自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

各位可以分享下
點睇而家香港既情況?
大概5-6年前已經聽人講香港船運好快玩完,因為改上直上大陸,不用再經過香港!
三兩年前我吾信,因為經濟仍然不錯!
直到今年坐車見到公路上,小車到呢,尤其貨櫃車!已前番工朝朝同一大推貨櫃車塞車,打工仔一年比一年搵得小錢好得人驚!

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主

係呀,船務真係無運行,依家大部分直接去大陸,唔會再經香港轉通
Be Happy

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Tszyinggggg 發表於 17-8-18 20:58
各位可以分享下
點睇而家香港既情況?
大概5-6年前已經聽人講香港船運好快玩完,因為改上直上大陸,不用再 ...

香港thc同大陸已經爭好遠啦!

香港好難同鹽田蛇口競爭喇

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Shipping由香港十幾人炒淨1個+4/5個大陸同事

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

大宅

各位可以分享下
點睇而家香港既情況?
大概5-6年前已經聽人講香港船運好快玩完,因為改上直上大陸,不用再 ...

識得拖頭司機話宜家碼頭好少柜,好多吉位

pansy888hk    發表於 17-8-19 20:45

珍珠宮

開心吸收勳章

pomanlife 發表於 17-8-18 21:15
香港thc同大陸已經爭好遠啦!

香港好難同鹽田蛇口競爭喇

成日覺得thc超貴
違規內容

珍珠宮

開心吸收勳章

TMC3012 發表於 17-8-18 21:28
Shipping由香港十幾人炒淨1個+4/5個大陸同事

禁大鍋
違規內容

珍珠宮

開心吸收勳章

各位可以分享下
點睇而家香港既情況?

今年衰到貼地
違規內容

水晶宮

各位可以分享下
點睇而家香港既情況?

好多吉舖、慣左代購網購旅行買埋、出街食又貴又難食、多左自己煮、見到呢度jm連食物都淘、唔知香港可以點.....

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

不是黑心。我睇唔到明朗因素。今年叫衰,出年只有更衰
一池死水囉。希望外國唔爆鑊架咋。一度有事拖累全球衰退,香港好難獨善其身。

多多綠茶    發表於 17-8-19 01:21

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

蛋皇哥0127 發表於 17-8-18 21:41
成日覺得thc超貴

香港個碼頭十年如一日,依家馬x基船去到2萬teu ,碼頭應唔應付到都成問題,變得越來越落後喇

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

luckybaby2011 發表於 17-8-18 21:46
好多吉舖、慣左代購網購旅行買埋、出街食又貴又難食、多左自己煮、見到呢度jm連食物都淘、唔知香港可以點. ...

呢幾年香港人出街買嘢見盡白眼時發現外國官網又平又多款仲唔駛睇面色,自此之後好難返轉頭了

juv10hk    發表於 17-8-21 12:39
picky1214    發表於 17-8-18 22:50

彩鑽殿

yucl_hk 發表於 17-8-18 21:35
仲要供30年樓!

再過多幾年咩世界!

依家好多人都孭住20-30年loan

彩鑽殿

fuhk 發表於 17-8-18 21:52
呢幾年香港人出街買嘢見盡白眼時發現外國官網又平又多款仲唔駛睇面色,自此之後好難返轉頭了
...

大宅

回覆樓主

實體經濟是差,但是樓價不斷升,我都不能理解,根本就係脫離咗現實

piklam1    發表於 17-8-19 14:41
good_pig    發表於 17-8-18 23:36

珍珠宮

開心吸收勳章

pomanlife 發表於 17-8-18 21:52
香港個碼頭十年如一日,依家馬x基船去到2萬teu ,碼頭應唔應付到都成問題,變得越來越落後喇:igi ...

亞洲ocean freight , 越來越平。。。。
同thc吾合比例
違規內容

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我有個朋友做買石的珠寶廠,老細同佢講做買10月關門大吉

男爵府

大陸人的質素同經濟同追晒香港人

首頁
12345...13

尾頁

跳至