERNOON TEA, 係villa 玩一陣水, 再去大泳池hea, 晚餐係酒店的意大利餐廳, 味道環境也不錯(2600 bht)

DAY 8~早餐後又係villa hea , 等WATER PARK一開門即玩U板及大喇叭,3條水滑梯有一條要用水泡, 唔駛點排,玩了半日後落雨, 惟有返villa, 好天氣時在villa hea 下, 晚餐朋友去了食酒店內的泰菜,他們說水準唔錯, 大約食了1300bht.

DAY 9~早餐後又係villa hea ,WATER PARK玩多一轉,搵MAN 哥接送( 800BHT) 機場, 雖然機埸明明係隔離, 但我諗行車關係, 由5分鐘變成15分車程, 最後在機場食午餐, 平安開心返港啦~

多謝各位細看, 希望資料對將要去玩jm有幫助~

大宅

Hi,你好呀!請問旦島半日系幾點上船同落船呀?
Coconut travel 響邊個位呀?
Thanks!

男爵府

回覆 Babaivan 的帖子

我們join下午, 12:00係酒店等接送,約12:45到碼頭, 坐下等其他車到,大約1點幾開船, 5點幾回程, 7點前返回酒店.
phuket coconut travel : no.50 bangla road,我係呢間搵亞lek(肥女士), no.72 bangla road

大宅

回覆 epan 的帖子

Thanks for your info!我月底出發,都系打算去旦島同去BanzanMarket買海鮮返酒店BBQ。

epan    發表於 15-8-7 13:53

大宅

回覆 epan 的帖子

問多一句,系咪即系pizza company嗰度?

男爵府

回覆 Babaivan 的帖子

係酒吧街, 中後段, 較近沙灘方向

大宅

thanks, can you give me man's contact?how much from airport to Angsana Laguna?

大宅

好多謝你的分享。非常精彩。我下星期都會去布吉,也會入住Centara Grand West Sands Resort & Villas
請問蛋島(3個小島組成), 是否只是其中一個島有魚餵? 是否三個島都會上岸, 還是浮潛的小島不會泊岸? 如果不玩浮潛, 可以留在沙灘/ 船上?
另外, 島上有否沖身地方? 洗手間俾錢? 衛生如何? 有沒有士多之類售賣小食/飲品?
Centara Grand West Sands Resort & Villas 酒店check in 時需時很長? 效率很低? 我第一天入住, 仲計劃中午落機, 即去check in 後立即去水上樂園玩, 6pm收,唔知夠唔夠時間玩!
Thx!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

引用:同BK姊妹分享下, 我們2大1小在布吉玩九日,3

原帖由 epan 於 15-08-06 發表

同BK姊妹分享下, 我們2大1小在布吉玩九日,3晚Angsana Laguna, 3 ...
請問 flying Hanuman是甚麼?

男爵府

回覆 SIOB 的帖子

man哥聯絡以email為主: [email protected]
泰國電話0816911912,
我本人非常滿意, 因為email回覆快, 廣東話溝通,價錢合理, 司機準時有禮, 另外我有臨時安排, man 哥都幫左我, 所以真心推介~

how much from airport to Angsana Laguna: 以我知係600bht, 但報價以man哥為準~因為我呢程個package 包左接機, 唔駛搵man 哥~

男爵府

回覆 Sammy媽媽 的帖子

多謝誇獎~因一次過寫哂真係好甘,時間不足如有遺漏, 請見諒! 我都係bk & 泰友營索料, 所以回饋下,如jm有問題我會儘量回覆~

係, 第一&第三個島都有
魚餵, 會上岸,可以留在沙灘,也有飲料和食物賣(有bbq添)第二個島根本係海中心,浮潛不會泊岸, 如果不玩浮潛, 當時會留在船上.

島上有沖身地方即洗手間, 每次要俾20bht. 衛生麻麻地!

Centara Grand West Sands Resort & Villas 酒店check in 時間需時很長, 因為我係lobby見到成堆人, 心諗有排等, 但我排隊後無耐有位服務員走黎問我係咪住villa,佢叫我係villa個邊check in會快好多, 叫我們上buggy,去到個邊都有d人, 前面有3個人等緊, 最後用了半小時, 我覺得可以接受, 但lobby個邊我諗效率很低, 因為bk都見有jm投訴, 我建議如唔對路的話, 叫佢比房no先. 我們入去水上樂園玩,叫佢慢慢執房啦~

男爵府

回覆 kristentam 的帖子

我叫佢飛越叢林, 官方叫飛行哈努曼,高空滑索"在稀有的普吉荒野裡從一棵樹飛到另一棵樹", 詳情可上www.flyin####uman.com

喜歡剌激可玩全程呀~

珍珠宮

引用:回覆 kristentam 的帖子我叫佢飛越叢林, 官

原帖由 epan 於 15-08-07 發表
回覆 kristentam 的帖子

我叫佢飛越叢林, 官方叫飛行哈努曼,高空滑索"在稀有的普吉荒野裡從一棵樹飛到另一 ...
thanks... 睇了 website.. ,

珍珠宮

引用:回覆 Sammy媽媽 的帖子多謝誇獎~因一次過寫

原帖由 epan 於 15-08-07 發表
回覆 Sammy媽媽 的帖子
請問你出蛋島都係book man 哥?

男爵府

kristentam 發表於 15-8-7 20:50
請問你出蛋島都係book man 哥?

唔係,因為Man哥Quote1000Bht@,我們尚有時間係芭東揾Agent,所以揾了Co conut travel,只需700Bht@

大宅

回覆:布吉9天之旅

請問CENTARA west sand是否很嘈?

男爵府

回覆:epan 的帖子

請問七歳可以玩flying 嗎?他們幾點 hotel pick up?

男爵府

兔bi 發表於 15-8-8 12:30
請問CENTARA west sand是否很嘈?

係一定聽到飛機聲,即使半夜也有,不過無日間甘頻密

男爵府

花露水 發表於 15-8-8 16:36
請問七歳可以玩flying 嗎?他們幾點 hotel pick up?

如果journey C,官方話4一8O歲,但我見有一中年女子好驚唔敢開始,我估計小朋友要大膽至得,如佢覺得玩海洋公園的小朋友跳樓機好enjoy,玩到越礦飛車我諗就OK,因為我仔係甘樣,不過只係參考,你自己要衡量下,最怕無得玩,又退唔到$.
JOURNEY AB上下午都有兩個時間, c 係上下午都只有一個時間, 我選上午, 係芭東pick up 時間係7:10, 大約8點多才開始, 10點完,之後有水果吃, 11時前車回到酒店.

男爵府

回覆 epan 的帖子

Thank you!!

首頁
12345...11

尾頁

跳至