自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

泰國獅子航空一班客機,原定周三(26日)晚6時55分由泰國飛往湖北武漢。惟客機起飛前在跑道滑行期間,一名男乘客突然將打開逃生艙門。有同機乘客透露,涉事者疑為來自湖北鄂州市的26歲廖姓男子,泰國警方事後上機拘捕他。有知情人指,泰國獅航拒絕就此事受訪。

涉事航班為編號SL940的波音737客機,當日原定由泰國曼谷廊曼國際機場,飛往武漢天河機場,預計當晚11時25分抵達,惟最終延誤至翌日凌晨約1時才抵達。

據悉廖男打開艙門後,機組人員立即停飛。工作人員隨即維修艙門,約1小時後客機重新起飛。有目擊者透露,飛機起飛前在跑道上滑行,廖男當時則將手伸入安全門內一處空隙向下拉,艙門隨即打開。大批乘客叫嚷,他不斷道歉:「對不起,我不知道。」

同機一名旅行團的導遊指,機上共接載186名乘客,基本上是來自湖北省各地的旅行團及個人遊遊客。他非常慶幸客機當時仍未起飛:「如果當時飛機在1萬米的高空時安全門被打開,飛機上所有人都將面臨生命危險。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190628/bkn-20190628160923856-0628_00952_001.html

點解26歲人都可以有咁既行爲

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

orangeca 發表於 19-6-28 21:41
泰國獅子航空一班客機,原定周三(26日)晚6時55分由泰國飛往湖北武漢。惟客機起飛前在跑道滑行期間,一名 ...

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

弱智無腦嘅,想死都唔好揾人陪Y

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

好彩係地面

珍珠宮

好難理解喎
我細佬坐過呢種機位
坐落去之後,會有空姐單獨講解呢個座位既安全守則
要乘客複述返一次先俾繼續坐

明顯要求智力正常同有正常理解能力掛
呢個男人明顯係貪玩想試拉
成機人真係差啲被害死

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔理佢唔知定有意,航空公司有冇辦法預防呢啲“無知”事件?因為真係好危險

珍珠宮

泰國獅子航空一班客機,原定周三(26日)晚6時55分由泰國飛往湖北武漢。惟客機起飛前在跑道滑行期間,一名 ...

又係大鄉里出城。

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

機上有呢D白痴,隨時一鑊熟

子爵府

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

好彩未起飛

男爵府

又黎?不如加強教育啦,基本常識唔夠 累死人

伯爵府

遲早泰國上上下下都討厭中國人,大陸人又會話人歧視中國人

男爵府

明子三十 發表於 19-6-28 23:50
偉大的同胞劃一答案 : 包容.

同機艙既人,真係會嚇死。人地都有家人。衰係啲無知既人手上就好唔抵。

男爵府

我都試過類似情況,好在啲職員阻止到;有次係大陸搭內陸機返到北京,咁land咗後未咁快埋閘口,係咁不停兜,突然有個大陸男人行咗去倉門想開,我諗佢唔識開,即刻有空姐截佢,叫佢返埋位,佢死都唔肯,有個空少過黎都叫佢返埋位,佢係都唔肯,就咁踎咗係度(我坐係前2行,睇晒全程)

大宅

回覆樓主:

亞婆亞伯就唔知姐
後生仔26歲,會出國點會冇common sense

伯爵府

明子三十 發表於 19-6-28 23:50
偉大的同胞劃一答案 : 包容.

touch wood 一穫熟咗仲點包容

伯爵府

究竟咩心態

大宅

點解強國人咁鍾意自己開機門? 為左食煙? 佢地唔食煙係咪會死

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

累死人系列

首頁

尾頁

跳至