夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭好痛好痛、心好痛好痛,感覺自己得了絕症無法治癒,不想見人,不想出去,不想做任何事,感覺不到飢餓,只感覺好痛好無力!人生失去希望,未來一片黑暗,生不如死,好像到了人生的終點⋯⋯可是想起我無辜幼小的兩個孩子,我做母親的責任!我又要故作堅強!為什麼我那麼信任的男人要背叛我,要出去搞女人,還要被我看到他對那個女人說的每一句甜言蜜語⋯⋯每一個字都如刀一般插在我的心裡⋯⋯令我心痛到不停哭泣,哭到睡著,睡醒再繼續哭,好想這一切都是一場惡夢,想從夢中醒來什麼事都沒有⋯⋯他叫我給他一次改過的機會,我努力勸服自己要原諒他給他改過的機會,可是越想原諒他就越痛,腦海裏不停浮現我們過去的一點一滴,同時也想起他對另外一個女人說的每一個字,徹夜不眠⋯⋯

別墅

dogcave 發表於 18-5-5 23:02
頭好痛好痛、心好痛好痛,感覺自己得了絕症無法治癒,不想見人,不想出去,不想做任何事,感覺不到飢餓,只 ...

同路人……有d野係注定左,只希望傷心後可以重見彩虹

禁止訪問

民房

回覆樓主

你要加油,女人唔好洽的。

複式洋房

回覆樓主:

唔好咁諗, 你仲有2個小朋友,賤人唔好理,照顧好自己同小朋友最緊要!加油(emoji)(emoji)

大宅

頭好痛好痛、心好痛好痛,感覺自己得了絕症無法治癒,不想見人,不想出去,不想做任何事,感覺不到飢餓,只 ...

真係會過去的,你現在面對的一切,會過去的!所以你唔好放棄,重心放在自己身上,回憶完了,重新開始!人,變了就是變了,就當跟你走過過去的他,在你人生旅途中是時候下車了

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 dogcave 的帖子

男人氹女一定甜言蜜語,佢對外面女人講乜都只係呃呃氹氹,
何必認真,
不如睇返佢對你和仔女點。
如果佢對你地唔好或唔斷小三,
部署走人算數,
如果佢對你地好又真的斷小三,
試下俾一次機會,
睇下之後大家點相處再說。
同時你也要硏究下佢因乜出軌,
例如一齊見婚姻輔導,
以免佢重蹈覆轍。

Freedomfish    發表於 18-5-6 21:46

別墅

回覆樓主:

我也是同路人,有一個剛剛一歲的小朋友,我體會到你的傷心,為了小朋友,我們不得不堅强,我依然諗起就喊,對所有野無晒信心,每晚都瞓得好差。。。我都好唔想我發現的事係真,唔想佢真係為左個女人一次又一次對我講大話,甚至威脅我要離婚。。。每日我都依然會問點解佢會咁對我,點解佢明知我咁痛苦,仲可以同佢上床。。。。但媽媽你要加油,you are not alone

瑪瑙宮

如果佢真心改就原諒一次,但冇下次,你自己要有底線。

不過, 男人是沒有會真心改過的.

禁止訪問

複式洋房

因為你仍然愛他,所以會有心痛,無力感。
可是呀,那個已經不是初相識時愛你的人。
雖然我們素未謀面,但是大家jm 都會關心你。
去找朋友聊天,傾吓,可能會好過一點
想哭便哭,不用忍著。

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我也是同樣經歷,日日喊完又喊,完全失去左做人目的。

侯爵府

做女人不好靠男人,自强,為母則强!
加油JM

男爵府

明白你,你的痛我也經歷過,只可以講時間可以衝淡的!以後要愛自己多一些!

男爵府

longsky 發表於 18-5-6 13:48
我也是同樣經歷,日日喊完又喊,完全失去左做人目的。
JM加油💪搵啲嘢比自己忙下,時間會過去的,你也可以!

別墅

Nancy20090615 發表於 18-5-6 11:33
如果佢真心改就原諒一次,但冇下次,你自己要有底線。

不過, 男人是沒有會真心改過的.

妳講得好啱: 冇男人會真心改
我啱啱發現俾佢呃第2次
上一次佢好似好誠心咁話唔會再做
點知唔夠3個月就再做
Fool me once, shame on u;
Fool me twice, shame on me

翡翠宮

回覆樓主:

為自己打算緊要過痛

別墅

作為一個乜都擺仔女向第一位的你,你根本冇得選擇,除非你老公的態度是不知悔改或者是未肯斷了隻母狗。到最後也會為仔女給他機會。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

係試下聯絡的家事務的.........機構

別墅

陳米奇 發表於 18-5-7 00:00
妳講得好啱: 冇男人會真心改
我啱啱發現俾佢呃第2次
上一次佢好似好誠心咁話唔會再做

咁你地依家點?

我都係一次又一次受傷害,我知道自己太唔勇敢。。。

第一次: 佢只認有傾偈,我傻到信
第二次: 斷正msg, 踢爆出軌,佢承諾會改
第三次: 再發現無斷過,佢再一次應承會改

依家每日都好不安,但我仲好愛,仲有小朋友,我同左自己講,再有下一次,我真係要醒了

首頁

尾頁

跳至