自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Njfgi

禁止訪問

回覆樓主:

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:你地有無朋友好熱情,成日約你,但實情跟本就5啱傾?

唔啱傾就唔會出

BIGPAT    發表於 17-2-21 11:20
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實無人叫你次次都講俾佢知幾時返hk, 每次留幾多日架
如果佢睇你fb知道既咁你不如block左佢啦, 正常人都feel到咩事啦
就算佢真係問你今年幾時返, 你咪話唔得閒返住, 就算返都係返幾日, 主要係探親, 無時間招呼朋友囉, 講到咁唔會唔明喇掛

別墅

要應酬一個唔岩傾既人,真係俾死更難受

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主:

我有個朋友細個識,後來佢移民,每年返嚟都話要見我同我小朋友。

但係佢老公係勁無禮貌,又九唔搭八,完全傾唔到,而個朋友又係唔知點解明明住大城市但個人好似住咗响鄉下幾十年咁,古古怪怪。

我真係好唔想見佢地,又係約個飲茶都可以講好星期二兩點但又突然話星期二朝早confirm ,一係約好又話帶多個朋友出嚟。
直到上年,我頂唔順,我生日食緊飯無端端話要食完飯見約左成晚,最後約好飲嘢。我正送我老公小朋友上的士,佢話佢老公訓咗,可唔可以第二日食lunch
我終於同佢講,唔知聽日點㗎,下次返嚟至見啦!
佢就無再contact 我

鄭太太amy    發表於 17-2-21 09:55

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 17-2-21 01:06
我有個朋友細個識,後來佢移民,每年返嚟都話要見我同我小朋友。

但係佢老公係勁無禮貌,又九唔搭八,完全 ...
我有朋友同你狀況似,佢係外國讀書,畢業後做野,識埋老公,嫁埋,佢返香港時同我呻,話佢留學時識到的一個女性知心朋友,因佢同朋友老公相處吳黎,所以佢同朋友徘徊係絕交邊緣,依加係咪已絕交就吳知道了

男爵府

瑤瑤~ 發表於 17-2-21 00:59
如果佢睇你fb知道既咁你不如block左佢啦, 正常人都fe ...

好難講,真係好chur 嫁。

男爵府

Ashleycorina 發表於 17-2-21 01:06

但係佢老公係勁無禮貌,又九唔搭八,完全 ...

咁佢又衰d 成日有變卦。幣在我係有變卦個個,雖然不是成日,但佢都無打算放棄我。

男爵府

瑤瑤~ 發表於 17-2-21 00:59
如果佢睇你fb知道既咁你不如block左佢啦, 正常人都fe ...

我尋日已經block 佢instagram

男爵府

Littlesiu2 發表於 17-2-21 01:02
要應酬一個唔岩傾既人,真係俾死更難受

係呀,但我覺得佢真心當我朋友,所以推得多,有時候會覺得自己好衰,結果心軟又見面,見完又覺得都係5啱咀型。

珍珠宮

王國教室勳章

Angel_Rose 發表於 17-2-21 01:11
我有朋友同你狀況似,佢係外國讀書,畢業後做野,識埋老公,嫁埋,佢返香港時同我呻,話佢留學時識到的一個 ...

我朋友個人已經怪,佢老公就係嗰種自己娶中國人老婆但又要覺得自己白人比中國人高級嗰種白人,所以說話好無禮貌。我會扮聽唔到,但佢會話要食日本菜但之後又話香港d嘢中國人乜污糟,所以佢腸胃炎。但事實係,佢成日扮勁,著短袖衫,凍到自己感冒同腸胃炎

珍珠宮

王國教室勳章

D-chan 發表於 17-2-21 01:16
咁佢又衰d 成日有變卦。幣在我係有變卦個個,雖然不是成日,但佢都無打算放棄我。
...

係咪你地以前曾經好好朋友?

男爵府

Ashleycorina 發表於 17-2-21 01:22

5係,以前讀書會一大班人一起玩,但由始至終都5係知心好友。

男爵府

Ashleycorina 發表於 17-2-21 01:22

而且佢生活圈子好細,基本上真係得中學朋友,佢返份工,老爸係老細,雖然已經退休,但同事好難同太子女做朋友囉。

珍珠宮

王國教室勳章

D-chan 發表於 17-2-21 01:32
5係,以前讀書會一大班人一起玩,但由始至終都5係知心好友。

可能佢當你係好好朋友?
我個位朋友,佢話記得細個時我對佢好好,好有義氣所以佢當我係好朋友,雖然我地無乜來往。

珍珠宮

王國教室勳章

D-chan 發表於 17-2-21 01:34
而且佢生活圈子好細,基本上真係得中學朋友,佢返份工,老爸係老細,雖然已經退休,但同事好難同太子女做 ...

可能真係記住同你好回憶

男爵府

Ashleycorina 發表於 17-2-21 01:34
可能佢當你係好好朋友?
我個位朋友,佢話記得細個時我對佢好好,好有義氣所以佢當我係好朋友,雖然我地無 ...

我諗咁講,佢生活圈子細,無乜朋友,所以就算我呢d5係心交嘅朋友回應佢,佢都會好熱情。我心係覺得,佢難得當我係朋友,又成日約我,我又推到無可再推,(除非真係5回應),約到我都5好意思!不過結果見完面,我都係覺得5啱傾。

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

我都有咁嘅情況,其實係我家姐朋友,但我家姐唔係香港,佢就成日約我,可能佢單身冇男友, 日日得閒,我話呢日唔得佢就係咁逐個日子問我邊日得,實在大家話題不多,我唯有係個messenger度唔再比反應佢

男爵府

baby_jkk 發表於 17-2-21 09:22
我都有咁嘅情況,其實係我家姐朋友,但我家姐唔係香港,佢就成日約我,可能佢單身冇男友, 日日得閒,我話 ...

唉,攪到我地好似好衰時咁。

首頁

尾頁

跳至