自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位好,

因遟些需每星期到國內工作1一2天,
請間知道自由鳥-遨遊sim國內可用到whatsapp,youtube,yahoo嗎?

Tks!

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

AppleChow 發表於 18-10-31 23:46
各位好,

可以

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

各位好,

我知道 SIM CARD 在国內開數據漫遊才能上網,便能止到這些網站~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

各位好,

可以,如同在香港一樣,$20一日

別墅

龍山仔仔 發表於 18-11-1 00:16
可以,如同在香港一樣,$20一日

我想深圳用,收得好嘛?會否太慢?謝謝

公爵府

親子王國15週年勳章

yu917807 發表於 18-11-1 02:09

唔慢,好好,我一個月有幾日上深圳都收得ok,依家仲可選中移動或聯通。

複式洋房

各位好,

可以

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

I suggest you open a card in china. the monthly fee is RMB6

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

可以

基本嘢WHATSAPP FACEBOOK WECHATS 上BK無問題
睇片就唔得 (唔係唔得嘅 好快用完300M)

男爵府

謝謝各位回覆.

請問是每天$20, 有張上網用量嗎? 手機是要開數據漫遊嗎?

Tks!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

珍珠宮

paramount1980 發表於 18-11-1 09:58
I suggest you open a card in china. the monthly fee is RMB6

用內地網絡,同用漫遊網絡係兩回事~

別墅

oiyau2005 發表於 18-11-1 02:14
唔慢,好好,我一個月有幾日上深圳都收得ok,依家仲可選中移動或聯通。

...

謝謝你的回覆,好有用

公爵府

親子王國15週年勳章

AppleChow 發表於 18-11-1 12:45
謝謝各位回覆.

請問是每天$20, 有張上網用量嗎? 手機是要開數據漫遊嗎?

用漫遊SIM或自由鳥台都係開漫遊,我2隻都用過,如下

男爵府

yu917807 發表於 18-11-1 02:09

好用,完全順暢,同在香港用冇乜分別。不過唔知幾多MB之後就限速,如果限左,你用嚟load片就會好慢

舉例,上星期三我搭高鐵上福田, 12:30左右開車,過咗香港境我就開始用自由鳥卡,基本上不停上Facebook (因為要打卡影相)跟住打邊爐嘅時候全程睇Facebook同埋上BK,到兩點左右要找新地方所以開咗好耐Google Map同埋德德地圖,跟住因為我去開戶口,銀行逼我要即刻download兩個Apps。到回程嘅時候,到四點左右好明顯突然間慢晒,因為限速。我見五點我都上高鐵啦,就唔好再加data(又$20)

希望呢個經驗幫到你!

BTW,如果坐高鐵,千祈唔好坐香港嗰格動感號!內地嗰架車嘅車廂同埋招呼都好好多!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

各位好,

呢張都可以考慮,買4送1,
或者每日$15
我自由鳥同Club Sim, 都用過,2隻漫遊都Ok

珍珠宮

oiyau2005 發表於 18-11-1 02:14

...

想問買一日得唔得?
我之前去完日本,有張card系度冇掉到⋯
如果可以,系咪,app度買完,即時用到?
佢買既時候,比如我朝早買一日,下午上國內,咁樣ok?

公爵府

親子王國15週年勳章

rex13 發表於 18-11-1 23:14
想問買一日得唔得?
我之前去完日本,有張card系度冇掉到⋯
如果可以,系咪,app度買完,即時用到?

第一次要買5日,之後續日買都得。
App買完,去到開漫遊就用到,朝早買下午用ok.

男爵府

oiyau2005 發表於 18-11-1 23:19
第一次要買5日,之後續日買都得。
App買完,去到開漫遊就用到,朝早買下午用ok.
...

請問如想後天到中國境內用,怎樣可最快買到遨遊sim呢? Tks!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

AppleChow 發表於 18-11-5 15:22
請問如想後天到中國境內用,怎樣可最快買到遨遊sim呢? Tks!
惠LONG 好似有!!

首頁

尾頁

跳至