懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

38w6d整個下午個肚有d囉囉亂,我以為食錯野,成日想去開大但又去唔出。夜晚7點半點食完飯去廁所見到底底上有一點淺粉紅色,不太肯定係見紅,但肚開始攪住有d痛,我開始用陣痛apps記錄,跟住叫老公去訓覺休息。到十點幾時痛的密度大約10分鐘一次,去小便見啡色。老公見唔對路勸我要去屯門醫院了。

搭的直上屯門T7,原來係產房。登記完換曬衫,姑娘唔俾帶任何物品,我以為無咁快生。我被推入一間房,快半夜12點了,陣痛已變密左,5分鐘度一次。

訓係床上,過左無幾耐,姑娘幫我種豆打抗生素,因中左B鏈,好痛呀。一打完我就狂嘔左一大袋,鼻嘴塞滿菜味,好狼狽。本來成個孕期都患上鼻敏感,雪上加霜。清理完自己,又投入係陣痛中。陣痛來襲時,我就用呼吸法,但個鼻嚴重咁塞住,好辛苦。陣痛完可享受一陣平靜。痛到半夜兩三點時,陣痛已三兩分鐘一次了,感覺經過左好耐,我問姑娘開左幾度,姑娘話開左兩三度,但又縮返,宮頸未開。我心想:唔係掛,痛左咁耐仲未開?仲要痛到幾時呀~

越來越痛了,我忍唔住不停輕聲喊:好痛呀~好痛呀~後尾姑娘大發善心問我要唔要聞止痛氣。我當然舉腳贊成啦。每次一痛時,我就搏命吸,好似索k咁,吸完個人high high 地。每次最痛果兩秒我個鼻就塞住吸唔到氣要退出來。姑娘成日警告要收返唔俾我吸,因我使用不正確喔。到四五點時,痛嘅級數遞增,開始不斷想要爆屎的感覺,但又要忍住,一波接一波。六點時姑娘話我已開9指,再等多一個鐘度就可生。老公入來陪產,我當時已迷迷糊糊狀態,不斷喊痛,好想打人。老公默默地坐在一邊睇住我。我當時一定好似癲左咁,係咁索氣。

大宅

回覆:VV8166 的帖子

追!

別墅

回覆 VV8166 的帖子

一月到我去屯門醫院生,一定要追^_^

複式洋房

MommyPanel勳章

我一月都係屯門醫院生 謝謝你嘅分享

大宅

回覆:屯門醫院順產記(一)

9指陣痛的頻率係幾乎無間斷地湧來,會feel到bb滾動般要鑽出來。在姑娘還沒有指示下千祈要忍住唔可以出力痾,我就係開頭時偷偷地痾左幾次俾姑娘話。之前練習的會陰肌肉運動有用的。

大痛到早上七點,助產士set好張床,佢叫我當一痛時就大力吸一啖氣,然後出力痾出來。開頭我試左兩三次都唔了長氣,而且動作唔正確,bb頭仔露出少少好快又縮左入去。姑娘不斷提叫我一痛就吸一啖氣,再用力踩,雙手拉,下巴要貼胸口望住前方,要堅持出力30秒才可以跀,而且唔準叫出聲。我再試左兩三次,搏盡老命出力,最後姑娘見勢一剪,feel到成揪野出左來。我感到苦盡甘來,要解脫了,誰知好戲在後頭。

大宅

MommyPanel勳章 美好大世界2017勳章

追.

男爵府

禁止訪問

民房

回覆樓主:

大宅

好緊張,追!!

大宅

我都係今日屯門生! 9月30日3pm .... 個產後房收左好多症!!!!

複式洋房

追 我都就快屯醫生

複式洋房

大宅

9指都唔生得,我兩年前屯門7度已經肯幫我生好彩痾得出,加上助產士超pro

別墅

別墅

開心吸收勳章

大宅

姑娘幫bb剪臍帶,我聽到bb喊聲,自己都想喊埋一份,唔係感動,係覺得老娘生得唔容易呀!成個人虛脫。溫馨時刻到了,母女相認,bb趴係我身上。

人地話見到bb果刻,咩痛都會忘記,但接下來果個幾鐘我痛到係咁大叫。助產士話要幫我整搓個胎盤出來,佢起勢咁搓我個肚,即子宮,又係咁挖呀挖左好耐。搞左好耐,又係放尿,係咁督來督去,我又大叫,問:幾時先完呀?救命~ 戲肉來了,聯針! 生完應該有幾處傷口,首先來左個年青,應該都靚仔嘅男醫生幫我聯左幾針,有打止痛針,唔覺太痛,老娘亦都唔覺得唔好意思,本來女人生仔已經要放低所有羞恥心。 靚仔醫生聯完針,又到助產士幫我聯大傷口,我嘅肉feel到每一下被針穿過,痛到我係咁縮,聯左好耐終於搞掂。

呢下終於解脫了,姑娘抱bb過來俾我餵。姑娘叫老公出去買野俾我食,十個鐘滴水不沾,聲音都乾了,真佩服果d痛左幾十個鐘的媽媽,女人太強了!

大宅

回覆:Meito_128 的帖子

咁你痛左幾耐?

水晶宮

育兒性格勳章 想生BB熱投

可介紹陣痛apps嗎? thanks.
Have a Prosperous Life!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至