影視娛樂

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

呢一刻投票仲基sure win我估!

但我對車叔、彬彬的情意結最深

《太陽的後裔》熱播,無論男女主角抑或OST都是熱門話題。但其實自這套戲籌拍之始,已可預計到必會掀起風潮,原因是一個很簡單的名字─金恩淑(正名應為金銀淑)。作為金牌編劇,出自金作家手的劇集可謂部部經典,其筆下的男主角更必然會大紅,那麼誰又最令你心動呢?

以下是小編心水的男主角名單,看有沒有你愛的那位:
《巴黎戀人》─朴新陽(韓啟舟)

《City Hall》─車勝元(趙國)

2009年的《City Hall》,雖然收視率不高,卻是小編多年來都印象深刻的劇。當時邀來有段日子沒有拍劇的「中年花美男」車勝元擔任男主角,雖是嚴肅的「公務員」題材,但故事緊湊,「車大叔」時而幽默、時而認真,從討厭女主只想著政治利益到為了守護愛人放棄名利的轉折,他演得入木三分,令人跟著他一起笑一起哭啊!

《秘密花園》─玄彬(金洙元)

還是老土的灰姑娘題材,但到了金編的手就有新花樣!玄彬飾演的百貨公司社長,表面挑剔幼稚,卻有著不可告人的隱疾,愛上了女主角後,為愛奮不顧身連命都可以捨棄的深情,打動了無數觀眾。最令人讚好的是,玄彬在「靈魂交換」後的女人戲也極為自然,完美模仿河智苑的神情舉止,可帥可萌叫人如何不心動?

《紳士的品格》─張東健(金道振)

《繼承者們》─李敏鎬(金嘆)

18歲的你在做什麼?20代的李敏鎬成功演回學生時代,完美演繹了少年對愛情的勇敢、對不公的反抗、對友情的重視,就算有誤會,也堅持信念,願為所愛付出所有溫柔,金嘆的柔情誰能敵?

《太陽的後裔》─宋仲基(劉時鎮)

才播出四集,已掀起旋風的撩妹大神「劉大尉」,顏好性子好,為愛可以反抗軍令,捍衛自己的價值觀,之後劇情雖然還未發展,但相信還會有很多人掉進他的魅力黑洞!
金作家的作品不只這些,但以上的男主都是迷得小編鍥而不捨追劇的重要亮點,不知道大家愛的是誰呢?

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:呢一刻投票仲基sure win我估!但我對車叔、

原帖由 JP 於 16-03-11 發表
呢一刻投票仲基sure win我估!但我對車叔、彬彬的情意結最深
《太陽的後裔》熱播,無論男女主角抑或 ...
秘密花園金社長係我迷上的第一位韓星……之後閃碩幫我解毒……

目前當然是劉上尉……

伯爵府

JP 發表於 16-3-11 10:08
呢一刻投票仲基sure win我估!但我對車叔、彬彬的情意結最深
呢度唯一無睇巴黎戀人, 我認得佢係sign男主.

男爵府

其實巴黎戀人我翻睇左5次, 係我心目中第一套神劇, 雖然個男主角唔係靚仔, 但佢果大男人既霸氣同深情, 都好吸引人

Anson0524    發表於 16-4-15 23:12

侯爵府

回覆:套套經典!金恩淑編劇筆下哪位男主角最打動你?

等呢個鋪好耐,我還是最喜歡市政廳的車大叔

chamomile    發表於 16-4-23 04:42
davywm    發表於 16-3-23 16:53

水晶宮

車大叔

davywm    發表於 16-3-23 16:54

侯爵府

引用:其實巴黎戀人我翻睇左5次, 係我心目中第一

原帖由 beetle910 於 16-03-11 發表
其實巴黎戀人我翻睇左5次, 係我心目中第一套神劇, 雖然個男主角唔係靚仔, 但佢果大男人既霸氣同深情, 都好 ...

男爵府

Fion_Chan 發表於 16-3-11 10:51
估唔到都有人鐘意

侯爵府

回覆:beetle910 的帖子

新歡係劉大尉,舊愛係金社長

翡翠宮

宋仲基sure win

伯爵府

beetle910 發表於 16-3-11 10:46
其實巴黎戀人我翻睇左5次, 係我心目中第一套神劇, 雖然個男主角唔係靚仔, 但佢果大男人既霸氣同深情, 都好 ...
呢套真係咁好睇?

男爵府

soscho 發表於 16-3-11 11:27
呢套真係咁好睇?
呢D 真係各花入各眼, 不過男主角性格真係好吸引我, 女主角唔靚但好搞笑.......但而家.....我已經中左劉大尉毒...............比巴黎戀人仲毒

侯爵府

金編還有另外一個 戀人系列嘅劇,On air 我都喜歡。我睇過市政廳嘅訪問,當時劇組無budget ,拍唔到金編想要的大型嘅震撼人心嘅選舉演講。之後秘密花園成功,似乎她可以爭取到更好條件,然後請到張東健拍劇(片酬唔平)、繼承者海外拍攝,但劇本卻欠了點神采(繼承者無力把李敏鎬推得更高)。太陽今次計算得好準,有更多資源拍出大場面。我已經唔會擔心太陽會爛尾(其實好有信心的,成齣戲都拍哂,無話趕唔到呀配合唔到,只差在點剪啫,個頭已經開得咁好,編導都唔係新仔傻瓜,點會剪爛個尾呀……)。只期望以後更成功的宋仲基、還有李應福導演(他以前導的劇都是我喜歡的,想不到在他充滿電影感的鏡頭下把金編嘅劇本配合得更成功)

伯爵府

引用:其實巴黎戀人我翻睇左5次, 係我心目中第一

套套睇晒……仲欠呢套巴黎恋人…………好似好舊…………而男一又唔係好吸引!

真的好睇嗎?女一乜誰?

伯爵府

引用:呢一刻投票仲基sure win我估!但我對車叔、

原帖由 JP 於 16-03-11 發表
今次好難揀………………不過情意結…………还是首選彬彬…………大叔…………敏鎬…………東東…………

另外两套…………巴黎恋人…………及太陽…………未睇…………

男爵府

高齡媽媽 發表於 16-3-11 11:47
套套睇晒……仲欠呢套巴黎恋人…………好似好舊…………而男一又唔係好吸引!

真的好睇嗎?女一乜誰?
其實套野已經2004年架喇, 而家睇返真係會好舊, 我係2005年開始睇, 我初初都係咁諗, 個男唔吸引, 女又唔知乜水, 又係一個整容女, 不過劇情搭救, 當大家睇緊秘密花園, 我都覺得好睇, 但都係鐘意巴黎戀人........當星星HIT 爆, 我都係覺得唔算好好睇, 都係不及巴黎戀人, 不過呢D 係好個人

侯爵府

引用:Quote:高齡媽媽 發表於 16-3-11 11:47 套套

其實套野已經2004年架喇, 而家睇返真係會好舊, 我係2005年開始睇, 我初初都係咁諗, 個男唔吸引, 女又唔知乜 ...
巴黎戀人我是睇紳士時候睇的,找不到高清片源是我當時唔太投入嘅主因,霸氣總裁灰姑娘橋當年是經典,現在來說當然陳腔啦,不過朴新陽嘅戲好吸睛

beetle910    發表於 16-3-11 12:06

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

beetle910 發表於 16-3-11 10:46

agree

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

beetle910 發表於 16-3-11 11:51
其實套野已經2004年架喇, 而家睇返真係會好舊, 我係2005年開始睇, 我初初都係咁諗, 個男唔吸引, 女又唔知乜 ...

同意巴黎戀人真係好好睇

寶石宮

JP 發表於 16-3-11 10:08

以劇為先, 我揀巴黎戀人, 好正

beetle910    發表於 16-3-11 12:23

首頁
12345...6

尾頁

跳至