美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好多謝呢度嘅jm分享跟營養師減肥,令我的起決心去減,睇過好多post都係跟營養師,當然我覺得跟營養師係好work同埋健康嘅,以前嘅我節食試過,食藥都試過,但就反彈返哂,仲要因爲生完壓力大真係食多好多野,自己又唔節制,結果就

由於我體重都好勁,80kg,如果跟坊間嘅營養師,2千幾蚊1個月減6磅,以我起碼減60磅,都成2萬幾蚊,作為ftm 嘅我真係唔捨得俾呢d錢,於是乎我就爬文,睇吓其他jm係食咩減肥,好在呢度有好心嘅姊妹分享,我都嘗試去了解應該要點食野,如果想減肥又想慳錢嘅話,可以留意以下嘅途徑

1. 不同討論區jm減肥嘅分享
2. 圖書館借關於健康減肥嘅資訊
3. 上網search 營養師嘅blog/Facebook, 佢地都會分享好多有用嘅資訊,例如,出外食飯可以點揀野食,有咩零食可以食同埋份量係幾多,有咩野食係係陷井

另外都係多謝呢度jm分享,我去左間應該係非牟利機構嘅營養師,第一次睇380蚊,覆診180蚊,續次俾錢,唔洗俾定一大舊錢,但要排期要2個月,但有後備位嘅,我12月頭打去book, 好彩12月尾有個後備位俾我睇,如果唔係就要等2月喇,但佢嘅期真係好full,之後覆診我都要等到2月,宜家等緊有冇後備可以zip位

見完營養師佢會幫你計你要食幾多份五殼/肉同菜,基本上佢唔會話你知有咩唔食得,但要睇份量,同坊間營養師當然冇得俾,人地1星期2次,我就隔咁耐,但我覺得減肥都係靠自己,同埋我都唔急就慢慢減

雖然宜家我減肥速度唔算快,11月開始減到宜家由80kg 減到宜家73kg 度,其間仲去左次旅行,返黎肥左3kg,但我希望堅持到,可以健康地瘦吓去,大家想減肥嘅姊妹,一齊加油呀

#27 分享減肥第一步

(利申,當中d知識都係靠上網搵,唔一定正確,如果有錯請指出,大家一齊交流吓)

大宅

回覆樓主

好勁吖

禁止訪問

侯爵府

IloveJJ 發表於 18-1-15 21:31
我仲窮過你,我自己節食做運動,無見過營養師

本身都冇諗住見營養師嫁,但見價錢都唔貴,當去吸收吓資訊,同埋屋企冇測脂磅,去了解吓自己身體都好

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

可唔可以提供你睇既營養師資料比我呀!
我都好想跟營養師呀!
謝謝!

男爵府

回覆樓主

我都想要營養師資料,唔該你

侯爵府

peggyrickie 發表於 18-1-15 23:16
可唔可以提供你睇既營養師資料比我呀!
我都好想跟營養師呀!
謝謝!

已pm 希望幫到你
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

cholewong29 發表於 18-1-15 23:23
我都想要營養師資料,唔該你

已pm 希望幫到你

大宅

lovececing 發表於 18-1-15 22:48
本身都冇諗住見營養師嫁,但見價錢都唔貴,當去吸收吓資訊,同埋屋企冇測脂磅,去了解吓自己身體都好

可以Pm你營養師資料比我

侯爵府

mo.mchen201001 發表於 18-1-15 23:40
可以Pm你營養師資料比我

已pm 希望幫到你

複式洋房

回覆樓主:

我都想要營養師資料,thanks

大宅

lovececing 發表於 18-1-15 23:42
已pm 希望幫到你

Pm睇唔到!

侯爵府

emily_goldfish 發表於 18-1-15 23:49
我都想要營養師資料,thanks

已pm 希望幫到你

侯爵府

mo.mchen201001 發表於 18-1-15 23:51
Pm睇唔到!

可以主動聯絡我嗎,我再send 多次俾你呀

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我都想知營養師資料,麻煩pm我,謝謝

男爵府

加油呀

侯爵府

多利是 發表於 18-1-16 00:27
我都想知營養師資料,麻煩pm我,謝謝

已pm 希望幫到你

侯爵府

Sa姨弄眾 發表於 18-1-16 00:28
加油呀

多謝鼓勵,我會繼續努力

大宅

lovececing 發表於 18-1-15 11:07
好多謝呢度嘅jm分享跟營養師減肥,令我的起決心去減,睇過好多post都係跟營養師,當然我覺得跟營養師係好wo ...

可唔可以比營養師資料我?

侯爵府

yeah328 發表於 18-1-16 06:21
可唔可以比營養師資料我?

已pm 希望幫到你

首頁

尾頁

跳至