想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

對唔住! 忍唔住想發洩一下!

如果真係唔想比我,點解又比希望我,

第一次ivf, 心態係試一次,比個機會自己,
打排卵針,肚脹忍過,放胎後尿道炎一星期忍過,一直打定輸數,無咁易中都無問題,點解到最後明明驗到係中,點知原來仲要過HCG 呢關?

如果HCG 低,點解我依家每日仍然成日肚餓,但又見紅,肚脹,腰同背要咁痛,係痛到坐都唔得,一定要瞓喺度 ,我覺得好無助,因為唔知係等m come 定佢仲努力緊? 睇醫生佢當我係咩? 醫生證明信又未有,未中又唔係仲要29/12先再驗血

我覺得真係好無奈,點解咁樣,對唔住要喺度發放咗負能量! 但15/12 到今日每日玩過山車咁,真係好辛苦

複式洋房

mayho124 發表於 16-12-25 19:20
對唔住! 忍唔住想發洩一下!

如果真係唔想比我,點解又比希望我,

做一次已有希望已經好好了,我做左兩年幾ivf...我數唔出我抽左幾多次卵...接受左幾多次失敗... 我都試過化學懷孕..hcg得9.... 打針...食藥....抽卵...放胎.....呢d痛都不及接受失敗個種痛... 雖然唔知道你而家既hcg係幾多... 但我成功既呢一次...hcg 植入後day9 只有30.... 但我而家13weeks 了... 我好明白做ivf既辛酸,既然行出左呢一步... 我地要比人堅強... 因為一次成功既人係有...但唔一定係自己... 當然我希望你一次就成功... 而家你咩都做唔到... 好好休息下... 開心d面對...加油(emoji)(emoji)

大宅

Mylucky 發表於 16-12-25 19:53
做一次已有希望已經好好了,我做左兩年幾ivf...我數唔出我抽左幾多次卵...接受左幾多次失敗... 我都試過化 ...

我13/12放day 5 胎,22/12 驗21, 29/12 再驗血,但重點我呢幾日都見紅(emoji)

複式洋房

mayho124 發表於 16-12-25 19:56
我15/12放day 5 胎,22/12 驗21, 29/12 再驗血,但重點我呢幾日都見紅(emoji)

即你放胎後7日已有21...你比我既指數仲高... 你見紅有冇問醫生點做...我在7weeks時都見血絲...之後有打油針...亦加大左黃體藥... 樂觀地諗...佢可能努力緊...因為確係好多人中左都會見紅... 擔心一定會..我知道好難捱... 盡量放鬆d... 盡量訓床.. 希望你順利過呢關... 之後要過既關更多..所以唔好咁快咁負能量呀!加油呀!

大宅

Mylucky 發表於 16-12-25 20:05
即你放胎後7日已有21...你比我既指數仲高... 你見紅有冇問醫生點做...我在7weeks時都見血絲...之後有打油 ...

多謝開解!希望啦! 其實真心本來係無期望,但每日都有唔同嘅不適出現,真係好難過

不過我會努力! 希望佢同我一齊努力啦!

但我想問,有無見到初期,有無人好似我咁,條腰痛到好似就斷咁

複式洋房

mayho124 發表於 16-12-25 20:17
多謝開解!希望啦! 其實真心本來係無期望,但每日都有唔同嘅不適出現,真係好難過

不過我會努 ...

有人講過...情願有感覺好過咩感覺都冇....因為佢地話咁代表佢努力緊... 我就係當初咩感覺都無...反而好唔實在... 腰痛好多人都有...但痛到想斷又真係未見過...

其實我都知道真係好痛苦... 擔心既野太多.... 放左胎又要等放榜..放榜又要睇hcg...到hcg升..又要驚宮外孕...之後又要等照閃閃...之後n咁多樣野驚... 睇多d笑片...開心既野黎幫下自己... 個陣我睇周星馳同running man 咋... 分散下注意力啦唯有。

大宅

Mylucky 發表於 16-12-25 20:26
有人講過...情願有感覺好過咩感覺都冇....因為佢地話咁代表佢努力緊... 我就係當初咩感覺都無...反而好唔 ...

Ok, 明白喇!
希望佢繼續努力啦!
唔該晒

複式洋房

mayho124 發表於 16-12-25 20:30

Ok, 明白喇!

想問你放左乜嘢級數胚胎?醫生有冇講?

大宅

YoyoChang 發表於 16-12-25 21:37
想問你放左乜嘢級數胚胎?醫生有冇講?

Day 5 去到8, 無講幾多級呀?

大宅

樓主,有冇加強補充黃體、例如(小白球)

大宅

hihicatcat 發表於 16-12-25 22:00
樓主,有冇加強補充黃體、例如(小白球)

有小白球,其實我一直都係低溫,所以我都擔心依家都係唔夠黃體素

別墅

樓主放鬆d la~如果bb努力緊。樓主咁ge心情係會影響到佢~你應該同佢講「無論成唔成功。媽咪都知你有努力過盡左力~大家一齊努力la~」

大宅

PP_LHY 發表於 16-12-26 08:15
樓主放鬆d la~如果bb努力緊。樓主咁ge心情係會影響到佢~你應該同佢講「無論成唔成功。媽咪都知你有努力過 ...

知道! 啱啱同佢哋已傾到過兩年帶佢去旅行

別墅

mayho124 發表於 16-12-25 19:56
我15/12放day 5 胎,22/12 驗21, 29/12 再驗血,但重點我呢幾日都見紅(emoji)

29/12驗血時同醫生傾下。
睇下佢會吾會幫你打安胎針。
再吾系出去搵其他醫生打。

大宅

不可思議 發表於 16-12-26 10:40

Ok , 依家只有等

複式洋房

其實IVF呢條路真係唔容易,到目前為止我只係去到打針階段,今日係第11日打針。各位JM,加油啊,有很多人陪住你地架!

大宅

不可思議 發表於 16-12-26 10:40

我尋日入咗急症,今日出咗院,但其實咩都做唔到,都只係等,
我見紅原因只有一個解釋,作小產

我今日喺醫院抽咗血,再等指數,照陰超見到一個好細嘅黑影,因為太細,醫生唔知係唔係胎囊,但點都好,我太多血,都唔樂觀,現希望有奇蹟!

我返咗屋企,仍然努力臥床

大宅

PhoeBe_CY 發表於 16-12-29 17:41
其實IVF呢條路真係唔容易,到目前為止我只係去到打針階段,今日係第11日打針。各位JM,加油啊,有很多人陪住 ...

加油! 認真要好好小心!

今次喺我第一次ivf, 如果我再做ivf,或有BB , 我諗我會小心好多

別墅

mayho124 發表於 16-12-29 18:01
我尋日入咗急症,今日出咗院,但其實咩都做唔到,都只係等,
我見紅原因只有一個解釋,作小產

好多人j初期都有出血嘅情況。
最後都可以順利生到bb。
盡量訓床。吾好郁咁多。
照到有野姐系bb都努力緊
吾好放棄

大宅

不可思議 發表於 16-12-29 23:12
好多人j初期都有出血嘅情況。