想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我應該6/9 due day,24-25號排卵後!
肚仔同下腹都時不時抽痛!真係同黎m先兆一樣,有胸脹同敏感,有時會扯扯地痛!多左屁,胃口麻麻,唔係好想食太飽,因為肚頂,脹但縮唔到肚😂

我不嬲都冇咩戒口,魚蝦蟹同冬瓜湯,粉葛湯都飲!只係飲少左凍野,同食少左雪糕,飲下豆漿!因為宜家一飲凍野肚說有點反應,肚痛!

我本身period好準,30days!4月轉左新工,個人好緊張,又好心急快點有Bb!之後個個月都遲,遲5日!遲黎第一個月,朋友話我period準,遲一日都可以驗,但食白果!所以之後我都係唔會浪費d棒棒,唔好咁心急等遲夠一星期先會驗!但之後通常都遲5日就黎了!所以唔洗驗😂

今個月個人放鬆了!不強求!順其自然吧!

我上個月黎m,第一日好痛,仲有點血塊!
之後第二日就冇!period 7日乾淨晒!但感覺血量相比之前少!

看到網上的人說生化,自然無!咁係點架?似唔似血塊架?

今日m 感好強,有點m 痛,睇黎都打定輸數!

大宅

我估自已係7 號DUE DAY~
上星期23號排~
排完個肚唔舒服左成個星期,抽痛加谷M,
但呢幾日正常番,無咩感覺~
無夜晚有D谷M FEEL,
我狂爆瘡!好唔開心!
我諗我今個月都係食白果!

大宅

我應該23或24號排,24號紅D最深色。。。23號交功課,我都好有m到感覺。。。有好多bingo左的jm話,中左係冇分泌架,但,我有呀~

複式洋房

引用:我應該23或24號排,24號紅D最深色。。。23

原帖由 Siuyip070707 於 15-09-03 發表
我應該23或24號排,24號紅D最深色。。。23號交功課,我都好有m到感覺。。。有好多bingo左的jm話,中左係冇 ...
我呢排都冇咩分泌呀!只係肚痛咁!
不過有時感覺好似有野想流出黎咁,但去廁所去完小便抹又唔覺,護墊又唔覺有分泌!

我只係晨尿好黃!之後有飲水,下午尿又好清!

今個月我地好勤力呀!
M 完後第一日就開始!
14,15,19,21,23都有dodo
23號dodo完第日睇護墊有白色的黏物,我唔識係咪所謂的拉絲!之後呢2日都好多白帶同分泌物!

複式洋房

引用:我估自已係7+號DUE+DAY~上星期23號排~排

原帖由 waiyi_wwy 於 15-09-03 發表
我估自已係7 號DUE DAY~
上星期23號排~
排完個肚唔舒服左成個星期,抽痛加谷M,
最近成日咪forum,睇baby kingdom同瘋狂造人的論壇,好似好多人既bingo先兆都唔同!都不能一概而論!

複式洋房

引用:我應該23或24號排,24號紅D最深色。。。23

原帖由 Siuyip070707 於 15-09-03 發表
我應該23或24號排,24號紅D最深色。。。23號交功課,我都好有m到感覺。。。有好多bingo左的jm話,中左係冇 ...
仲有,我未開用紅d線d! 只用apps記低period 同 dodo日子!睇apps 估計排卵日子咋!

未想太大壓力住!想自然試下先,新婚岩岩快一年!今個月唔得就下個月試下開始用!不過好煩要係咁驗尿同量體溫!

複式洋房

回覆:有冇6-7-9 due day的JM

個人經驗,試左三個月都戒口,好抑鬱
但8月頭m完之後,因為熱得制同心情差,開始放縱,開始又凍飲又sushi又海鮮又麻辣,終於
所以,各位,最緊張放鬆,唔駛太刻意戒口,反而有心理壓力

carmen529    發表於 15-9-3 21:32

複式洋房

引用:個人經驗,試左三個月都戒口,好抑鬱但8月

原帖由 jlbb2014 於 15-09-03 發表
個人經驗,試左三個月都戒口,好抑鬱
但8月頭m完之後,因為熱得制同心情差,開始放縱,開始又凍飲又sushi又 ...
哈哈!係呀!我都覺得係識放鬆先係皇道 同埋係排卵期前或後兩三日dodo都ok!

複式洋房

回覆:jlbb2014 的帖子

恭喜晒!接你好孕

大宅

回覆 carmen529 的帖子

我用2個app,2個算出來的排卵期都唔一樣。。。

大宅

其實我都係用左紅D3個CYCLES,量體溫4個CYCLES,
初初都係狂LOOP POST同有關資料!
攪到個人勁緊張!
我第3個CYCLE開始就停左上BK一段時間,
係最後先上番~

大宅

同埋我3個月前已經無再較鬧鐘起身,自已起,差唔多時間就算!
如果真係太早或太遲起身,
果日就唔量!哈哈~
其實只係作參考,
同埋我之前以為睇醫生SHOW體溫表好重要,
點知醫生都係望下就算~
反而聽我講多D身體狀況既野~
但我都會繼續量GEI~
但唔會太認真~

複式洋房

引用:回覆+carmen529+的帖子我用2個app,2個算出

我用2個app,2個算出來的排卵期都唔一樣。。。
係呀!有前後一兩日出入

複式洋房

引用:+本帖最後由+waiyi_wwy+於+15-9-3+22:52+編

原帖由 waiyi_wwy 於 15-09-03 發表

哈哈!其實我都係由8月先開睇咋! 我都係抱住睇完加深自己對備孕既知識!好似懷孕先兆,大衛紅d綠d點用!Jm bingo既成功例子咁!

我老公都好中意小朋友!但佢冇俾壓力我!仲叫我放鬆d!

複式洋房

回覆:waiyi_wwy 的帖子

大家一齊加油呀!

大宅

引用:我應該6/9+due+day,24-25號排卵後!肚仔同

原帖由 carmen529 於 15-09-03 發表
我應該6/9 due day,24-25號排卵後!
肚仔同下腹都時不時抽痛!真係同黎m先兆一樣,有胸脹同敏感,有時會扯 ...
每次有左的感覺都好唔同,
我應該20號排卵,
估計大3/9 due day,
31/8都有好淺的,
2號再用晨v驗綠d同cb都有線,

第一胎無咩反應,全程都沒有嘔過,
但呢幾日又有d腰痛,子宮又漲漲痛痛,口渴同眼訓,早上起身仲有d作嘔,
所以每一胎都唔同。
不過輕鬆點啦,大b17個月,
剛剛才準確追多個,
m極唔準,
又無用紅d,又無量體溫,
只是某日見到有拉絲,
努力左2次,就
放鬆d可能更容易!
祝大家好孕!

大宅

回覆:有冇6-7/9 due day的JM? 大家分享下

應該7/9 due day,今朝偷驗唔知會唔會係M前控⋯

別墅

回覆 Siuyip070707 的帖子

唔關事la, 我個個月都無咩分泌又咪係唔中...
試左快2年了....>.<

別墅

回覆 MousePIG 的帖子

去buy 枝cb

別墅

回覆 jlbb2014 的帖子

恭喜晒

我9月7日due date...暫時咩反應都未有...
希望今個月bingo la

首頁

尾頁

跳至