婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

真心唔明佢點會同我老公同一個屋企長大。貪錢、做戲、是非、妒忌心重,自私自利唔顧親情,認錢唔認人,極度乞人憎。99盲咗,完全睇唔到,乜都佢啱哂。好懷疑我老公唔係親生,唔係點會2母女成日夾埋屈佢錢,唔顧佢感受。

個癲女人send message 問幾時食飯,我老公返緊工未得閒答,佢癲咗喺個group chat 度鬧我老公唔識乜叫尊重唔答佢,話全世界都忙唔係淨係我老公忙。咁講真,返緊工遲少少覆洗唔洗上哂身咁教我老公「乜嘢叫尊重」,食飯有幾緊急呀?我老公想答番佢返緊工真係忙,唔需要嚴重到講尊唔尊重好似好大件事咁。我99竟然加入話我老公,幫住哂個瘋婦。每隔一陣個癲女人就會有小動作,目的不外乎要錢,真心覺得老公係唔係執返嚟。

大宅

回覆樓主:

咁餐飯都應該食唔落架啦

大宅

Stepmother 發表於 17-6-6 22:17
咁餐飯都應該食唔落架啦

以我老公性格,會息事寧人,我唔想佢難做都會食。反正係冇發言機會,姑奶個人演説佢識d人幾勁幾有錢,仲之就好勁好勁我地唔明㗎啦! 次次食飯都一樣。

珍珠宮

回覆樓主:

由得佢地鬧,最好鬧得誇張啲,大聲啲,你記得氹下你老公,順便體諒多啲你老公,好快你老公個心,就完全屬於你架啦~

大宅

做個靚太 發表於 17-6-6 23:30
由得佢地鬧,最好鬧得誇張啲,大聲啲,你記得氹下你老公,順便體諒多啲你老公,好快你老公個心,就完全屬於 ...

你好有point! 我真係好想問99點解要咁對個仔,好驚老公唔開心佢d屋企人咁對佢,每次佢地係咁我都好替老公傷心,點解咁偏心。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

你姑奶係咪未嫁,你99諗住有個攝糟那同佢過世,所以就唔敢得罪佢。

大宅

aptcan 發表於 17-6-7 00:23
你姑奶係咪未嫁,你99諗住有個攝糟那同佢過世,所以就唔敢得罪佢。

最奇怪就係姑奶嫁咗。不過我諗妳都估得啱,因為99好唔鍾意姑奶個老公,成日話如果佢地離婚就安樂哂...咁又係,99心目中等閒之輩點配得上我個完美姑奶。

大宅

bearbmama 發表於 17-6-6 19:32
真心唔明佢點會同我老公同一個屋企長大。貪錢、做戲、是非、妒忌心重,自私自利唔顧親情,認錢唔認人,極度 ...

你姑9 Whatsapp 爆你C6已經唔算咩大鑊嘢,我姑9 試過直情走上屋企鬧爆佢細佬,原因仲要係超級無聊,簡直係歪理係笑話,最搞笑係我99仲要幫住野蠻姑9,因為呢件事,我深深體會到佢地成家都係蠻不講理,我到今時今日仲好記得,我間唔中同99吹開水,都會埋怨一兩句,佢就扮晒嘢扯開話題叫我以後都唔好再提。

大宅

hellokitty_baby 發表於 17-6-7 11:09
你姑9 Whatsapp 爆你C6已經唔算咩大鑊嘢,我姑9 試過直情走上屋企鬧爆佢細佬,原因仲要係超級無聊,簡直係 ...

係囉,點解d姑奶少少嘢郁d鬧個細佬,乜都要管,乜都關佢事,d 99 仲要幫住晒。睇番我自己媽咪,好錫d女,都會教囉,唔係咁。不過好感恩老公同個潑婦係完全唔同,一樣米真係養百樣人。姑奶前幾日又唔知同99打左乜毒針,尋日99無端端搵少少藉囗爆我老公,一聽就知d説話係由姑奶度嚟,唉,老公返緊工都要俾人咁搞,有時真係希望可以斷絕來往一了百了。

大宅

回覆樓主

情況同我姑9幾似不過佢冇貪錢
但又係好鍾意話人唔尊重人
同隻姑9一嘈99就幫哂口
覺得姑9啱啲仔就唔啱係錯鬧啲仔
啲仔還拖就更加鬧多幾鍋

大宅

bearbmama 發表於 17-6-7 11:19
係囉,點解d姑奶少少嘢郁d鬧個細佬,乜都要管,乜都關佢事,d 99 仲要幫住晒。睇番我自己媽咪,好錫d女, ...

點解d姑奶少少嘢郁d鬧個細佬,乜都要管,乜都關佢事,d 99 仲要幫住晒。睇番我自己媽咪,好錫d女,都會教囉,唔係咁。不過好感恩老公同個潑婦係完全唔同,一樣米真係養百樣人

好認同
不過我老公以前同隻姑9一樣亂話人,只係冇咁明顯
後尾跟得我多俾我洗咗腦

大宅

kk-A- 發表於 17-6-7 17:49
點解d姑奶少少嘢郁d鬧個細佬,乜都要管,乜都關佢事,d 99 仲要幫住晒。睇番我自己媽咪,好錫d女,都會教 ...

咁起碼證明妳老公肯聽人講,受妳影響改進,好過d姑奶多多聲,佢地喺99縱容下自以為是,只有佢啱冇人啱,好麻煩。

別墅

bearbmama 發表於 17-6-6 19:32
真心唔明佢點會同我老公同一個屋企長大。貪錢、做戲、是非、妒忌心重,自私自利唔顧親情,認錢唔認人,極度 ...

我哋係咪親戚?

大宅

rangoonmi 發表於 17-6-8 19:25
我哋係咪親戚?

Haha 妳又有呢d人要對住呀?姑9?

別墅

bearbmama 發表於 17-6-8 19:28
Haha 妳又有呢d人要對住呀?姑9?

係呀個大姑9搵得少冇拎過佢著數
但要當佢神咁拜
指指點點

大宅

rangoonmi 發表於 17-6-8 20:14
係呀個大姑9搵得少冇拎過佢著數
但要當佢神咁拜
指指點點

唉!咁多人都受d姑9氣,俾佢地蝦!

複式洋房

回覆樓主:

我覺得姑仔仲麻煩過99! 成三十歲人要阿媽養唔做野,一日三餐要個老人家搞掂(煮或買外賣),以前仲成日要我c6買埋飯佢食! 想去旅行開句聲99就會畀錢佢去!本成日學咩讀咩三分鐘熱度! 仲要日日發脾氣,見到邊個發邊個! 包括我幾歲嘅女! 試過打我99, 野蠻公主癌到呢~ 但我99仲要唔畀我地同佢嘈,話佢有病喎! 咩都話我同c6錯! 遷就左佢6,7年,真係頂唔順!

大宅

YTKC 發表於 17-6-9 10:19
我覺得姑仔仲麻煩過99! 成三十歲人要阿媽養唔做野,一日三餐要個老人家搞掂(煮或買外賣),以前仲成日要我 ...

同意,99d女係煩過99!縱出嚟㗎,乜嘢有病呀。有病都係公主病啦!

翡翠宮

畀面勳章

我姑以前又係乜都賈管,成日玩姊弟情深,忍左幾年,我終於ko佢,從此當佢透明,十年來冇同佢講過一句說話,一天光哂
日日是好日

大宅

mother904 發表於 17-6-9 16:48
我姑以前又係乜都賈管,成日玩姊弟情深,忍左幾年,我終於ko佢,從此當佢透明,十年來冇同佢講過一句說話, ...

恭喜你,好羨慕,我都真係望一係個姑9可以改善,一係就真係可以斷絕來往。

首頁

尾頁

跳至