親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

打算農曆年去大阪,CX 要$7-8000, 日航都差不多,HKE 仲過過CX, Peach show 冇位 究竟係我太遲買定係未有優惠or 呢個大旺日價錢係咁上下?

大宅

引用:打算農曆年去大阪,CX 要$7-8000, 日航都

原帖由 nc2000 於 16-04-27 發表
打算農曆年去大阪,CX 要$7-8000, 日航都差不多,HKE 仲過過CX, Peach show 冇位 究竟係我太遲買 ...
印度航空2大1小 連税 $12xxx

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

nc2000 發表於 16-4-27 14:05
打算農曆年去大阪,CX 要$7-8000, 日航都差不多,HKE 仲過過CX, Peach show 冇位 究竟係我太遲買 ...
PEACH我睇過要3個月前先開賣架.快運咪揀啦, 假期仲貴過坐CX同JAL.
印航應該有平, 但睇你揀唔揀囉.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

PEACH 未開賣呀, 如果紅日果幾日, 基本上唔會平

wcpcelia    發表於 16-4-28 09:49

大宅

ANA好像6千幾一個大人,但就午去早返。中華都係六千幾但要轉機的。

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:打算農曆年去大阪,CX+要$7-8000,+日航都

踏正農曆年,好難3,4000.廉航都好搶錢,不如印度航空算。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

引用:Quote:原帖由+nc2000+於+16-04-27+發表打算

原帖由 何花 於 16-04-27 發表
印度航空2大1小 連税 $12xxx
印度又坐過,ok 嗎?

子爵府

引用:ANA好像6千幾一個大人,但就午去早返。中華

原帖由 枝枝 於 16-04-27 發表
ANA好像6千幾一個大人,但就午去早返。中華都係六千幾但要轉機的。
中華我都睇過,要轉機機程都好耐

子爵府

引用:Quote:nc2000+發表於+16-4-27+14:05+打算農

原帖由 goo_littlebb 於 16-04-27 發表
PEACH我睇過要3個月前先開賣架.快運咪揀啦, 假期仲貴過坐CX同JAL.
印航應該有平, 但睇你揀唔揀囉.
...
Peach 原來冇早買早著數!快運仲貴過CX梗唔諗佢la! CX 會唔會而家買叫抵d, 遲買仲貴呢? 定係有優惠呢?

大宅

回覆:農曆年去大阪機票

快運個所謂promote 未出,不過一出一定平過CX。上年踏正紅日去5日,1年前入手,1個大人連稅大約$7,200凌晨機去黃昏機返

子爵府

引用:快運個所謂promote+未出,不過一出一定平過

原帖由 lindy103 於 16-04-27 發表
快運個所謂promote 未出,不過一出一定平過CX。上年踏正紅日去5日,1年前入手,1個大人連稅大約$7,200凌晨 ...
7200係坐快運定CX?

伯爵府

回覆樓主:

係啦,我都等緊新年去東京。睇hke貴到,我一家3日3萬幾仲咩都未包。仲貴過jal,ana,cx.如果呢個價唔住hke。都唔知個價係實定會再有promo.

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:係啦,我都等緊新年去東京。睇hke貴到,我

原帖由 joanne1206 於 16-04-28 發表
係啦,我都等緊新年去東京。睇hke貴到,我一家3日3萬幾仲咩都未包。仲貴過jal,ana,cx.如果呢個價唔住hke。 ...
之前埃菜我比亞去東京好像有promote,但應過左了

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

nc2000 發表於 16-4-27 20:24
中華我都睇過,要轉機機程都好耐

我聖誕12/23-28.
上個月睇左印航, 3大1小要$21634, 我都知呢段時間一定貴.
之後check HK express, 痴線單程要$5000幾咩都未包.
Peach係check唔到價, 如果3個月前先開售對我呢啲帶住細路咩都要安排好哂嘅人黎講係無安全感嘅.
最後我選擇左中華轉機. 3大1小$16101, 足足比印航平左成$5000幾.
轉機係麻煩啲, 但佢時間唔太差. 11:05 起飛, 去到17:50, 中間停台北個幾鐘, 我地7人一齊去柴wa wa 好快過.
回程係夜機19:00起飛, 到港23:50, 中間停台北55分鐘.

其實我未試過去日本都要轉機, 真係有啲擔心架, 但差成5000大洋喎~ 我只希望轉機過程順順利利咋.

wcpcelia    發表於 16-4-28 09:50

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅
http://hk.myblog.yahoo.com

男爵府

引用:快運個所謂promote+未出,不過一出一定平過

原帖由 lindy103 於 16-04-27 發表
快運個所謂promote 未出,不過一出一定平過CX。上年踏正紅日去5日,1年前入手,1個大人連稅大約$7,200凌晨 ...
7200坐快運?咁我寧願比多少少坐CX!

子爵府

引用:Quote:nc2000+發表於+16-4-27+20:24+中華我

原帖由 SPJB 於 16-04-28 發表
上個月睇左印航, 3大1小要$21634, 我都知呢段時間一定貴.
之後check HK express, 痴線單 ...
我又係買3大1小。考慮既問題同一樣。等Peach 太遲了,快運而家仲貴過CX,就算佢平返,加加埋埋都唔平得幾多。咁就算中華要轉機時間都唔太差wor! 酒店你book 邊間? 大時大節外遊咩都要plan 好d

大宅

引用:Quote:原帖由 何花 於 16-04-27 發表印度航

印度又坐過,ok 嗎?
印航未坐過,但價錢平和網上評語好似幾好

子爵府

回覆:農曆年去大阪機票

我上年農曆新年去都係9月尾先搵機票兩大一細11000左右

寶石宮

SPJB 發表於 16-4-28 09:19
之後check HK express, 痴線單 ...
上年我easter都去台灣轉機去大阪, 3千蚊一個人, 機票期又可以過8日, 時間又駁到即日 轉機又方便, 仲可以食返碗牛肉麵添

寶石宮

何花 發表於 16-4-28 10:50
印航未坐過,但價錢平和網上評語好似幾好
機身個內籠好殘, 但咁平又係大機, 我覺得OK喎, 回程啲餐仲係日本出品, 啲空姐/叔都好好態度呀, 係怕佢delay啦, 但如果揾到平, 會再坐佢

首頁

尾頁

跳至