親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

目的地是東京迪士尼,
請問訂機票應該揀去邊個機場呢?

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

QQQme 發表於 18-5-15 14:05
目的地是東京迪士尼,
其實迪迪尼官網有中文教你點有兩個機場去到佢個到,睇佢官網就得啦

伯爵府

回覆樓主:

唔知係咪自己唔識搭車(鐵路),我覺得去羽田一點都不舒服,要轉車加攜帶行李,如在早十時左右機,要同上班族迫,時間都要45分鐘。
我情願返成田,搭skyliner及nex,輕鬆自在好多!(我住上野)

或者去羽田搭巴士及的士比較好

wcpcelia    發表於 18-5-17 17:18

男爵府

CruBa 發表於 18-5-15 15:09
(1) 你如果只去 3D2N, 咁多日都只去蛇餅樂園, 玩完就返香港, 完全唔去其他地方, 咁就買成田.

(2) 如果航班 ...

我見成田去要60分鐘,羽田去只係45分鐘。
但又多數人選成田機場,所以想問下點解。

你好犀利呀!我真係只去迪士尼!不過就4D3N

伯爵府

QQQme 發表於 18-5-15 16:04

要考慮放置行李位(行進車廂太入又難落車,企得出又阻人出入),帶小孩及行李上上落落問題。上次我覺得可用災難性形容撘車嘅經歷(一人拖一大一細喼)

子爵府

QQQme 發表於 18-5-15 16:04
因為成田多機, 時間會好好多, 羽田唔係咁多機都可以降落, 同埋多數係夜晚或凌晨機多, Outlet 又近成田, 成田機場又多Shopping Mall, 羽田優點係出市區近, 各有各好

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

目的地是東京迪士尼,

我啱啱都買左4d3n
7月去東京
見羽田d時間唔靚
所以揀成田
我會留台場果邊多
去Legoland Disney 都方便

男爵府

hennyyoyo 發表於 18-5-15 16:10
要考慮放置行李位(行進車廂太入又難落車,企得出又阻人出入),帶小孩及行李上上落落問題。上次我覺得可 ...

你上次恐怖經歷係羽田還是成田呀?
其實我會住近迪士尼,酒店有shuttle bus來回兩個機場的。

男爵府

鬆一鬆 發表於 18-5-15 16:17
因為成田多機, 時間會好好多, 羽田唔係咁多機都可以降落, 同埋多數係夜晚或凌晨機多, Outlet 又近成田, 成 ...

明白了,謝謝解答!

伯爵府

QQQme 發表於 18-5-15 17:00
你上次恐怖經歷係羽田還是成田呀?
其實我會住近迪士尼,酒店有shuttle bus來回兩個機場的。
...

去羽田!當然你搭巴士可能好D 如巴士直達迪迪呢,咪簡車程短的機場。(不過計埋機程可能打和

大宅

回覆樓主:

我今次都係只住東京灣,成田入,羽田走,利木津巴士價錢羽田係平好多同班次多啲,樓主可以比較下

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

羽田機場係市區, 交通費平啲, 但要轉次車先到山手線, 如果淩晨/夜機都ok既
成田就遠啲咁囉, 如果你住廸士尼 兩邊都有巴士, 咁睇錢同航班時間啦

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

hennyyoyo 發表於 18-5-15 16:10
要考慮放置行李位(行進車廂太入又難落車,企得出又阻人出入),帶小孩及行李上上落落問題。上次我覺得可 ...

咪係!總有人一聽nex就跳出黎批評,話慢
大佬呀一個男人拎個手提vs一家大細又bb車又老人家,根本係兩回事!
我上次機場去新宿,4歲到80歲一行13人。走左nex唯有搭skyliner,就好似你講,災難性。車門關得又快,都未睇齊人齊行李未,門已關,落車拖行李在迫人月台由頭行到尾玩轉車,轉jr再迫,拖行李企足十幾個站,人都顛
回程幾大都預時間搭nex,一程直達機場,個個都話方便

伯爵府

目的地是東京迪士尼,

真富貴
Hkg-NRT/HNd-Tokyo Disney-hnd/nrt-hkg

我會hnd ,凌晨去-玩Disney -晚機23:xx走!請一天假!perfect

禁止訪問

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 18-5-16 08:51
咪係!總有人一聽nex就跳出黎批評,話慢
大佬呀一個男人拎個手提vs一家大細又bb車又老人家,根本係兩回事 ...

一轉搭jr線(eg:山手線)唔係人咁品,真係人都癲 。就好似係香港在上班時候,攞住個大喼同人迫,之後再轉線一樣。。。
講真新宿搭nex係慢啲,但勝在行李擺放位好,座位亦舒適。再唔係搭巴士都係好選擇(只是回程怕塞車)
平時我比較喜歡住上野,行去搭skyliner,係上次因遷就返工想早上走,近近地揀羽田回港,諗唔到呢次都係一次痛苦經驗

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Sukebe 發表於 18-5-16 10:26
兩者講的都是事實, 世上無最好的選擇, 只有最適合自己的選擇 :

Nex : 慢過蝸牛, 對於我這些 只有手提行李 ...

所以要提供下唔同意見,俾d一家大細扶老攜幼嘅人參考囉,事實上呢度係呢類用戶多

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 18-5-16 11:03
所以要提供下唔同意見,俾d一家大細扶老攜幼嘅人參考囉,事實上呢度係呢類用戶多
...

我都係自己一條友去 真的唔好人話羽田近市區就揀(時間及交通工具問題),要考慮自己情況

公爵府

hennyyoyo 發表於 18-5-16 11:54
我都係自己一條友去 真的唔好人話羽田近市區就揀(時間及交通工具問題),要考慮自己情況 :waha ...

羽田通常我揀搭機巴,貪舒服唔駛轉車,車程又唔算長

首頁

尾頁

跳至