自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

想請問你們有沒有用wechat pay?
係咪就咁捆綁信用卡就可以呢?
如果有用你哋覺得安唔安全?
因為我見到日本城同Ella,都有啲優惠幾吸引
謝謝!

男爵府

熊大 發表於 17-12-29 21:24
想請問你們有沒有用wechat pay?
係咪就咁捆綁信用卡就可以呢?
如果有用你哋覺得安唔安全?

有用,但無綁信用卡,711增值

水晶宮

lcc20130201 發表於 17-12-29 21:27

是否要有NFC 功能才可用,我加入credit card 後,佢話有紅封包,但按入去又話10003錯誤,但入錢包按付款又好似有QR code 出,都吾知算吾算成功。

大宅

lcc20130201 發表於 17-12-29 21:27

我找不到點可以7-11增值,可否教我?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

HLDMaMa 發表於 17-12-29 21:32
是否要有NFC 功能才可用,我加入credit card 後,佢話有紅封包,但按入去又話10003錯誤,但入錢包按付款又 ...

唔駛! 佢用qr code既
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

熊大 發表於 17-12-29 21:35
我找不到點可以7-11增值,可否教我?

入錢包, 見餘額, 再揀增值, 見qr code
放下自在

象牙宮

HLDMaMa 發表於 17-12-29 21:32
是否要有NFC 功能才可用,我加入credit card 後,佢話有紅封包,但按入去又話10003錯誤,但入錢包按付款又 ...

有qr code就係成功架喇
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 17-12-29 21:40
有qr code就係成功架喇

我link with credit card 就吾駛增值啦!

象牙宮

HLDMaMa 發表於 17-12-29 21:42
我link with credit card 就吾駛增值啦!

無錯!
放下自在

大宅

cattz288 發表於 17-12-29 21:39
入錢包, 見餘額, 再揀增值, 見qr code

我一路唔知咁樣增值
多謝你教識我,7仔增值感覺安全好多
Thank you!!

大宅

咁link with credit card 是否冇service charge?

你覺得安全嗎?我怕wechat 比人hack..

水晶宮

cattz288 發表於 17-12-29 21:43
無錯!

但我喺付款QR code 既右上角有三點,我按下又出現暫停使用喎。點解會咁?

象牙宮

熊大 發表於 17-12-29 21:46
咁link with credit card 是否冇service charge?

都係當credit card咁用! 安唔安全就唔敢講
放下自在

水晶宮

熊大 發表於 17-12-29 21:46

但成日去增值又吾知會付幾錢又好似好麻煩喎。而加去大陸佢地廣泛使用,應該冇問題吧!

象牙宮

HLDMaMa 發表於 17-12-29 21:48
但我喺付款QR code 既右上角有三點,我按下又出現暫停使用喎。點解會咁?
...

你想暫停用果時先撳架咋!平時就會即出qr code
放下自在

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

我仲以為要綁定內地銀行戶口

象牙宮

HLDMaMa 發表於 17-12-29 21:51
但成日去增值又吾知會付幾錢又好似好麻煩喎。而加去大陸佢地廣泛使用,應該冇問題吧!
...

兩地wechat 錢包仲未互通喎!
放下自在

男爵府

回覆樓主

無用過

男爵府

係咪link up左信用卡後,照俾個qr code商戶scan,就會自動碌卡俾錢 ?

水晶宮

cattz288 發表於 17-12-29 21:55
兩地wechat 錢包仲未互通喎!

我吾係在大陸用,我係剛去Wechat設定 度装支付宝,但装哂又話暫停使用喎。都吾知即係得吾得?

首頁
12345...11

尾頁

跳至