自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

因一直用八達通付款, 而家用不了, 聽說好多jm轉用支付寶HK, 但在付款時只顯示信用卡或者PPS選項, 感謝幫忙~

象牙宮

回覆樓主:

下載手機apps,記得認證,用手機淘寶埋單,自動跳去apps度架

男爵府

回覆 無話可說 的帖子

因我無認證, 所以付不了款?

象牙宮

qqwong 發表於 19-1-4 11:39
回覆 無話可說 的帖子

咁唔知喇,我有認證香港版

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆 qqwong 的帖子

我之前都係一 直用八達通, 聽聞佢將會冇就開始轉支付寶, 好方便 只要dl 個支付寶hk(我冇用信用卡)只要去佢有支援既商戶增值就得 有7仔同ok 超方便

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

qqwong 發表於 19-1-4 11:39
回覆 無話可說 的帖子

定alipay未link up淘寶?
放下自在

男爵府

回覆 pppfamily 的帖子

以前用八仔真係好方便~
我有去增值, 但是付款選項只得信用咭及PPS, 沒有其他選擇了

男爵府

qqwong 發表於 19-1-4 11:32
因一直用八達通付款, 而家用不了, 聽說好多jm轉用支付寶HK, 但在付款時只顯示信用卡或者PPS選項, 感謝幫忙~ ...

你要download 支付寶HK, 用淘寶a/c login 埋, 先有得揀.

wcpcelia    發表於 19-1-4 15:30

水晶宮

qqwong 發表於 19-1-4 11:50
回覆 pppfamily 的帖子

以前用八仔真係好方便~

我一直都係用PPS, 覺得安全性高。
天空之城, 快樂之地

男爵府

回覆 cattz288 的帖子

但係有jm話用到, 我都懷疑是否未link up 淘寶

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

pppfamily 發表於 19-1-4 11:44
回覆 qqwong 的帖子

我之前都係一 直用八達通, 聽聞佢將會冇就開始轉支付寶, 好方便 只要dl 個支付寶hk(我 ...

用轉數快增值仲方便

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

qqwong 發表於 19-1-4 11:55

梗係用到, 問題係你開alipay hk未link埋自己個淘ac
放下自在

男爵府

回覆 blackberry 的帖子

jm, 請問怎樣做?

珍珠宮

qqwong 發表於 19-1-4 11:55

未link up 前下的單睇唔到支付宝hk 比錢選項的。
要link up 左先下的單先可看到

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

PCCW2319 發表於 19-1-4 11:52
我一直都係用PPS, 覺得安全性高。
PPS係好安全, 我都用左廿年

不過支付寶HK唔駛手續費, 所以我都轉左, 每次淘寶付款都要入password, 都OK
而且我支付寶只係用Tap & go card, 戶口平常得百幾蚊

男爵府

我打開alipay內的淘寶購物, 佢自動跳入我的淘寶, 那裡出錯?

男爵府

回覆 TingTing 的帖子

怎樣link up? 可否說明步驟?

象牙宮

qqwong 發表於 19-1-4 12:02

我打開alipay內的淘寶購物, 佢自動跳入我的淘寶, 那裡出錯? ...

喺淘寶主頁, 見到你個支付寶hk ac嗎?
放下自在

翡翠宮

qqwong 發表於 19-1-4 11:58
回覆 blackberry 的帖子

jm, 請問怎樣做?

手機銀行app而家有轉數快功能, 支付寶HK將自己手機或email設成收款戶口

早排有好多教學

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21944446

男爵府

見到

首頁

尾頁

跳至