懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

我上胎屯門醫院開刀,今胎都想開,但34週仲未見醫生,咁其實會有冇得開刀?同埋幾多週先會話我知有冇得開?我好心急...好想知邊日開刀,有冇人最近屯院開完刀答到我,pls

子爵府

Blui314 發表於 17-6-5 17:01
我上胎屯門醫院開刀,今胎都想開,但34週仲未見醫生,咁其實會有冇得開刀?同埋幾多週先會話我知有冇得開? ...

(/^▽^)/

別墅

畀面勳章

回覆樓主:

健康院上星期轉介左我去醫院啦…下星期,36週見醫生,到時會講開唔開得掛

複式洋房

我第1胎4年前都係屯門醫院開刀(食全餐!!!), 依家第2胎30周, 都好想快D知有冇得開刀, 又擔心到時無得開刀臨時臨急搵私家開無床位! 上次健康院話33周會轉介去屯門醫院見醫生, 希望到時醫生會話我知啦, 唔好拖住!!

大宅

我上胎屯門醫院開刀,今胎都想開,但34週仲未見醫生,咁其實會有冇得開刀?同埋幾多週先會話我知有冇得開? ...

我第一胎15年係屯門醫院食全餐開刀,宜家31w, 健康院話下大約34w會refer我返屯門醫院見醫生傾開刀,我都好心急想知幾時可以開,唔想再試順產

複式洋房

我都係第一胎開刀,第二胎都念住開刀!今日健康院轉介去屯門醫院約期見醫生,要到37週4先可以見醫生!!

大宅

咩事想開刀呢?我b未調頭,如果醫院開刀係38至39週的,我都係屯門醫院,下星期四開刀

別墅

畀面勳章

回覆樓主:

最終醫院俾左7月3日我,點知6月25日以為穿水,check完就冇野,但就幾日都有假縮,跟住建議早幾日開,29號開左刀,但之前都係開刀,好多黏連,仲即時轉左個大醫生嚟做,做完比上之好好多,冇咁痛,第2日仲落到床(打直開嘅),今次第2胎,無論產前,產房,產後房,啲姑娘醫生助產士都比第一胎好,依家心情好好

別墅

畀面勳章

chuchuchu1314 發表於 17-6-28 09:11
我第一胎15年係屯門醫院食全餐開刀,宜家31w, 健康院話下大約34w會refer我返屯門醫院見醫生傾開刀,我都好 ...

我同係一樣心態,上次食全餐仲要直開,所以今次點都要開刀,但原來之前開完刀,身邊有好多黏連痴住,原先個醫生做唔嚟 要轉另一個醫生做,我聽到佢剪左好耐先話開到子宮,佢仲話一次比一次難開,仲叫我唔好生,生都順產好了

別墅

畀面勳章

fionakick 發表於 17-6-27 17:52
我第1胎4年前都係屯門醫院開刀(食全餐!!!), 依家第2胎30周, 都好想快D知有冇得開刀, 又擔心到時無得開刀臨 ...

一定有得開,但佢地差唔多36週先俾期你,去屯院見醫生,醫生會講風險,等你自己決定,咁就即場俾個期你,你等多排啦~

大宅

hello_babygogo 發表於 17-6-30 13:51
我都係第一胎開刀,第二胎都念住開刀!今日健康院轉介去屯門醫院約期見醫生,要到37週4先可以見醫生!!: ...

咁遲

大宅

Blui314 發表於 17-7-3 11:00
最終醫院俾左7月3日我,點知6月25日以為穿水,check完就冇野,但就幾日都有假縮,跟住建議早幾日開,29號開 ...

今日開刀順順利利呀

大宅

Blui314 發表於 17-7-3 11:05
我同係一樣心態,上次食全餐仲要直開,所以今次點都要開刀,但原來之前開完刀,身邊有好多黏連痴住,原先 ...

我第一胎是在公家醫院開刀,產後私家醫生也照到我子宮同膀肛有黏連情況。我將會9月生第二胎,私家醫生叫我今胎盡量順產,怕黏連情況更嚴重。請問你今胎公家開刀前有冇同醫生講你有黏連情況叫佢小心D?我健康院覆診時提及黏連情況,醫生好像不當一回事沒反應。

別墅

畀面勳章

day_bo 發表於 17-7-3 15:18
我第一胎是在公家醫院開刀,產後私家醫生也照到我子宮同膀肛有黏連情況。我將會9月生第二胎,私家醫生叫我 ...

我私家無講過我知黏連情況,我做手術時半麻,好清醒,咁好奇怪轉醫生做之外,聽到個醫生剪好耐野,就問麻醉師點解咁耐都未得,麻醉師話我黏連好多,要啲時間。咁做完哂,個醫生提醒我,唔好再開刀生啦~因為一次比一次難做,有生就順產會好啲。咁如果你私家都有講,不如試試順產吧

大宅

Blui314 發表於 17-7-4 04:00
我私家無講過我知黏連情況,我做手術時半麻,好清醒,咁好奇怪轉醫生做之外,聽到個醫生剪好耐野,就問麻 ...

我都諗住試順產,但個胎偏大,都唔知點算...

大宅

Blui314 發表於 17-7-3 11:07
一定有得開,但佢地差唔多36週先俾期你,去屯院見醫生,醫生會講風險,等你自己決定,咁就即場俾個期你, ...

Hello, 想請問你,我黎緊都係屯門醫院開刀,今日32wks健康院先轉介我到屯院約期見醫生,但比個期我要成37wks5d先見到醫生,但就釘住張紙仔話如果有提早會通知我

你係大約幾多wks先拎到開刀期?咁其間又唔洗返健康院咁係未唔會再有例行檢查架啦?

謝謝

大宅

hello_babygogo 發表於 17-6-30 13:51
我都係第一胎開刀,第二胎都念住開刀!今日健康院轉介去屯門醫院約期見醫生,要到37週4先可以見醫生!!: ...

Hello我同你情況一樣!今日拎個期成37週5先有得見醫生

想請問你最後係未都係咁遲先拎到開刀期?其間又唔洗去健康院例檢?

謝謝

複式洋房

ilubibi 發表於 17-7-18 11:32
Hello我同你情況一樣!今日拎個期成37週5先有得見醫生

想請問你最後係未都係咁遲先拎到開刀期 ...

後來有改早D. 35週4見醫生,遲D姑娘可能會打比你,留意一下電話!!!
醫生有叫我見佢前健康院檢查多次,我仲未去見醫生,星期四去見!!

大宅

hello_babygogo 發表於 17-7-18 14:29

後來有改早D. 35週4見醫生,遲D姑娘可能會打比你, ...

好喔,咁都安心d
多謝你回覆呀

複式洋房

ilubibi 發表於 17-7-18 14:32
好喔,咁都安心d
多謝你回覆呀

首頁

尾頁

跳至