親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

有老有嫩,諗住係香港買定電話卡,見佢有5日上網同有$50台幣打電話,就買佢啦。點知用左2日就話我冇晒儲值,要我增值,我當時重同司機講緊邊度上車。突然失去聯絡,攪左一大輪先搵番個司機

最後發現,原來佢寫打本地電話嘅收費,係每秒、每秒、每秒一毫,即係每分鐘要成$6。同打長途差唔多 。我知,係我唔小心,冇睇清楚,但之不過以每秒收費嘅本地電話,就真係好多年未試過囉。所以大家買電話卡,特別呢間,要碌大對眼睇清楚佢D收費

大宅

我會同司機用whatapps通話

男爵府

tattat22 發表於 17-4-27 17:33
有老有嫩,諗住係香港買定電話卡,見佢有5日上網同有$50台幣打電話,就買佢啦。點知用左2日就話我冇晒儲值 ...

好似間間都係咁計。。。每秒計。

大宅

請問你張卡在香港邊度買?

梁師奶  ❤ღ(。◕‿◠。)ღ Carmen

洋房

回覆樓主:

鴨記。$80

大宅

我之前係 klxxk 買大哥大5日電話卡,4G包300元通話費,減$25優惠唔使$100好抵用

子爵府

tattat22 發表於 17-4-27 17:33
有老有嫩,諗住係香港買定電話卡,見佢有5日上網同有$50台幣打電話,就買佢啦。點知用左2日就話我冇晒儲值 ...

覺得在台儲值卡打本地手機或固話是好貴,仲不同電訊商網內外價好似有分別,但你可在電訊商官網用信用咭充值,咪方便d,因你可能衹是語言話費用曬,數據仲有!

在台機場才買到數據加語言套餐儲值卡,因要登記個人身分資料(在台灣市區門店的套餐與機場有分別)!

在香港買到的應衹有數據冇語音的,要在台的電訊門店加返語音(當然要登記返個人資料,也有取票排隊!)

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

知道在香港可訂定, 台灣機場取:

台灣中華電信SIM卡, 4G 上網, 無限數據, 5日卡送50元通話費, 只售 $67, 7日卡送150元通話費, 只售 $101,

台灣大哥大電信SIM卡, 4G 上網, 無限數據, 5日卡送300元通話費, 7日卡送150元通話費, 只售 $96,

男爵府

牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆 ckck53 的帖子

平咁多?在那裡訂?到時會唔會幫我SET埋?

水晶宮

回覆 -ling- 的帖子

已回覆你, 應該算抵,

台灣中華電信SIM卡, 4G 上網, 無限數據, 5日卡送50元通話費, 只售 $67, 7日卡送150元通話費, 只售 $101,

台灣大哥大電信SIM卡, 4G 上網, 無限數據, 5日卡送300元通話費, 7日卡送150元通話費, 只售 $96,

大宅

ckck53 發表於 17-5-7 15:46
回覆 -ling- 的帖子

已回覆你, 應該算抵,

邊度訂?

水晶宮

回覆 Sugarbabychu 的帖子

已回覆你, 應該算抵,

台灣中華電信SIM卡, 4G 上網, 無限數據, 5日卡送 NT50 通話費, 只售 $67, 7日卡送 NT150通話費, 只售 $101,

台灣大哥大電信SIM卡, 4G 上網, 無限數據, 5日卡送 NT300 通話費, 7日卡送 NT150 通話費, 只售 $96,

男爵府

ckck53 發表於 17-5-7 00:15

台灣中華電信SIM卡, 4G 上網, 無限數據, 5日卡送50元通話費, 只售 $67, 7 ...

去到台灣機場,一樣喺去大哥大電信櫃枱到攞?仲使唔使排長隊?

水晶宮

回覆 Ling33 的帖子

已回覆你, enjoy

伯爵府

台灣中華電信SIM卡, 4G 上網, 無限數據, 5日卡送50元通話費, 只售 $67, 7 ...
邊度訂?去台中可機場取嗎?
後日就上機啦,仲訂得切嗎?

水晶宮

回覆 mabel7705 的帖子

噢....我見只有在桃園或高雄機場取

台灣中華電信SIM卡, 4G 上網, 無限數據, 5日卡送 NT50 通話費, 只售 $67, 7日卡送 NT150通話費, 只售 $101,

台灣大哥大電信SIM卡, 4G 上網, 無限數據, 5日卡送 NT300 通話費, 7日卡送 NT150 通話費, 只售 $96

伯爵府

ckck53 發表於 17-5-9 13:48
回覆 mabel7705 的帖子

噢....我見只有在桃園或高雄機場取
OH...無我份....ANYWAY, THANKS!

大宅

Pls pm me thx

男爵府

請問邊度買?好抵呀

水晶宮

回覆 joygigi 的帖子

已 pm 了你, 謝謝

首頁

尾頁

跳至