網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

親子王國15週年勳章

我今日剛試用集運王,想問我去佢個網開左acc,跟住佢咁做,到集運黎hk果陣,仲洗唔洗去taobao網店拍佢個服務?求教有經驗的jm

大宅

crystal_ng 發表於 16-8-4 15:44
我今日剛試用集運王,想問我去佢個網開左acc,跟住佢咁做,到集運黎hk果陣,仲洗唔洗去taobao網店拍佢個服務?求 ...

你d貨到齊港後,你上番集運王綱,付款你可以楝滙豐過數或淘寶付款或其他(如淘寶付就要去番淘寶的集運王拍之後有個單號。再去番集運王網貼上就可以)另外自取有d可以用pPS

男爵府

你貨齊曬,申請打包,網上會一直有指示俾你按下去,之後會有得俾你揀付款方式,如到付或淘寶付款等,如淘寶付款會有地方俾你按入去淘寶站付款架喇!淘寶付款完,記住填返淘寶單號俾集運王,咁就ok

大宅

親子王國15週年勳章

回覆 jenny10 的帖子

我想問呢,之後我再去TAOBAO比左POSTAGE啦,咁咪要再填收貨地址既,咁果度我無改,用左默認地址,姐係佢地個集運ADDRESS,咁有無問題架?

大宅

親子王國15週年勳章

回覆 nicolelml 的帖子

我想問呢,之後我再去TAOBAO比左POSTAGE啦,咁咪要再填收貨地址既,咁果度我無改,用左默認地址,姐係佢地個集運ADDRESS,咁有無問題架?

男爵府

crystal_ng 發表於 16-8-6 16:15
回覆 nicolelml 的帖子

我想問呢,之後我再去TAOBAO比左POSTAGE啦,咁咪要再填收貨地址既,咁果度我無改,用左 ...

你在集運王網頁集運時是否已選好自提點或加了送貨地址? 如有,在淘寶付集運費是不用輸入地址,默認集運王大陸地址便可

男爵府

littlepigma 發表於 16-8-6 18:06
你在集運王網頁集運時是否已選好自提點或加了送貨地址? 如有,在淘寶付集運費是不用輸入地址,默認集運王 ...

去到淘寶付款時,收貨地址我會轉返香港自提收貨地址

男爵府

jenny10 發表於 16-8-6 18:09

我又從來都無轉,只揀選自提點咋

大宅

親子王國15週年勳章

littlepigma 發表於 16-8-6 22:14
我又從來都無轉,只揀選自提點咋
我無轉到,之後好快手比左錢,佢星期六唔出貨呢,咁今日應該會出,但我去佢個網睇都係無資料update,佢顯示「貨物集運狀態:--咁正唔正常?第一次用....有少少怕有乜甩漏....

大宅

親子王國15週年勳章

jenny10 發表於 16-8-6 18:09

我就係諗住都會去佢網站度揀自取件...就無開度...而+有少少覺得改左會唔會保險d~

男爵府

crystal_ng 發表於 16-8-7 10:52
我無轉到,之後好快手比左錢,佢星期六唔出貨呢,咁今日應該會出,但我去佢個網睇都係無資料update,佢顯示「貨 ...

係呀,星期六唔發貨㗎,你去佢網頁→集運訊息, 你會見到付款確認,如果係OK, 即是佢已收到集運付款,遲d會在最左邊顯示個集運單號,你可以click入去追踪件貨去到邊

大宅

認識瑞士牛牛第一回

crystal_ng 發表於 16-8-7 10:53
我就係諗住都會去佢網站度揀自取件...就無開度...而+有少少覺得改左會唔會保險d~
...
我無論係自取定派送都無係淘寶果邊改過,自取既話你只要係GNS 網站度揀返相對應既自取點就可以嫁啦, 同樣道理, 派送一樣係 GNS網站度輸入返正確地址就可以~
俾左錢之後, 都要等到當晚大約6點左右先有集運單號嫁

大宅

親子王國15週年勳章

littlepigma 發表於 16-8-7 11:20
係呀,星期六唔發貨㗎,你去佢網頁→集運訊息, 你會見到付款確認,如果係OK, 即是佢已收到集運付款,遲d ...
好無奈,我知星期六不發貨,但今日應該會發,明明爬文都話星期日會發,但到現在都無物流信息,去taobao問佢又hea我

大宅

親子王國15週年勳章

SUET_CSL 發表於 16-8-7 13:43
我無論係自取定派送都無係淘寶果邊改過,自取既話你只要係GNS 網站度揀返相對應既自取點就可以嫁啦, 同樣道 ...
到呢—刻都無物流信息。。。有點無奈。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

crystal_ng 發表於 16-8-7 20:50
到呢—刻都無物流信息。。。有點無奈。
我星期五晚都集左, 頭先傍晚時分都無見到有資料, whatsapp過佢地, 但佢地話要等夜晚執左貨先更新,所以而家未有住.....
但我之前用咁多次都未試過咁.....為有希望聽朝訓醒更新左然後下午收通知去攞貨啦....

大宅

親子王國15週年勳章

SUET_CSL 發表於 16-8-8 00:46
我星期五晚都集左, 頭先傍晚時分都無見到有資料, whatsapp過佢地, 但佢地話要等夜晚執左貨先更新,所以而家 ...
我無wtsapp佢地呀..尋晚見taobao客服hea我..之後我打算睇定d,如果再無出貨先再睇下點,今朝起身check已經出左貨,而+等佢黎hk....

我第一次用就搞到覺得有d亂,爬晒文話星期日出...但唔知佢咁夜先出到貨....可能貨量多掛...

唔知下次仲用唔用佢好...

子爵府

crystal_ng 發表於 16-8-8 09:19
我無wtsapp佢地呀..尋晚見taobao客服hea我..之後我打算睇定d,如果再無出貨先再睇下點,今朝起身check已經出 ...
唔使擔心,我集咗好多次,每次都係凌晨發件,下午就到件。...我係九龍自取,送貨就唔知喇。

大宅

親子王國15週年勳章

grawong 發表於 16-8-8 09:49
唔使擔心,我集咗好多次,每次都係凌晨發件,下午就到件。...我係九龍自取,送貨就唔知喇。 ...
thanks~~而+我等d貨到hk~~~我都係揀自取呀,覺得係度問下大家..仲好過去taobao問客服..可能客服太忙...

大宅

認識瑞士牛牛第一回

crystal_ng 發表於 16-8-8 09:19
我無wtsapp佢地呀..尋晚見taobao客服hea我..之後我打算睇定d,如果再無出貨先再睇下點,今朝起身check已經出 ...
係囉, 可能係太多貨啦, 又可能係我太緊張啦不過我用左呢間一段時間, 各方面都算係穩定!!
客服都幾好態度, 起碼唔會十問九唔應....不過我係wechat/whatsapp佢地, 我怕旺旺佢地啲客服係大陸人hea答~
而且我用咁多次, 自取點 今發明到既機率係100%, 所以我暫時都會用佢既~希望你都用得開心

男爵府

crystal_ng 發表於 16-8-8 09:54
thanks~~而+我等d貨到hk~~~我都係揀自取呀,覺得係度問下大家..仲好過去taobao問客服..可能客服太忙.. ...

你下次有問題可以whatsapo客服,好快有回覆

首頁

尾頁

跳至