自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

我仔準備讀N班,青衣啟思幼稚園好定係荃灣果間救世軍富強幼稚園好?大家比比意見吖⋯⋯

侯爵府

回覆:救世軍好定係啟思幼稚園好啊?

我姨甥之前讀青衣啟思,我覺得麻麻地。好有學店的感覺。學校所以書自己出(晶晶),但收得好貴,無論雜費、茶點都收得好貴,最重要係,我吾覺得老師好有愛心,所以我無比我仔去果間讀。救世軍吾識人讀,吾知好吾好。

珍珠宮

BK Milk勳章

救世軍只教生活常識

大宅

回覆:一人之下 的帖子

同意,我女以前都讀啟思,樣樣都貴,好有一門生意的感覺。讀左1年有龍校offer轉走左了。

洋房

但救世軍只教生活常識??但佢唔知咩事咁受歡迎...

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

liuki1104 發表於 15-12-4 15:49
但救世軍只教生活常識??但佢唔知咩事咁受歡迎...
一拎左出世紙就要去報名排隊

王國會長

王國會長

荃灣果間救世軍幾出名。佢係行蒙特梭利,主張活動教學、開心愉快學習。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

富強好D

伯爵府

畀面勳章

富強係大窩口個間。唔係荃灣個2間。
荃灣個2間好出名架。爭崩頭入去的。
全日個間係蒙特梳利教學。
吳國偉雖然唔係蒙特梳利教學。但都係活動教學。透過遊戲。日常活動教學。以輕鬆的方式令幼兒係開心玩樂中學到野。
如果要谷就一定唔係救世軍。報迦南啦!

救世軍吳國偉仲有樣出名係師資都好優秀。而且固定班底。7成都過7年或以上。其他的3至7年。老師出名有愛心。

樓上全日班的老師都出名好。

珍珠宮

救世軍

珍珠宮

救世軍幼兒學校先係行蒙特梭利,救世軍幼稚園唔係。

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我同我小朋友報沙田啟思,in K1,一入去啲老師比我感覺已經無愛心,企喺見笑都唔笑,咁小朋友邊有親切感呢?佢收左我小朋友pm,應該唔會讀囉,救世軍就開心,無咩壓力囉

公爵府

引用:荃灣果間救世軍幾出名。佢係行蒙特梭利,主

原帖由 doswong 於 15-12-04 發表
荃灣果間救世軍幾出名。佢係行蒙特梭利,主張活動教學、開心愉快學習。
我兩個小朋友都讀救世軍,佢地係唔係谷小朋友的,主張跟住小朋友發展而教,我個人就好鐘意。
有啲人覺得太淺因為佢唔會k1 就要小朋友寫字、k2就要默書、唔會日日有功課,學習除左骨幹既語文外,課題都係專題研習,好生活化。
講左咁多,睇下你覺得適唔適合你啦,你知啦總有啲家長想小朋友谷到衡既…

大宅

畀面勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 doswong 於 15-12-04 發表荃

原帖由 milk323 於 15-12-04 發表
我兩個小朋友都讀救世軍,佢地係唔係谷小朋友的,主張跟住小朋友發展而教,我個人就好鐘意。
有啲人覺得太 ...

洋房

仍然心思思...又想佢英文好,又想佢讀得開心....

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

liuki1104 發表於 15-12-1 21:28
我仔準備讀N班,青衣啟思幼稚園好定係荃灣果間救世軍富強幼稚園好?大家比比意見吖⋯⋯
...
當年我揀左富強~ 我覺得無揀錯, 校舍雖然細, 但老師都好好~
放下自在

大宅

引用:Quote:原帖由 doswong 於 15-12-04 發表荃

原帖由 milk323 於 15-12-04 發表
有啲人覺得太 ...
我2個小朋友也是讀救世軍幼兒學校,校長,老師以至嬸嬸也非常好,我buy佢主張教導小朋友學習方法,project approach可培養小朋友學習的興趣及思維方式,而且注重小朋友的自理能力,我認為相當好!當然亦有好多家長嫌佢學術太淺,所以好視乎家長想點?

洋房

咁我真係要考慮救世軍,好似幾好...

侯爵府

我對仔女讀吳國偉,我唔覺得佢學術教法有問題,佢只係教返幼稚園學生程度嘅嘢,同埋老師有愛心,校長亦好關心學生,我對仔女讀得好開心,佢地話弟弟都要讀返呢間!

男爵府

佢d老師同嬸嬸真係好好嗎?我k1轉過黎覺得老師同嬸嬸無笑容同有dd惡既感覺?因為n班同屋企樓下果d幼稚園d老師同嬸嬸好有笑容好似街坊咁關係幾好,但以家接送放學見到老師嬸嬸就覺得一般,但唔知係咪教得好好?

首頁

尾頁

跳至