自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

畀面勳章

我真係就黎爆!人都癲
c6個表妹⋯6歲人仔
呀媽係咩舊制公務員,老豆唔知係做銀行定保險⋯總之就小康之家咁啦!
平時由我99湊(即係佢姨媽)⋯每晚都返自己屋企瞓,朝早99上佢屋企接返學⋯
我都唔知係佢老豆呀媽嘅問題定係我99湊到佢有問題⋯
我頭尾同佢出街食過3次飯,從來無見過佢對手喺枱面上⋯一係就唔食,一係就全程餵⋯⋯
最近一次係我62生日,食上海野⋯我地大家都食得好開心,連平時孤寒嘅c6都好大方,嗌到一枱都係野⋯傾下笑下不知幾好⋯唯獨個𡃁𠵈⋯一副死蟹咁嘅樣伏喺張枱度⋯張枱魚/肉/菜/飯/包乜都有⋯99夾埋,剪埋,餵埋入口都唔食⋯話要食面⋯好喇!成枱人就攞個餐牌由面睇到底⋯搵個面俾佢食⋯問佢呢個好無?佢又唔好⋯問佢嗰個要唔要?佢又擰頭⋯⋯
食面又話要有湯,黎到又話唔食幼面⋯
有排骨,又話咬唔到⋯
老實講,我承認嗰時我塊面黑過煲底⋯我c6都get到有問題⋯粒聲都唔出
之後99再特登嗌個上海粗炒俾佢⋯一路等⋯佢依舊係乜都唔食⋯
我就話之你⋯甜品都嗌埋⋯食埋落肚添!
點知個𡃁𠵈無端端「嘩」一聲喊出黎⋯話等得耐⋯坐喺度不停喊⋯
我xy@z⋯62生日食餐飯,你喊乜Q呀?!
我姑仔抱住佢又𠱁又錫⋯我差少少就拍枱⋯我99仲話去邊去邊買野食俾佢⋯我真係爆左句⋯肚餓就會食⋯問咁多做乜呢?
c6話係佢老豆呀媽縱壞佢⋯又話咩佢屋企裝修,特登整左間公主房俾佢⋯又話咩讀九龍塘名牌幼稚園⋯又學咩跳舞,畫畫,彈琴⋯死得啦!下個月升小一喇!連食飯都仲要餵⋯有公主病又無公主命呢

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:俾個位我呻一呻⋯「公主病」

死咯!我女k2已經自己食,由天一半地一半到依家企企理理,原來依家啲細路咁架?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:我真係就黎爆!人都癲c6個表妹⋯6歲人仔呀

原帖由 babyloklok 於 15-08-24 發表
我真係就黎爆!人都癲
c6個表妹⋯6歲人仔
呀媽係咩舊制公務員,老豆唔知係做銀行定保險⋯總之就小康之家咁 ...
咁細個就公主癌

Jolin_Yuen    發表於 15-8-25 13:05
crazycarrot    發表於 15-8-25 08:54
iammiyake    發表於 15-8-25 08:03
Jvanvan    發表於 15-8-25 05:54
greenpea    發表於 15-8-24 18:05

男爵府

++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

子爵府

港童是這樣練成的, 我身邊都唔少

wuwucancan    發表於 15-8-24 20:48
To be or not to be  that is the question~

大宅

你依我睇6299姑仔c6都有份寵成班人好似得你一個覺得有問題咁,個“公主”唔係一朝一夕養出黎

Jolin_Yuen    發表於 15-8-25 13:05
lovelyec    發表於 15-8-25 10:59
1bear1dream    發表於 15-8-25 08:21
funfun759    發表於 15-8-24 17:55
charlieXD    發表於 15-8-24 17:40

男爵府

呢d 症狀唔止係「公主病」,係末期「公主癌」

禁止訪問

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

6歲仲要餵....................

男爵府

畀面勳章

引用:死咯!我女k2已經自己食,由天一半地一半到

原帖由 chingcging 於 15-08-24 發表
死咯!我女k2已經自己食,由天一半地一半到依家企企理理,原來依家啲細路咁架?

...
好老實講!我個女兩歲開始學自己食⋯初頭用手左執右執,慢慢學用自己套「架生」⋯宜家3歲都算靠自己食到餐飯⋯
我見到6歲都要餵,仲係餵到埋口都唔食⋯
我真心想一巴車埋去

kokobear    發表於 15-8-24 23:46

公爵府

死女包

禁止訪問

引用:死咯!我女k2已經自己食,由天一半地一半到

男爵府

我個女2歲都已經全餐自己食⋯
我唔會亦唔得閒餵佢!食就食,唔食就算數

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+babyloklok+於+15-08-24+發表

原帖由 方麗娟 於 15-08-24 發表
咁細個就公主癌
同意,係公主癌,仲已經第三期

男爵府

畀面勳章

引用:你依我睇6299姑仔c6都有份寵成班人好似得你

原帖由 可樂餅 於 15-08-24 發表
你依我睇6299姑仔c6都有份寵成班人好似得你一個覺得有問題咁,個“公主”唔係一朝一夕養出黎

...
係呀!當我塊面黑過煲底嗰時⋯佢地無人理我嫁!
我有同c6講,如果自己個女係咁,我實會一巴車埋去⋯食就自己食,唔食就行開

大宅

自己搞出來,將來佢地會受番。

水晶宮

人地個女,其實真係唔關你事
62生日飯,你做新抱既,黑口黑面,其實...都唔關我事

kavenzou    發表於 15-8-24 21:59
Superman-GF    發表於 15-8-24 18:06

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

你立場堅定就得,呻完就算

子爵府

引用:Quote:原帖由+babyloklok+於+15-08-24+發表

原帖由 方麗娟 於 15-08-24 發表
咁細個就公主癌
有冇得醫?

首頁
12345...7

尾頁

跳至