自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1835353/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-Kelly-Online-%E4%B8%AD%E5%A4%A7%E7%94%9F-%E4%B8%AD%E7%94%A2%E8%80%81%E5%A9%86%E8%AB%96-%E6%83%B9%E7%86%B1%E8%AD%B0-%E5%B8%AB%E5%BC%9F%E5%8F%8D%E9%A7%81%E5%B1%8B%E9%82%A8%E5%A6%B9%E5%8B%9D%E5%90%8D%E6%A0%A1%E5%A5%B3

水晶宮

回覆樓主:

好奇問個男人嘅出身係點?中產家庭男拔生?

翡翠宮

回覆樓主:

E十男,女好多揾另一半都眻对方家庭背景。吾出奇。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

要睇女仔個性格、其實有錢窮都不能作準~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

有錢又好窮又好,作為父母,干涉唔到下一代選擇,亞女拍拖,即使我唔滿意,都阻止唔到,咪由得佢撞板,撞多幾次,帶出嚟俾朋友評價吓,就自然會知道應該點樣
拍緊,講乜都聽唔入耳,嘥氣!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

都係果句,竹門對竹門,自己係乜嘢咪搵返襯自己囉!要高攀的,一定係自己辛苦!

wcpcelia    發表於 20-8-6 17:44

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大力大力 發表於 20-8-6 10:57
要睇女仔個性格、其實有錢窮都不能作準~

同意﹗

真係要睇性格同教養喇﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

依家結婚唔係搵「蘇眉」,係釣龍躉

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

其實一向有男人係咁,我幾個男同事都同之前既女友分手,同個專業人士拍拖結婚,話供樓易d喎,我親戚都同個有錢公主病結婚做駙馬啦

別墅

Gmama 發表於 20-8-6 11:20
都係果句,竹門對竹門,自己係乜嘢咪搵返襯自己囉!要高攀的,一定係自己辛苦!
...

打工也一樣。如果入到大公司能夠和一堆有料認真的同事工作,也會提昇自己。但首先要入到先。兩樣都是人揀你、你揀人。

伯爵府

我只知有父幹嘅男生一定容易搵女朋友,女嘅有父幹就未必嫁得好。

珍珠宮

能夠互相尊重就是好

珍珠宮

Sad but true
响香港,就系咁現實

珍珠宮

2024年龍年勳章

bmuimami 發表於 20-8-6 11:08
有錢又好窮又好,作為父母,干涉唔到下一代選擇,亞女拍拖,即使我唔滿意,都阻止唔到,咪由得佢撞板,撞多 ...

矛錯
Minniemouse:-P

公爵府

hashtag影視迷勳章

性格夾最重要,有人喜歡人似我,有人喜歡一凹一凸,雙方都咁諗,皆大歡喜!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

屋邨妹又好名校女又好,最重要人品好
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

自已乜料,就揾返差唔多既一齊。你叻過佢太多,佢叻過你太多,唔係你嫌佢,就佢嫌你。

wcpcelia    發表於 20-8-6 17:44

象牙宮

回覆樓主:

因為屋邨出身易滿足知足,不過都要睇性格同教養

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

littlesister 發表於 20-8-6 11:34
其實一向有男人係咁,我幾個男同事都同之前既女友分手,同個專業人士拍拖結婚,話供樓易d喎,我親戚都同個 ...
係,一向都係咁。廿年前,我有個大學同學,佢找了一個中五畢業嘅女朋友,後來分手,原因係佢阿媽反對,叫佢搵返個差不多學歷嘅人,可以幫輕下家庭經濟負擔。

珍珠宮

而家啲男人渴望買樓
搵個有錢啲女朋友無可厚非
唔係點供樓?
一個月入5萬既男人寧願識一個同樣月入4萬既護士
多過一個月入1萬既女文員啦
家庭收入變9萬

而且另一半太低人工
婚後希望做ftm既機會大增
今時今日啲男人完全唔想老婆做ftm
寧願要一個唔脫節、帶到去街既老婆
仔女交俾父母湊