親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地會幾時訂酒店?係邊到訂多-官網、agoxx 、expexxx? 揀既時候,會否揀可取消 定 最優惠價格而不能取消?

大宅

VVYEUNG 發表於 17-2-7 13:03
你地會幾時訂酒店?係邊到訂多-官網、agoxx 、expexxx? 揀既時候,會否揀可取消 定 最優惠價格而不能取消? ...

已經訂左,其實個個platform差不多。

wcpcelia    發表於 17-2-18 21:27

別墅

你地會幾時訂酒店?係邊到訂多-官網、agoxx 、expexxx? 揀既時候,會否揀可取消 定 最優惠價格而不能取消? ...

一月時已訂左,喺Ctrip訂平好多

大宅

882889 發表於 17-2-8 00:15

我都在暑假去,但未 book 酒店,除了定咗一晚住 Legoland 外,響星加坡仲未決定到。
如去勝淘沙,請問 Carlton or Oasis downtown 方便D?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我舊年8月去玩, 2月時先訂可免費取消果d 房先. 最後7月響官網訂房, 因為我有special request, 所以跟官網訂, 貴少少但係有職員跟番方便d.

珍珠宮

sharonso2 發表於 17-2-8 00:45
我都在暑假去,但未 book 酒店,除了定咗一晚住 Legoland 外,響星加坡仲未決定到。
如去勝淘沙,請問 Car ...
如果玩sentosa,就住sentosa兩晚吧,市區住city hall 或牛車水都okay,如果有三四個人,坐的士仲平呀,坐mrt入sentosa係貴,因你要轉monorail,除非你喺 harbour front行入去

珍珠宮

而家咁早,一定要訂free cancellation,免得自己後悔。至於用邊個網訂,就冇一定,邊度平就邊度。但緊記要訂可取消的,個人經驗,最好的總會在之後出現,如果你訂non refund的話,有更好更平的,都冇得改。

侯爵府

夏天玩到顛

通常喺booking或hotels訂

大宅

回覆 MissMaMa 的帖子

謝謝 MissMaMa!!!

因聖淘沙酒店責貴, 所以才打算住市區. 以下安排那個較佳?
只住2間酒店
Day 1 - 1:00到 - Garden by the bay (市區hotel)
Day 2 - Legoland theme park + water park (Legoland resort)
Day 3 - 3:00 返回星加坡 - skyride & huge (市區hotel)
Day 4 - USS + cove waterpark (市區hotel)
Day 5 - 牛車水

or

住3間酒店
Day 1 - 1:00 直去 Legoland theme park + water park (Legoland resort)
Day 2 - 3:00 返回星加坡 - Garden by the bay (市區hotel)
Day 3 - skyride & huge - kidzania (hard rock or bay hotel)
Day 4 - USS + cove waterpark (hard rock or bay hotel))
Day 5 - 牛車水

Thank you!!!

珍珠宮

sharonso2 發表於 17-2-8 10:24

謝謝 MissMaMa!!!
唔建議你咁, 第一個plan, Day 3 係浪費, Day 4 去water park + USS 但你唔係住sentosa, 會好麻煩下, 時間亦唔夠. 第二個 Plan, Day 1 water park, Day 2 legoland, 時間都係匆忙. Day 3 就大把時間淨, Day 4 就太趕.
如果住4晚, 我會 Day 1, 2 住 legoland, Day 3, 4 住 Sentosa. 我唔知你Budget 幾多, 但我訂過暑假 hard rock 2 晚包早餐 + 送2張 Sea Ticket, 係 $3500 左右.

你如果玩 USS + ACW, 可考慮訂 3D2N Package. 我訂過暑假 2晚 Equarius 包早 (USS+ACW+SEA 入場卷2套), 係 $4300 左右.

價錢係貴少少, 但真係會方便好多, 尤其你玩Water park, 住City 入去玩, 好大工程呢.

子爵府

kbi 發表於 17-2-7 23:39

你已訂酒店,咁想問機票是直接上cx訂嗎?酒店跟機票分開訂?

大宅

kbi 發表於 17-2-7 23:39

Thx

大宅

882889 發表於 17-2-8 00:15

等我睇睇先

大宅

bosch 發表於 17-2-8 08:46
我舊年8月去玩, 2月時先訂可免費取消果d 房先. 最後7月響官網訂房, 因為我有special request, 所以跟官網訂 ...

明白

大宅

MissMaMa 發表於 17-2-8 09:01
而家咁早,一定要訂free cancellation,免得自己後悔。至於用邊個網訂,就冇一定,邊度平就邊度。但緊記要 ...

就係怕呢樣

大宅

MissMaMa 發表於 17-2-8 17:00
唔建議你咁, 第一個plan, Day 3 係浪費, Day 4 去water park + USS 但你唔係住sentosa, 會好麻煩下, 時間亦 ...

多謝你的建議,等我再plan下!

MissMaMa 我上次去台南/高雄都係請教你㗎☺️

Thanks again!

大宅

"我訂過暑假 hard rock 2 晚包早餐 + 送2張 Sea Ticket, 係 $3500 左右."

請問係邊度訂架? thanks!

大宅

AWma 發表於 17-2-8 18:15
你已訂酒店,咁想問機票是直接上cx訂嗎?酒店跟機票分開訂?

分開訂,機票直接係星航網頁訂,平過経agent。酒店book左兩間,一間揀free cancellation,一間㨂no cancellation allow。主要䏲價錢差幾多。一間每房每晚差$400,我book 12 room night, 爭成$4800,而且我覺得價錢已經好ok,no cancellation not a problem. 再者,我book hotel.com,如果平左,差額可以退coupon下次book房用,好ok。

wcpcelia    發表於 17-2-18 21:28

大宅

復活節去也剛在星航網頁訂了!酒店就跟 agxdx 訂.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

請問你地機票幾錢?
我岩岩上官網睇暑假好貴呀....要2500/張

首頁

尾頁

跳至