懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

林安安 發表於 17-10-25 16:28
我係返SALES, 而家有左BB 8個月, 每日都要企, 上司已經對我好好, 粗重工夫唔使我做, 冇客既時候可以坐, 但 ...

仲有二個月就見到可愛嘅豬架喇!加油媽媽

大宅

回覆樓主

唔好咁啦,係辛苦,同埋好多時大住個肚會情緒化d,又會想有人陪多d。我都係8m呀,感覺自從過住7m個肚好重腰又痛,行動冇之前咁方便。但妳只要諗下,重有大約兩個月就生啦,之後可能會掛住bb肚裏面郁嘅感覺添呀!多d諗下bb幾得意,開心d,2m好快過。加油!

複式洋房

我係返SALES, 而家有左BB 8個月, 每日都要企, 上司已經對我好好, 粗重工夫唔使我做, 冇客既時候可以坐, 但 ...

有時我都會好氣餒,覺得好辛苦,我覺得其他媽媽真係好偉大,可以一句怨言都無,但我真係有時覺得好委屈。。呢樣又唔做得果樣又唔得,同老公嘈交時會真係唔明咁辛苦做乜 寧願唔要
不過事後冷靜d諗 辛苦日子好快過 到時你見到bb出世 會覺得一切都值得

別墅

回覆樓主:

我宜家都係8個月,
上司同同事都好好,好多粗重工夫都唔洗我做,
雖然我成日都有機會坐,
但我都勁腰骨痛,同埋唔知點解大脾內側又痛,
個肚底又痛⋯⋯⋯
個人又容易攰,行路又辛苦,
不過我成日都會諗 我只要捱多一個月多d就可以係屋企攤兩個星期啦(我放前2後8)
日子好快過⋯⋯不過好多野做,因為要係放產假之前將12-3月GE工作完成左先

的確好羨慕全職媽媽⋯⋯不過為左bb有更好生活,
我寧願繼續工作!

複式洋房

時間好快過嫁嗱,我無返工,雖然係吾洗企,但我天天都一個人係屋企,煮完飯又自己食,自己又住得入,成日都感覺好寂莫,不過唸返生完,有bb陪住自己,就覺得好幸福,如果仲有咩吾開心,多啲打野上來講,吾好收埋,我地大家都會支持你嫁

複式洋房

加油呀!

男爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

十月懷胎係上天賜與的緣份和福氣,好多人想有都未有,要好好珍惜,唔好輕言話唔要,bb feel 到會唔開心㗎!

如果唔開心要同家人老公多點溝通唔好屈住,到2個月後見到bb 出世個份喜悅會蓋過一切的辛苦,要加油捱過去!

大宅

加油!當你等到佢出世 見到bb 個樣,就算之前幾辛苦都忘記晒!

珍珠宮

回覆樓主

大肚婆情緒起伏比較大,不過都8個月了,堅持到個零月就可以見到bb啦,點都要加油!

別墅

回覆樓主

好快小可愛就出世啦!到時「瀉」左貨你就會錫到佢燶架啦!你返工有冇用陀腹帶呀?用左會舒服好多架!加油呀靚媽!

洋房

我不是自然懷孕 現在只有二個多月 個肚已經經常痛 返工都係企 仲要對住d玩性格又唔做野嘅同事 仲有排挨.....

男爵府

回覆樓主

老實講陀b根本係辛苦事,但辛苦時諗下當初點解想生。既然已經有左,變唔返未有之前嘅日子,咁唯有同自己講,努力挨埋落去,希望日後達成到當初點解想生嘅願望。

別墅

回覆樓主

加油 我都30w幾 肚好重 腰又痛 一齊努力

洋房

回覆樓主

曾經我都有好似有你咁嘅諗法,感覺好辛苦!我原本係有返工,但係因為返工地方太遠車程太遠,有咗之後根本身體應付唔到,之後就無返工,冇返工之後都一樣係覺得好辛苦,依家我懷孕已經有七個半月,仲有個半月就出世,喺呢個10月仲辛苦到入咗兩次醫院瞓咗幾晚,其實時間過得好快,當你唔開心嘅時候,你望下啲小朋友,上網睇吓BB嘢,同你身邊嘅朋友傾吓計或者想來媽媽會同我地吹下水,你嘅心情一定會好啲,加油啊樓主,我哋一齊努力吖(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆樓主

已經8個月啦,仲有兩個月bb就出世,你要加油。。
個陣我都係8個月時,突然變得好依賴c6,可能因為我無返工,自己一個係屋企,個肚又大又重。你要同c6傾下計,或者同朋友食下飯,放鬆下心情。。

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

你要加油呀,雖然我而家6m,但我都係做sales,間唔中都有得坐,而且我重係孖胎,我相信我得你一定得
但我都覺得好重,大家加油吧

禁止訪問

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

大宅

回覆樓主:

就算冇bb,老公依然要搵錢,你依然係對住道牆架?但過多兩個月,你唔使日日對住道牆喎!

雖然會覺得你呢段說話不負責任,但我又明白孕期係好多負能量,其實懷孕呢件事一定會分薄左你工作既成就,但bb 出左世你就會明白一切都值得。

大宅

向好方面諗,老公勤力做野係因為(emoji)你同BB,少左時間陪你佢自己都一定唔好受,有時間send個窩心訊息比佢大家互相關心吓都係溝通嘅一種,當你攰嘅時候諗吓BB出世後會笑,會叫媽媽,會(emoji)你。。。笑多啲啦,做媽媽係辛苦但同樣好幸福,你有呢度好多媽媽嘅支持架!加油呀!

首頁

尾頁

跳至