網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人好似我今...

7件貨運香港, 只收到4, 唔見左3件貨

依家日日問, 4PX在線客服一係笞我未搵到件貨, 一係就是貨在倉等運香港,

話最遅30號會出香港, 都唔知邊句真...依家都唔知點算???

向淘寶客服反映佢間官方集運4PX有問題, 想要淘寶介入幫下手, 但淘寶在線客服又答非所問,

如果到左30號真係搵唔返, 可以點樣申請賠償? 有冇高手可以幫下手

大宅

親子王國15週年勳章

回覆 water497 的帖子

你記得截圖呀,到時真係唔見野都可以有證據,如果唔係又會話無講過

子爵府

water497 發表於 17-11-23 12:23
有冇人好似我今...
7件貨運香港, 只收到4件, 唔見左3件貨
依家日日問, 4PX在線客服一係笞我未搵到件貨, 一 ...

淘寶客服哪兒找?

大宅

回覆 ikab 的帖子

手機淘寶APP, 我的小蜜 搵在線客服

ikab    發表於 17-11-23 13:45
ikab    發表於 17-11-23 13:39

大宅

回覆樓主

有呀 我呀

我集左廿件去香港 佢比得一件我 仲離譜

我打去客服,佢只話其他貨仲喺大陸,點左我打去個冇人會聽既普通話電話錄音

我打算下月中都收唔到既就索性要求退款

大宅

water497 發表於 17-11-23 12:23
有冇人好似我今...
7件貨運香港, 只收到4件, 唔見左3件貨
依家日日問, 4PX在線客服一係笞我未搵到件貨, 一 ...

我就6件貨運香港, 只收到3, 唔見左3件貨

話最遅30號會出香港, 無就會賠錢

若最後可送到或賠錢比番我,我就唔覺伏,我選用4xp就因為"近"及"平"

若用順X, 對我來講"遠"及"貴", 長遠用就好似中伏更多!

5-Dec, 更新

昨晚收到SMS, 已取回"唔見左3件貨". 希望各位最後都可收到

別墅

陪月勳章

回覆樓主

我有13件貨,只收到7件。然後我投訴又冇反應,我索性退款轉運費,之後再合併遺失的6件貨,點知而家等左三日都冇消息。我依家好似將問題複雜化,唔知點算⋯⋯

大宅

4px爆曬倉,好亂

別墅

回覆樓主:

我今日中午收到sms話派送中叫我保持電話能接收, 我係送去公司但等到6點都無人打俾我, 晚上11點出左物流訊息話派送失敗... 咁我應該點做?

男爵府

我星期二付款, 今日先出庫, 自取, 希望唔會有欠件啦.
不過, 自取好似都有人中伏.

男爵府

lovetabo 發表於 17-11-24 23:11
我今日中午收到sms話派送中叫我保持電話能接收, 我係送去公司但等到6點都無人打俾我, 晚上11點出左物流訊息 ...

我上星期係咁, 見到派送失敗後已經成星期都無人打比我

別墅

edutm 發表於 17-11-25 07:29
我上星期係咁, 見到派送失敗後已經成星期都無人打比我

咁點算?

男爵府

苦主到!4PX集運唔見左我2 件貨。客服話暫時冇野幫到我
官方集運以為信得過,可以去邊投訴呀?

珍珠宮

畀面勳章

w2b 發表於 17-11-25 12:52
苦主到!4PX集運唔見左我2 件貨。客服話暫時冇野幫到我
官方集運以為信得過,可以去邊投訴呀?
...

可以去佢fb投訴,不過見佢已出po話30號前盡量清貨,如果30號仍然無消息,先再問佢地

男爵府

剛自取回來, 幸好沒有欠件, 不過另一張單就已經收到短訊說要下週才出庫.(昨天星期四11點付款).

大宅

water497 發表於 17-11-23 13:30
回覆 ikab 的帖子

手機淘寶APP, 我的小蜜 搵在線客服

請問那裡可找到在缐小蜜?

男爵府

第二單到運, 付款到出庫出奇地快, 出庫莉已收到旺旺話欠件, 早上問客服都係答左等於無答,今日取件14件少左兩件, 問左客服, 話分兩次送, 理由係異常大件, 我之前個單仲大都係禁送到啦, 剩低的只係幾件衫, 仲唔係褸, 真係.....
佢仲話出左, 無計, 睇下呢兩日有無訊息自取啦.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

我21號集一次12單,25號到自取點但欠兩件

25號再集3單,27號到自取點未攞,呢轉應該齊貨

我每次揾客服都有回覆,不過唔係旺旺,係live chat,我用app响待集運或物流訂單嗰度

大宅

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章

hkken04 發表於 17-11-28 00:56
第二單到運, 付款到出庫出奇地快, 出庫莉已收到旺旺話欠件, 早上問客服都係答左等於無答, ...

我張單分3件送呀,但其實真係唔係大件囉!點解會咁亂架!

男爵府

終於都到齊, 兩件貨,合計8件衫, 1KG都唔知有無, 佢執唔到就執唔到, 又話超大.
今次佢真係搵自己笨, 禁出庫法, 送自取點就話, 送貨就分幾次送, 收個客錢又比人投訴, 唔收就蝕,運費都唔夠比, 真失敗.

首頁

尾頁

跳至