自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有冇人知實惠投訴熱線係咩呀? 我打過個個客戶服務熱線根本都冇人接聽嘅,有冇人有方法可以打到去投訴呀? 請大家幫幫忙。

伯爵府

引用:請問有冇人知實惠投訴熱線係咩呀?+我打過個

原帖由 hodyl 於 15-08-07 發表
請問有冇人知實惠投訴熱線係咩呀? 我打過個個客戶服務熱線根本都冇人接聽嘅,有冇人有方法可以打到去投訴呀 ...
寫電郵去會唔會有效啲?

大宅

你要打去買野果間門市同個負責人講話要投訢, 你叫佢地一定要24小時內覆你 ( 記得問埋佢姓咩, 有咩事都可搵返果個人問麻 ) 我上次打客戶服務熱線真係唔會有人接聽. 由門市staff referral 好快就有人contact 我

別墅

Email 已叫我老公寫緊。

就係門市的人有問題,所以我想睇下除左門市仲有冇其他方法。

我而家只想佢地快D幫我cancel張單同攞番個度尺圖‧

真係吾會再幫5佢地做傢俬

伯爵府

回覆:實惠投訴熱線

可以講下發生咩事嗎

伯爵府

畀面勳章

引用:請問有冇人知實惠投訴熱線係咩呀

請問有冇人知實惠投訴熱線係咩呀? 我打過個個客戶服務熱線根本都冇人接聽嘅,有冇人有方法可以打到去投訴呀 ...
打乜電話都無用,直接scan晒所有文件email比消委會。

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

別墅

之前睇中左個鞋櫃加組合櫃 , 諗住揾實惠做 , 有次行開九龍灣德褔間實惠比個男Sales sale個$500度尺費 , 又話做滿幾錢會有幾多錢回贈 , 仲話如果最後吾做傢俬個$500都可以用黎買其他野, 當時我老公有同個男Sales講我地係要做免息分期的, 甘我地見佢個plan又幾好, 就算最後吾訂做都可以用個$500黎買其他野, 所以我地就OK左比左$500訂, 之後都有安排師傅度尺, 過左成一個星期都冇人聯絡過我, 要我打電話去問, 個Sales先揾個設計員覆我同同我約時間見面, 個設計員極度冇禮貌囉, 都吾知佢係客定我先係客.

到左見面個日, 我同老公因為公司有野做遲左走, 我都叫老公打比個設計員同佢講聲我地要遲D到, 但佢D態度語氣極差, 到最後大家傾好個櫃大概點做, 又傾埋黎緊佢會再有的圖比我地睇, 跟住我地話我地要做免息分期的, 個設計員就話如果做免息分期就冇左個回贈, 我老公咪吵佢囉, 話我地落$500訂的時候你同事係知道我地要做免息分期, 但佢又冇講做免息分期就冇回贈, 如果一開始你同事甘講我就吾落訂啦, 甘個設計員咪話幫我問經理囉, 就話而家建議我們先用任何一張信用卡簽帳,待她憑該交易向管理層申請,並話攞到approval可隨時中止交易,退回所簽的帳。

由第一次見完面之後, 我地覺得個衣櫃太貴都係吾做, 諗住買現成算, 因為平成4/5千蚊, 甘咪whatsapp個設計員同佢講囉, 點知佢話正單invoice出左冇得改, 我地whatsapp問佢咩叫正單出左, 我地話所有正圖都未出點解吾比我地cancel, 我老公咪立即打比佢諗住問清楚囉, 點知佢又吾聽電話, 第二日覆番我地話自己留左手提係公司, 跟住又話比個9折我地。

到尋晚落分店打算退回所簽的帳,職員才說不行,就算打算取回度呎圖也遭拒絕, 又話佢地只能回報比CS知, 又叫我等電話,

傾點做個時就咩都話得, 而家叫佢幫我cancel張單又話做吾到, 我另一張窗簾單又可以cancel到, 做傢俬呢張就話cancel吾到, 要CS個邊攪。而家都吾知要等幾耐先可以cancel張單。

別墅

吾好意思打得比較長

別墅

回覆 kelkmk 的帖子

我今日打左去消費者委員會個邊問, 但佢地話我呢個case好難幫到我, 因為佢地話我個case吾係我買左貨而實惠吾送貨, 我個Case係比左錢而家想cancel張單, 但如果實惠吾肯cancel我可能只能告上小額錢債, 買傢俬都可以買到甘煩

琥珀宮

引用:之前睇中左個鞋櫃加組合櫃+,+諗住揾實惠做+

之前睇中左個鞋櫃加組合櫃 , 諗住揾實惠做 , 有次行開九龍灣德褔間實惠比個男Sales sale個$500度尺費 , 又 ...
你而家唔止落咗訂,而係已簽卡比咗錢咁即係confirm做啦,當然無可能cancel張單啦!

唔明點解你地未決定做唔做,就咁心急簽卡去攪分期!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

簽左卡不是等於比左錢?比左錢不是等於交比佢做?咁錢都比埋又要取消張單,咁是否接受取消個權就係人地到啦,人地貨都未交,用咩理由取消?買現貨比訂做貴是常識啦,可以做取消理由嗎?

伯爵府

簽左卡真係難追番........

別墅

可能我講得吾清楚,我地未正式簽圖做貨的,預先碌卡的原因係因為實惠的職員話佢要我碌左卡然後攞張invoice同公司傾比番個回贈我,等佢公司比到個code no佢,而家張單就可以cancel,到等我地之後簽左圖到正式做貨的時候先用另一張卡做分期。所以實惠係咩都未開始幫我做架,我連圖都未簽又點會做貨。

別墅

甘圖又未起好比我,圖又未簽,貨又未做,我吾明白點解吾可以即時比我cancel,仲要等cs批。

珍珠宮

hodyl 發表於 15-8-7 14:56
每日上佢個fb追啦,大把苦主一齊我有幸成為其中一人,用左好耐時間追番

別墅

回覆:_candy_ 的帖子

甘你追到未?其實我個case我覺得吾係甘複雜,只係實惠幫我退單就可以,因為所有野都未開始整。

別墅

你喺係佢fb inbox到追定公開甘追呀?

珍珠宮

hodyl 發表於 15-8-7 20:54
甘你追到未?其實我個case我覺得吾係甘複雜,只係實惠幫我退單就可以,因為所有野都未開始整。

...
追到啦你上佢fb啦,會大開眼界

珍珠宮

hodyl 發表於 15-8-7 20:55
你喺係佢fb inbox到追定公開甘追呀?
公開追佢叫我inbox佢,我叫佢係到答我,之後佢地打電話俾我,初初唔肯根,用左好多心血先追番

別墅

甘等我都上去睇下先。
你公開追完,佢係咪立即覆你啦

首頁

尾頁

跳至