自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果你係家長,有親子活動,見到校長當住家長面鬧老師,喺旅遊巴又鬧,身為家長見到,有咩感受??

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小方b 發表於 19-3-16 22:50
如果你係家長,有親子活動,見到校長當住家長面鬧老師,喺旅遊巴又鬧,身為家長見到,有咩感受?? :thinki ...

會覺得老師真係慘
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

校長好衰!
自由太多會令世人失去平衡

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

最近發生大件事,呢個校長唔驚呀,開名啦

水晶宮

回覆 Fion710 的帖子

x2。近日發生咁大單嘢,佢都咁癲。應該去精神科睇睇

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

如果你係家長,有親子活動,見到校長當住家長面鬧老師,喺旅遊巴又鬧,身為家長見到,有咩感受?? :thinki ...

好極有限
放下自在

用戶要求終止服務

回覆樓主:

先覺得啲老師愛莫能助,之後就諗佢係咪更年期,再覺得佢領導無方,少少嘢都要鬧,最後係覺得無校長得把聲無料到

男爵府

回覆樓主:

其實真係好少事,佢都要插口!所有校長都係
繞埋雙手 收埋把口 等於幫手!

侯爵府

回覆樓主:

畀我會呆企,望住校長,一個呆樣不明白嘅樣長望致校長知道我望佢而被望到唔好意思為止。如果校長開始想鬧我或解釋,我就扮蠢,問x老師咁樣做好危險㗎?校長一向咁緊張學生,一定好危險先咁緊張嘞。

男爵府

回覆樓主:

如果家長見到呢個情況,其實會晤會有正義家長打去投訴救老師呢?

大宅

小方b 發表於 19-3-16 23:39
如果家長見到呢個情況,其實會晤會有正義家長打去投訴救老師呢?

我個人唔會,怕校長誤會喺老師揾人投訴,更加會針對佢。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我諗好少
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

其實係咩事鬧?睇下咩事校長要當住家長面鬧呢?校長係唔係想威威吖……

男爵府

回覆 小方b 的帖子

幼稚園? 小學?

珍珠宮

我會借意找校長,分散注竟,讓佢停一停,冷靜想一想。
如果老師嘅錯不是立刻傷及小朋友,咁又何必急要傷老師才痛快?
其實別人唔覺得咁樣“下馬威”叫威風的,反而露曬底,冇本事四両撥千斤,越易煩躁嘅人,內裡料子越少。

水晶宮

喺管理的角度,校長管得十分差。佢在家長面前破壞老師的形象,令家長對老師不信任,同時對學校不信任,只會令學校形象更差,教學更困難

珍珠宮

我未遇過咁嘅校長。

但工作上就遇過咁嘅上司,別人做錯,我覺得嚴厲訓示可以接受,甚至要賠要罸,但不可侮辱人。
有些人㷫起第二三句就已經不能對事,變成罵街來發洩,最大一個原因係呢啲人根本自己唔識,唔知出邊度錯,例如蒸水蛋要求平滑香,若阿太太自己唔識蒸滑蛋,一見豆皮只識發火臭罵有咩用?
我就出過口勸上司,因為真又好假又好,那同事已經去睇醫生了,佢做不來,你迫唔出,人應該用其長,你一味去攻其短,弄到大家攬炒做咩?到時損同事;損部門,成日吵好威咩,99%歸類管理不善,人地當你馬騮戲,邊個最損失大?我寧可幫佢揾位調吧啦。

珍珠宮

babynetnet 發表於 19-3-16 23:55
其實係咩事鬧?睇下咩事校長要當住家長面鬧呢?校長係唔係想威威吖……
...

點都好,唔應係細路面前剷身老師, 細路會尊重老師嗎? 老師有心機教學嗎?

作為家長見到,當然唔敢聲, 有人質喎係佢手喎, 暗角拍片公開就唔同呢

水晶宮

回覆樓主:

又係一個唔識尊重人

首頁

尾頁

跳至