夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

老公性格偏激自我,不肯接受别人意見,對囝囡打打罵罵,囝囡怕他,互不理睬,和他傾,只係覺得我講道理多餘,直頭晚晚11點後才返
大囡焦慮加資優,
2囝自閉和讀寫,
細囝學習較慢,
我要返工,放工全程去照顧小孩,欲被埋怨不理他,他自己放工9時了,連飯也不回家吃,回到家只玩手機,我唔俾囝囝玩,他偏要俾,仲有好多觀念不同
覺得很大壓力
孤身上路feel,冇人同行

[img align=right][/img]

子爵府

畀面勳章

你有冇問過佢想點?

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:jeremylui83 的帖子

他認為自己很好,冇女人、唔賭唔酒

子爵府

引用:他認為自己很好,冇女人、唔賭唔酒

原帖由 yanfaifai 於 16-03-19 發表
他認為自己很好,冇女人、唔賭唔酒
咁事實係佢講出到出口話你忽略佢
可唔可以分配好時間
小朋友同老公翥中兼顧
咁樣佢好易搵女人

未經本人同意,請勿轉載內容!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

一開始就咁?你咁都肯同佢生3個?

fattymama    發表於 16-3-19 13:21

複式洋房

係呢, 其實有無機會安排好好再傾一傾?
如佢覺得被忽略, 有無空間安排好啲時間,
同老公二人世界吓, 再培養吓感情呢?

公爵府

其實第一個小孩有問題,當你未發現,到第二個小孩都有問題,咁你仲夠胆生第三個,而且你跟老公嘅問題並非e家才有,唔明點解仲可以跟佢生第二,第三個小孩。事實3個小孩都有問題,又真係好令人困擾,你C6擺明係不負責任,加上小孩咁樣,佢根本係逃避,相信你哋真的很難走下去!我認識有個朋友,佢小孩都是自閉,佢老公將責任歸究老婆,仲逃避出走,只得她一人獨撐。你慶幸你C6是還未跑掉。

wcpcelia    發表於 16-3-20 18:15

禁止訪問

回覆:越來越難走下去

侯爵府

我子女有咁既情況,我真係無心情再去理個老公想點,大人大姐,你唔係唔知你子女,你老婆都係度努力緊,辛苦緊,堂堂大男人都仲玩情緒,玩性格,我真係會叫佢死遠D...

水晶宮

想像到3個要多關顧的小朋友夫婦感情很難親近!
自由太多會令世人失去平衡

侯爵府

好媽媽勳章

引用:我子女有咁既情況,我真係無心情再去理個老

原帖由 lazywife 於 16-03-19 發表
我子女有咁既情況,我真係無心情再去理個老公想點,大人大姐,你唔係唔知你子女,你老婆都係度努力緊,辛苦 ...
多謝你衷心的體諒

侯爵府

好媽媽勳章

2囝自閉譜系,並非嚴重,係生完3囝才評估

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:老公性格偏激自我,不肯接受别人意見,對囝

原帖由 yanfaifai 於 16-03-19 發表
老公性格偏激自我,不肯接受别人意見,對囝囡打打罵罵,囝囡怕他,互不理睬,和他傾,只係覺得我講道理多餘 ...
唔知有幾多男人可真正體諒太太嘅辛勞,大部份都係諗自己咋

水晶宮

你同佢要坐低傾下先得,咁樣落去隻會搞到變陌生人

侯爵府

好媽媽勳章

引用:你同佢要坐低傾下先得,咁樣落去隻會搞到變

原帖由 dinosaurmum 於 16-03-19 發表
你同佢要坐低傾下先得,咁樣落去隻會搞到變陌生人
傾了多次,完全沒共識,他直頭覺得囝囡係天生天養

子爵府

引用:我子女有咁既情況,我真係無心情再去理個老

原帖由 lazywife 於 16-03-19 發表
我子女有咁既情況,我真係無心情再去理個老公想點,大人大姐,你唔係唔知你子女,你老婆都係度努力緊,辛苦 ...

公爵府

辛苦了~我眼見和感受到男人都係只顧自己多, 或者他們都知道做媽媽的好忙但他們似乎體會唔到果份辛勞...
我也不明白為何總是女人在付出但男人就怨你忽略佢, 唉!
只可以同你講聲加油, 努力為自己和孩子而活, 盼望明天會更好, 祝福~

大宅

忽略咗老公,要諗計修補,多D二人世界。努力,加油。

瑪瑙宮

顧三件細自己又返工, 重顧到件大, 係超人囉. 傾完佢唔覺自己有問題, 再傾都一樣, 您顧掂自己同 d 細路把喇.

翡翠宮

唔嫖唔賭就係好咩,好男人仲要顧家陪小朋友架

首頁

尾頁

跳至