自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

裸辭一個多月,剛有新工offer,考慮緊做定唔做!

新工離家遠,起碼要轉3次車,來回三個小時,仲要禮拜六係長短週。人工和假期一樣,但工種不同,可以學到新野,對自己將來有用! 我冇小朋友,唔駛趕回家睇功課,係咁情況下,你地會唔會接受呢份新工?

子爵府

回覆樓主

如果等錢駛,我會做住先。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

gthhh 發表於 18-5-7 14:17

新工離家遠,起碼要轉3次車,來回三個小時,仲要禮拜六係 ...
睇下你等唔等錢使?

大宅

little06 發表於 18-5-7 14:18
如果等錢駛,我會做住先。

因為見工時雙方好坦白,佢話上幾手係路途遙遠而唔做,佢哋唔想教哂D野又話唔做。講真我自己唔想為騎牛搵馬而令人失望,所以想考慮清楚D。

我擔心係放棄左呢個機會,唔知等多久才有另一機會?

伯爵府

回覆樓主:

唔會考慮 太辛苦了
試想想 如果當日你唔舒服要返工 長途跋涉真係好辛苦

子爵府

gthhh 發表於 18-5-7 14:32
因為見工時雙方好坦白,佢話上幾手係路途遙遠而唔做,佢哋唔想教哂D野又話唔做。講真我自己唔想為騎牛搵馬 ...

喱個情況寶係睇你頂唔頂得順咁長時間搭車,我宜家就係同你份新工差不多,由新界西返港島東,好老實講,係會好浪費時間搭車!我仲要係星期六一定要返半日!你會覺得時間唔夠用!如果有小朋友一定唔做!

伯爵府

最重要等唔等錢, 份工自己係唔係真係好鐘意?

象牙宮

回覆樓主:

轉三次車,人工唔高我唔考慮囉

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我覺得搭車時間太長,而且轉嚟轉去其實車費都好甘
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

回覆樓主

我唔會做,太遠

大宅

回覆樓主

如果唔使照顧家庭小朋友,新工多野學自己又有興趣我會做

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

新工離家遠,起碼要轉3次車,來回三個小時,仲要禮拜六係 ...

駛唔駛ot?

有冇得傾日日做耐,之後改返5日?

個半鐘轉三次車,時間好快過,不過冇得小睡一陣,會攰d。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

如果係學到嘢亦對自己將來有用的話當然唔會因為路程遠而放棄,更何況未有家庭就更加應該放膽去試

侯爵府

你講的情況, 和我初初做這份工時一模一樣, 最後我都有做, 轉眼十幾年了

伯爵府

等錢使會做住先
唔等錢使就再搵下,我唔鐘意返工車程太耐,頂多一個鐘內一程

水晶宮

回覆樓主

不做

子爵府

太唔方便,轉3次車,有時等車耐左,車程唔止個半鐘wor

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔做

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

轉三次車其實都好辛苦,如果係我我唔會考慮...路程太遠喇

珍珠宮

環保接龍勳章

等錢洗做住先, 否則揾過份。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

首頁

尾頁

跳至