自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

情況點啊?幾耐先好?我都被呀仔感染左,好辛苦

水晶宮

我試過,我有同事前排都中招.
都係幾日就好番,要小心唔好再傳染其他屋企人.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無細路咁SERIOUS!!

伯爵府

熱血勳章

朱古力小b 發表於 15-9-24 14:11
情況點啊?幾耐先好?我都被呀仔感染左,好辛苦
我今個月先中過嚟, 我就6日先好, 我C6 4日就好番啦
我腳勁多水泡, 果幾日要我C6 行出行入拎野比我, 咁多日都冇得出街

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 朱古力小b 的帖子

我朋友試過要兩個星期先好返,個喉嚨爛晒食唔到野

子爵府

引用:回覆+朱古力小b+的帖子我朋友試過要兩個星

原帖由 Minor 於 15-09-24 發表
回覆 朱古力小b 的帖子

我朋友試過要兩個星期先好返,個喉嚨爛晒食唔到野 ...
我喉嚨就係咁喇!劇痛

子爵府

引用:Quote:朱古力小b+發表於+15-9-24+14:11+情

原帖由 Miss.Hui 於 15-09-24 發表
我今個月先中過嚟, 我就6日先好, 我C6 4日就好番啦
我腳勁多水泡, 果幾日要我C6 行出行入拎野比我, 咁多日 ...
我手開始有水泡喇,唉,發燒又未退

子爵府

引用:我試過,我有同事前排都中招.都係幾日就好番

原帖由 方方媽媽 於 15-09-24 發表
我試過,我有同事前排都中招.
都係幾日就好番,要小心唔好再傳染其他屋企人.
...
依家我大仔、c6同我中招,大仔已退燒

寶石宮

回覆:有無大人試過感染手足口病?

大人中,痛過小朋友

伯爵府

熱血勳章

milktealai 發表於 15-9-24 14:33
大人中,痛過小朋友
我都覺得係, 因為點都要用手做野, 用腳行
小朋友可以咩都唔做, 同要人抱

大宅

我中過,嚴重過阿仔……燒左三日三夜……成個幾星期食唔到野,好返都手軟腳軟。真正復原前後差不多成個月時間

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我出過,主要爛口,手腳只有小小水泡,大約7日好返
我c6出嗰次就好嚴重,先係發燒,燒到104,之後開始出水泡、爛口,佢嚴重到面都爛埋,耳仔都出水泡

大宅

我C6中過, 睇左醫生大約一星期好返, 建議樓主好返將全屋抹一次/消毒!

伯爵府

熱血勳章

朱古力小b 發表於 15-9-24 14:32
我手開始有水泡喇,唉,發燒又未退
E~我果6日係退燒起計!
我燒左2夜1日, 之後起水泡第6日先收哂水
屋企人係護士, 佢話我呢個日子算長
C6發燒一日, 唔知自己有事, 照番工,
第2日退左燒, 番緊工見到手D 水泡先知自己手足口....

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

朱古力小b 發表於 15-9-24 14:31
我喉嚨就係咁喇!劇痛
我朋友話超辛苦,最慘係成家人都傳染晒…佢兩公婆仲請左三個星期假無返工
好彩佢D女當時都5,6年級…如果唔係仲慘

男爵府

大人感染係超級辛苦,又高燒又低燒,個口生晒瘡,行路都無力,諗起都驚

大宅

我中左, 5日到好番, 喉嚨痛到C, 手腳勁多水泡, 好番勁luck皮

不過最辛苦唔係個病本身, 係好驚傳染俾屋企人

子爵府

引用:我中過,嚴重過阿仔……燒左三日三夜……成

原帖由 Ansonmimi 於 15-09-24 發表
我中過,嚴重過阿仔……燒左三日三夜……成個幾星期食唔到野,好返都手軟腳軟。真正復原前後差不多成個月時 ...
哇!原來咁嚴重架?

子爵府

引用:我出過,主要爛口,手腳只有小小水泡,大約

原帖由 si_princess_si 於 15-09-24 發表
我出過,主要爛口,手腳只有小小水泡,大約7日好返
我c6出嗰次就好嚴重,先係發燒,燒到104,之後開始出水 ...
真係好勁,係番工被人傳染?

子爵府

引用:Quote:朱古力小b+發表於+15-9-24+14:31+我

原帖由 Minor 於 15-09-24 發表
我朋友話超辛苦,最慘係成家人都傳染晒…佢兩公婆仲請左三個星期假無返工
好彩佢D女當時都5,6年級…如果唔 ...
唉!我仔係n班咋,超級扭計

首頁
12345...6

尾頁

跳至