自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

又係月經朋友post....忍唔住要呻....

前排同朋友4人齊齊撲演唱會飛,好辛苦但只撲到2張,就諗住問A一唔一齊睇,因為舊年係同A睇,B,C係後加,點知問一問,先知B已經有飛,但一直冇講,A就話因為B得一張飛所以佢算喇唔睇...叫我同D去睇。我就一心覺得A係最friend,但人地覺得B先最friend....(我其實覺得B有2張飛A會同佢去睇)

另一班朋友w x y z 加埋我約出來,約到一日但w唔得,w話你地出啦唔緊要,我一心諗住唔齊人就算啦,遲下再約啦,點知原來w x y已經一早約左一日,而果日係z講明唔得既....我就一心想齊人,人地就3個已經夠喇...

有個舊同事,我臨走時約佢食飯送左好多禮物俾佢,佢乜都冇,唔緊要,有日係地鐵撞到,好似唔想見到你咁....

我諗我命水係冇朋友緣架喇,而家我直情有一種「多一個熟人只會多一份麻煩」既感覺,因為熟人只會令自己失望同唔開心...大家得閒係facebook笑下就算喇...茶都唔好飲喇...

多謝收看。

珍珠宮

明白你,人大左特別係有左家庭之後,對待朋友同年輕時會好唔同,我而家睇友情比年輕時輕左,當然仲有一,兩個老死係不離不棄的,我滿足架喇!
相信你而家係年輕的,所以朋友好重要,但做朋友都要講緣份,相信你經過呢啲經歷,你會對「朋友」有另一種體會,亦證明你又長大了!

Ceci魚    發表於 17-5-6 01:30
wcpcelia    發表於 17-4-25 09:58

侯爵府

其實每個人都會隨著時間及經歷改變, 你以前的朋友,今天再遇上,可能已經有不同程度的改變,可能令你感到好陌生及失望, 不要太介懷

piklam1    發表於 17-5-10 15:31

男爵府

同意朋友係講緣份,亦有好多種,我都係隨緣多

大宅

回覆 snoopybabe 的帖子

好多謝你,其實我咁多年來都試過好多次,已經知道介意都冇用,但都仲係要幾日時間才能釋懷

wcpcelia    發表於 17-4-25 09:58

大宅

回覆 snoopybabe 的帖子

我好似同所有人都冇緣份咁.....

大宅

回覆樓主:

任何感情都是雙向, 既然你努力了, 就放鬆啲睇開啲。人地無心唔緊要, 又不會一世。

曾經以為同某舊同事可以做朋友, 誰不知被block, fb delete, 有些友情還是不要好了。

男爵府

好媽媽勳章

juv10hk 發表於 17-4-24 20:36

前排同朋友4人齊齊撲演唱會飛,好辛苦但只撲到2張,就諗住問A一唔一 ...

我明白的,我真係明白的因爲我都係咁,依家自己放輕鬆唔特別去care,反而會舒服點,加油

juv10hk    發表於 17-4-25 00:43

子爵府

2023年兔年勳章

尤其如果你嫁得好,你身邊的朋友可以即刻變做敵人

sonet    發表於 17-4-25 12:47

子爵府

開心吸收勳章

君子之交淡如水
女人同女人之間易有比較,好多時唔知幾時會得罪對方,講真話會被嫌你唔識做人,講假話又嫌你虛偽,少講少錯...

BabeV    發表於 17-4-25 01:20

伯爵府

如果知道3個朋友約埋無約自己, 真係HURT爆, 唔會想再見

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

所以我d好朋友係分開,每group 計埋我都係2-3人,容易handle好多,又少d 令到朋友有hard feeling...

珍珠宮

BabeV 發表於 17-4-24 23:58
尤其如果你嫁得好,你身邊的朋友可以即刻變做敵人

咁現實的嗎?
可唔可以分享多啲?
朋友嫁得好,唔係應該高興咩?

男爵府

畀面勳章

身同感受,我都唔識同朋友相處,覺得自己永遠都是俾人隔離嗰個.
人大了睇開咗,記住搵你嘅朋友,努力關心對方,其他的朋友只會在心裏祝福他們一切安好。

水晶宮

明白你,我都曾經歷過,覺得自己係一班人入面好似多余左出來咁,如果唔舒服就少見,搵啱嘅人一齊,人數唔需多,人越多越容易出事

大宅

回覆 adachau 的帖子

其實我已經好少搵朋友,如果有d朋友以前對自己好好既,得閒whatsapp下關心下佢就算了,見多左又會有唔開心既事發生

大宅

回覆 KAKAMAMAKAKA 的帖子

係,其實我見到真係好hurt. 我係facebook睇到,之後就睇番d whatsapp睇下會唔會係自己睇漏,我發現w x y應該係私下約好一日,然後就係大group問呢一日大家得唔得,z就即刻答話佢唔得,所以我就冇表態,直接約第二日。我就不斷安慰自己因為我冇表態所以佢地唔約我囉仲可以點

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章

juv10hk 發表於 17-4-24 20:36

前排同朋友4人齊齊撲演唱會飛,好辛苦但只撲到2張,就諗住問A一唔一 ...

好明白你!
有d人命格冇乜朋友緣……冇朋友好過有損友

子爵府

2023年兔年勳章

yurijm 發表於 17-4-25 00:12
咁現實的嗎?
可唔可以分享多啲?
朋友嫁得好,唔係應該高興咩?
如果你都嫁得好,你應該也會為對方高興。否則,你會作比較,久而久之會有妒忌心態......

首頁
12345...6

尾頁

跳至