想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家有咩反應?有無check 紅d?
如果真係有左,排卵後紅d 會唔會keep 住有線?
我今朝驗紅d 係白板,應該無機會了(emoji)(emoji)(emoji)
排卵後體溫keep住36.8以上,不過我瞓覺周身郁,可能咁會唔準

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

Feeer0926 發表於 17-5-9 11:59
大家有咩反應?有無check 紅d?
如果真係有左,排卵後紅d 會唔會keep 住有線?
我今朝驗紅d 係白板,應該無 ...

我應該同你差不多
不過係另一個論壇問緊BK JM
我由深轉淺然後到宜家都Keep住有淺控
究竟係咩原因呢?

別墅

回覆樓主:

我都係16/5DD。排後體溫都維持在36.8幾至36.9幾,但今日突然降溫到36.6幾。排後鼻塞,下腹脹同墜,好累好眼訓,但胸完全無症狀。排卵紙和之前cycle一樣都係有淺淺線....本來見體溫高都有些期望,但胸完全無料到,我覺得無咩機會。 因為我一月中過但化學左,當時排後5-6日已經nipples痛,到排後10日胸脹到爆,11日已驗到排卵紙陽,早孕淺淺粉印....

別墅

la_source 發表於 17-5-9 12:29
我應該同你差不多
不過係另一個論壇問緊BK JM
我由深轉淺然後到宜家都Keep住有淺控

我是不會白板,長期驗都有淺線的,月經來的月份也是

大宅

Siu_jok 發表於 17-5-9 12:37

但係我今日係白板啊~係咪如果有咗係唔會白板架?係咪會keep住有線到DD?

別墅

我自己就17日DD的~
大家會唔會用綠D 驗下?
我上一次BINGO 我係day 26就用棒棒驗到...之後每2日用一次棒, 每次都有加深, 到day 30 用cb digital 就已經係show 2-3weeks...(不過最後就快3個月小x )

我而家都15 16 我應該幾時再用棒棒check, 好怕失望, 好想佢返來搵我...

複式洋房

hello, 我dd 14/5
Day21開始腰痛,小腹兩邊扯住痛,有兩日體溫升到37度 (平時高溫36.6-36.7), 胸有脹痛, 有分泌 (有味)
依幾日朝早6點就急尿急醒 (平時訓到7點幾alarm嚮先醒)
唔知係咪幻覺, 但太早又唔敢驗住

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

Siu_jok 發表於 17-5-9 12:37

點解你長期都有淺控?
前兩日我體溫都係36.4
今日36.3⋯⋯
我諗住keep住chk下紅D先

別墅

Feeer0926 發表於 17-5-9 14:18
但係我今日係白板啊~係咪如果有咗係唔會白板架?係咪會keep住有線到DD?
...

我上網睇有些人中左的月份排卵紙都無控或超淺控,所以我覺得未必同懷孕有必然關係。所以我都係等多幾日check早孕先當真

別墅

la_source 發表於 17-5-9 15:01
點解你長期都有淺控?
前兩日我體溫都係36.4
今日36.3⋯⋯

我都唔知點解我長期都淺控,中那個月同唔中的月份都有...。可以keep住測紅d但不用太介意,最緊要早孕有線嘛。希望大家一齊好孕

別墅

Cannonak 發表於 17-5-9 14:24
我自己就17日DD的~
大家會唔會用綠D 驗下?
我上一次BINGO 我係day 26就用棒棒驗到...之後每2日用一次棒, 每 ...

我打算排後12日先check綠d,太早怕過早失望

琥珀宮

Siu_jok 發表於 17-5-9 22:43
我都唔知點解我長期都淺控,中那個月同唔中的月份都有...。可以keep住測紅d但不用太介意,最緊要早孕有線 ...

Best wishes you.
Awaiting your good news

複式洋房

我15/5 DD,紅D綠D試紙全部都無,想過幾日先買CB check,擔心太早驗無結果。除左上星期右腹有少少扯住痛既感覺、日日都覺得好熱之外(可能因為夏天),都唔覺有o羊異樣。其實應該點check住呢?

別墅

回覆樓主:

我都係16dd,排後日日都有驗紅d,第五日有30%色以為有希望,点知呢兩日都冇色。一氣之下丢晒d紅d。乜鬼都吾驗!

別墅

kumalala 發表於 17-5-9 23:51
我15/5 DD,紅D綠D試紙全部都無,想過幾日先買CB check,擔心太早驗無結果。除左上星期右腹有少少扯住痛既 ...

日日check紅d加深就即係有希望

複式洋房

我經期唔準,有兩日紅d試過深少少(兩日唔係連續),就以為係排卵。
依家日日check下,紅d都有控。
我好confuse唔知排左卵未?定m前都係咁?定其他原因?

P.S.呢幾日個肚間中會扯下扯下痛

大宅

請問大家Check 紅d 係咪唔可以用晨尿架?因為我今朝驗係白板,但啱啱驗又有線wor,差咁遠架咩?

大宅

Feeer0926 發表於 17-5-10 00:32
請問大家Check 紅d 係咪唔可以用晨尿架?因為我今朝驗係白板,但啱啱驗又有線wor,差咁遠架咩?

可能呢張會清楚d

大宅

Feeer0926 發表於 17-5-10 00:35
可能呢張會清楚d

今朝係咁

複式洋房

我想請教下如果有左紅d會有兩條線?

首頁

尾頁

跳至