懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

年28去照結構(21w), 發現右腎嚴重漲,醫生即時叫我返政府排期,安排跟進,叫我有心理準備bb一邊腎出世要後要手術切除
去屯門醫院交信,排到27/2 先有得睇,不過佢話醫生睇左信認為有需要會2星期內電話通知約一個近啲既期.....
終於初5收到電話叫我4號去照!!
成個新年同 C6 都心掛掛,但係都傾出一個結論
1) 左邊腎冇事,最差都係切除一邊腎,我地會keep going
2) 左邊都出事,要洗腎,换腎,我地會放棄

別墅

回覆樓主:

終於捱到4號,醫生照完,右邊嚴重漲尿道塞左,左邊都漲不過冇咁嚴重,最壞情況係左邊愈嚟愈差,胎水減小(右邊基本上冇用), 影響埋肺部發展,即使出到世抖氣都會有問題,仲要洗腎换腎
樂觀睇,左邊慢慢細返,出世後切除右邊,靠一邊腎生活
醫生解釋哂所有可能性,然後再安排一位高級醫生同我地照一次,結果大同小異,右腎發展異常(除左漲,佢仲係雙腎), 左腎冇咁漲,不過外形同右腎相似(abnormal)
醫生話比兩日時間我考慮
最後我地都係決定放棄,唔想bb咁辛苦,5號打返醫院安排6號入院
今朝830 到醫院,安排抽血種豆,之後去打針(停止bb心跳), 然後姑娘話聽日先安排塞藥.......

別墅

回覆樓主:

喺T9預備打針嗰時,好唔開心,剩係識喊,不停同BB講叫佢乖乖,快啲瞓,遲啲執好哂行李再返嚟搵媽媽
其實全程C6都唔喺身邊,不過T9姑娘好好,比佢喺門口等我,做完又比佢陪我食埋飯先送我返病房~
嚟緊冇C6喺身邊,好驚!!

大宅

媽媽好堅強!呢個一定係你哋為BB作嘅最好決定,祝BB好快再返嚟搵你地

大宅

回覆樓主:

睇到我眼濕濕 , 樓主要振作,要加油,更要養好身子,調理好身體後就去迎接健康的bb返來,祝bb早日健健康康返來媽媽身邊~

大宅

回覆 Natanny 的帖子

我都經歷過孖寶早產20週離開,當時老公係無得陪住,得自己係產房係咁喊,生完老公入黎陪住,大家都係不停喊! 短期內想喊就喊,坐好月養好身體,寶寶會搵番你! 我既寶寶都岩岩出左世啦,加油!

大宅

保佑,祝福!

大宅

保重。

緣份會再來的。

別墅

回覆樓主:

多謝你地,我相信bb一定會再返嚟
但而家一個人喺醫院難免會亂諗,希望今晚快啲過去

洋房

加油呀..小天使會返黎你身邊

男爵府

想生BB熱投

好好養好身體,等bb返嚟你身邊。。

大宅

Natanny 發表於 20-2-6 15:46
多謝你地,我相信bb一定會再返嚟
但而家一個人喺醫院難免會亂諗,希望今晚快啲過去
...

加油bb下次一定會帶齊野健健康康搵返你做媽媽架 好好養好身子 比個擁抱你

複式洋房

加油!bb會明白的,好好休息然後再等待bb既來臨!

男爵府

好好休息,調理下,bb好快會返來!祝福你

男爵府

Natanny 發表於 20-2-6 13:07
年28去照結構(21w), 發現右腎嚴重漲,醫生即時叫我返政府排期,安排跟進,叫我有心理準備bb一邊腎出世要後 ...

你個case同我仔仔有d似,我係照結構發現bb左邊腎無功能,個左腎得幾粒水囊,右邊睇落正常,但我羊水得好小,大約AFI值8先合格,我得4.5炸,個種晴天霹靂感覺我歷歷在目
個時照結構既劉子健醫生話右邊睇落係正常,但無羊水怕有其他問題,如果真係功能正常就一個腎都生存到,佢打左個電話就轉介我番威記照,等左5日就威記由顧問婦產科醫生幫我照,幾日後又再返去覆診照,醫生都講咗好多如果兩個腎無功能後果,如果引產要幾時決定等
最後23週6日番去照,羊水奇蹟地合格,直到39w羊水小番醫院摧生,醫生話得一個腎既人,個腎會大d
樓主你盡快養好身子,bb會再來臨

複式洋房

Natanny 發表於 20-2-6 13:07
年28去照結構(21w), 發現右腎嚴重漲,醫生即時叫我返政府排期,安排跟進,叫我有心理準備bb一邊腎出世要後 ...

bb一定會回來的!屯門人支持你…

大宅

加油,祝福bb好快再返嚟媽媽度

別墅

Natanny 發表於 20-2-6 13:19
喺T9預備打針嗰時,好唔開心,剩係識喊,不停同BB講叫佢乖乖,快啲瞓,遲啲執好哂行李再返嚟搵媽媽
其實全 ...

我都好明白你心情。我1月頭17週時bb走左,我都係要生佢出嚟,因為我bb有病毒感染,所以去到產房,要住隔離病房。隔離病房乜嘢都冇,連去廁所都只能痾係盆度。不過因為我住隔離病房,好彩產房啲姑娘同醫生比我老公廿四小時陪住我。嗰陣我都不停喊,一路等待BB出嚟嘅心情真係好驚,我好明白。我當時塞藥發燒發到39.1度,仲要發咗兩日,bb第二日6點先出嚟,所以你都唔好諗咁多,要快啲休息。陣痛越來越密就代表BB差不多出來,加油啊!

複式洋房

加油呀 bb會健健康康反黎搵你 祝福你

別墅

回覆樓主:

謝謝各位,我會努力,希望bb快啲出嚟,養好身體等佢再嚟

岩岩見完醫生,塞左第一粒藥,不過因為我開過刀生大女,醫生話平時6個鐘塞一次,我要12個鐘後先可以再塞,驚個傷口爆(大約1000人有2,3個會爆)

首頁

尾頁

跳至